Conectare căști AirPods la Android (Huawei)

Conectare căști AirPods la Android (Huawei). Dacă nu știți cum să conectați căștile AirPods la un telefon Huawei, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit.

Conectare căști AirPods la Android (Huawei)

Deci, dacă doriți să aflați care este modul de conectare căști AirPods la Android (Huawei), urmați instrucțiunile din acest articol. Făcând acest lucru, veți putea face căștile wireless de la Apple să comunice cu telefonul vostru Huawei și să le utilizați pentru a asculta muzica preferată sau pentru a efectua apeluri telefonice.

Trebuie să știți că, pentru acest articol, am folosit un smartphone Huawei P40 echipat cu sistemul de operare Android 10 (evident în versiunea EMUI personalizată) și caști AirPods din prima generație. În orice caz, informațiile conținute în articol ar trebui să fie valabile pentru toate dispozitivele Huawei și modelele AirPods (inclusiv Pro).

Conectare căști AirPods la Android

Conectare căști AirPods la Android

Conexiunea dintre AirPods și dispozitivele Huawei are loc prin Bluetooth. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți să aflați cum să conectați căștile AirPods la Huawei, tot ce trebuie să faceți este să porniți smartphone-ul sau tableta, să porniți aplicația Setări (cea cu pictograma roată) și să mergeți la secțiunea Bluetooth din meniul care se deschide.

Acum, asigurați-vă că comutatorul de lângă elementul Bluetooth este activ (dacă nu este va trebui să îl activați, pentru a activa Bluetooth-ul), apoi la căști, țineți apăsat butonul de pe spate pentru câteva secunde, până când LED-ul începe să clipească.

Când se întâmplă acest lucru, așteptați câteva momente și atingeți mai întâi numele la AirPods care apare în partea de jos și apoi pe butonul de asociere care este mai jos. Dacă totul este ok, în câteva secunde, căștile și dispozitivul Huawei se vor împerechea. Puteți verifica acest lucru prin apariția numelui AirPods în secțiunea Dispozitive asociate din meniul Bluetooth Android.

Dacă nu reușiți să conectați căștile AirPods, repetați întreaga procedură. De asemenea, verificați dacă cele două dispozitive sunt suficient de aproape unul de altul.

După conectare, pentru a verifica dacă AirPod-urile au permisiunea de a reda audio provenind de pe smartphone-ul sau tableta voastră și pentru a efectua apeluri, mergeți înapoi la meniul Setări> Bluetooth, apăsați pictograma roată situată lângă numele AirPods și, dacă este necesar, activați comutatorul referitor la apeluri audio și multimedia.

Din același ecran, dacă doriți, puteți redenumi numele la căști, apăsând pe elementul corespunzător și tastând numele pe care doriți să îl atribuiți căștilor.

Utilizare AirPods cu Huawei

Acum ați asociat AirPod-urile cu dispozitivul Huawei și sunteți gata să le utilizați pentru muzică, apeluri și multe altele. Cum? O să vă explic imediat.

Activare căști AirPods pe Huawei

După împerechere, cu excepția cazului în care conectați AirPod-urile la alte dispozitive, căștile își vor aminti smartphone-ul sau tableta Huawei și se vor conecta automat (dacă se află în raza de conectare) imediat ce le scoateți din carcasă și le vei purta.

Dacă nu, va trebui să reveniți la meniul Setări> Bluetooth al dispozitivului vostru Huawei și selectați numele căștilor, pentru a stabili o nouă conexiune.

La fel ca pe iPhone, puteți utiliza AirPod-urile atât în ​​pereche cât și individual. Dacă utilizați unul și apoi, după un timp, îl veți utiliza și pe celălalt, redarea audio va trece automat de la modul mono pe o singură cască la stereo pe ambele căști.

Dacă, din anumite motive, în ciuda faptului că sunt conectate și selectate din meniul Setări> Bluetooth, acestea nu sunt utilizate de dispozitivul vostru Huawei pentru muzica sau apeluri telefonice, continuați în acest fel.

