Cele mai bune aplicații pentru munte Android sau iPhone

Cele mai bune aplicații pentru munte Android sau iPhone. Dacă căutați o aplicație pentru identificarea vârfurilor montane ați ajuns în locul potrivit.

Cele mai bune aplicații pentru munte Android sau iPhone

Dacă planificați o excursie la munte și în bagaj ați pus o busolă, o hartă, o lanternă și alte lucruri care pot fi utile în timpul călătoriei, trebuie să vă asigurați că pe telefon aveți o aplicație utilă pentru excursia la munte. Datorită unor aplicații de identificat munții, dispozitivul vostru mobil vă va putea spune numele unui vârf și vă va oferi diverse informații care pot fi utile în timpul excursiei la munte.

Multe dintre aplicațiile despre care vom vorbi în acest articol sunt la plată, dar trebuie să recunoaștem că prețul lor este de câțiva euro, iar acestea oferă numeroase funcții foarte utile celor care vor să descopere secretele munților. Cum funcționează aceste aplicații? Este suficient să îndreptați camera spre un munte pentru a afla numele și altitudinea dar și alte informații utile.

PeakFinder AR (Android/iOS)

aplicatie pentru Identificarea vârfurilor montane PeakFinder AR

Una dintre aplicațiile pentru identificarea munților este PeakFinder AR, aceasta este o aplicație la plată, și este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS, aplicația vă permite identificarea a peste 350.000 de vârfuri montane. Aplicația Funcționează offline și costă 4,69 euro pentru Android și 5,49 euro pentru iOS (iPhone).

PeakVisor (Android/iOS)

Cele mai bune aplicații pentru munte PeakVisor

PeakVisor este o altă aplicație de identificat vârful munților pe care ar trebui să o încercați pe un dispozitiv Android sau iOS. Funcționează de asemenea offline, include modul de vizionare 3D și vă permite să obțineți informații despre munții.

Aceasta oferă și o funcție utilă de navigare pentru trasee montane, aceasta poate fi deosebit de utilă pentru cei cărora le place să se aventureze în excursii montane. Aplicația costă 4,89 euro pentru Android și 4,49 euro pentru iOS (iPhone).

ViewRanger (Android/iOS)

aplicatie pentru munte ViewRanger

Căutați o aplicație care vă poate ajuta să recunoașteți cele mai bune trasee pentru excursia la munte? În acest caz, ar trebui să încercați ViewRanger, o aplicație gratuită pentru dispozitive Android și iOS, care vă permite să găsiți trasee de ciclism chiar și offline.

ViewRanger oferă, de asemenea, funcția Skyline, datorită căreia este posibilă identificarea locurilor, cum ar fi munții și lacurile (funcția este disponibilă numai pentru dispozitive cu GPS). Aplicația este gratuită, dar pentru a accesa anumite funcții avansate, trebuie să achiziționați versiunea completă, care costă 9,99 euro.

Alte aplicații pentru munte

Alte aplicații pentru munte

Dacă căutați alte aplicații pentru identificarea vârfurilor montane și altitudinea lor, aruncați o privire la aplicațiile enumerate mai jos, poate printre ele există una care vă atrage atenția.

  • PeakLens (Android) – această aplicație gratuită utilizează realitatea augmentată pentru a permite recunoașterea munților și, datorită inteligenței artificiale, corectează erorile de localizare care ar putea fi făcute de GPS. PeakLens funcționează și offline, după ce descărcați hărțile preferate.
  • PeakHunter (Android / iOS) – această aplicație este un fel de jurnal portabil în care utilizatorul poate adăuga vârfurile munților care ia vizitat de-a lungul anilor. Aplicația PeakHunter permite, de asemenea, accesul (chiar și offline) la o bază de date care conține toate informațiile despre sute de munți din întreaga lume.
  • Google Maps (Android / iOS) – această aplicație, disponibilă și ca serviciu online, nu are nevoie de multe prezentări. Aplicația este gratuită 100% și vă permite să vizualizați informații detaliate despre aproape orice loc de pe planetă, inclusiv despre munți.

Dacă căutați aplicații de recunoscut plante, ciuperci sau copaci, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Aplicații de recunoscut plante.