  • Accesați meniul Setări> Bluetooth, selectați pictograma roată situată lângă numele AirPod-urilor și, dacă este necesar, activați comutatoarele legate de apeluri și multimedia.
  • Dacă redați conținut multimedia pe smartphone-ul sau tableta voastră, dar sunetul nu este auzit prin AirPods, deschideți meniul de notificare Android (glisând din partea de sus a ecranului în jos), apăsați pe caseta de ieșire audio curentă și selectați AirPods din meniul care se deschide.
  • Dacă efectuați un apel, dar AirPod-urile nu sunt utilizate pentru a asculta sunetul primit, accesați aplicația Telefon în timpul conversației, apăsați pictograma situată în partea dreaptă jos (s-ar putea fie un difuzor, căști sau simbolul Bluetooth) și selectați AirPods din meniul care se deschide.

Prin setarea AirPod-urilor ca dispozitiv de intrare/ieșire audio implicit, le puteți utiliza, de asemenea, pentru a interacționa cu Google Assistant, Alexa sau alți asistenți vocali care vor fi folosiți pe dispozitivul vostru Huawei.

La finalul redării muzicii sau al apelului, puteți pune AirPod-urile în carcasa de încărcare, în câteva momente, căștile se vor deconecta automat de la smartphone (sau tabletă).

Reglare volum AirPods

Dacă vă întrebați cum să reglați volumul căștilor AirPods pe Huawei, trebuie să știți că puteți face totul în mod normal, folosind comenzile de pe ecran sau tastele de volum ale dispozitivului, la fel cum se întâmplă cu orice pereche de căști.

Pentru a fi mai precis, apăsând tastele Volume + și Volume – ale dispozitivului (de obicei situate în partea dreaptă a dispozitivului), puteți ridica și reduce volumul redat prin AirPods (dacă acestea sunt utilizate). Apoi, apăsând pe pictograma setări care apare pe ecran, puteți accesa panoul de configurare audio Android.

De asemenea, puteți regla separat volumul pentru aplicații multimedia, ton de apel și alarmă.

Cum controlezi bateria la AirPods pe Huawei

Pe iPhone, dacă deschideți carcasa de încărcare la AirPods lângă smartphone, pe ecranul acestuia apare o casetă care arată nivelul de încărcare atât al căștilor, cât și al carcasei. Puteți găsi aceleași informații în widget-ul bateriei iOS.

Din păcate, acest lucru nu se întâmplă pe Android, dar există aplicații terță care fac posibil acest lucru (deși într-un mod mai puțin precis decât pe iPhone), de exemplu, aplicația AndroPods pe care o puteți găsi atât în Magazin Google ​​Play, cât și în magazine alternative pentru dispozitivele Huawei fără serviciile Google.

AndroPods este o aplicație care vă permite să vizualizați starea de încărcare a AirPod-urilor individuale și carcasa de încărcare, ambele automat, atunci când deschideți carcasa în apropierea smartphone-ului în utilizare și manual, din centrul de notificări Android. De asemenea, include funcții avansate, precum cele care vă permit să opriți sau să reluați redarea atunci când eliminați sau reinserați AirPod-urile, dar pentru aceste funcții trebuie să faceți achiziții în aplicație.

Acestea fiind spuse, să vedem cum funcționează aplicația. Odată instalată aplicația AndroPods, trebuie să porniți aplicația și să îi acordați toate permisiunile necesare pentru a funcționa. Apăsați butonul Show overlays și activați comutatorul de pe ecranul care se deschide (pentru a face posibilă apariția pop-up cu starea de încărcare la AirPods), apoi apăsați butonul Location și activați utilizarea locației atunci când aplicația este în uz.

În cele din urmă, apăsați butonul ⋮ situat în partea dreaptă sus, selectați Ignore battery optimization din meniul care se deschide, setați opțiunea All apps din meniul derulant, atingeți pictograma AndroPods și bifați opțiunea Do not allow (pentru a nu închide automat aplicația de economisire a energiei).

Apoi, reveniți la ecranul principal al aplicației AndroPods și activați opțiunea Activate service, pentru a activa aplicația și a vizualiza nivelul de încărcare al caștilor AirPods.

Dezasociere căști AirPods pe Huawei

Dacă dintr-un motiv sau altul decideți să dezasociați AirPod-urile de pe dispozitivul vostru Huawei, trebuie să știți că o puteți face foarte simplu.

Pentru a face acest lucru, accesați meniul Setări> Bluetooth, apăsați pictograma roată situată lângă numele AirPods, apăsați butonul Uită și ați terminat.