Cel mai ușor mod de a identifica toate tipurile de fișiere

Cel mai ușor mod de a identifica toate tipurile de fișiere este să aruncați o privire la extensia fisierelor. Acest lucru se întâmplă în majoritatea cazurilor, însă, uneori, se întâmplă să folosiți fișiere a căror extensie a fost modificată și când încercați să deschideți acele fișiere aveți doar erori. Dar dacă reușiți să identificați extensia originală a unui fișier ar fi floare la ureche.

Cel mai ușor mod de a identifica toate tipurile de fișiere

În circumstanțe similare, un program precum HexBrowser poate fi totuși foarte util.

Cel mai ușor mod de a identifica toate tipurile de fișiere. HexBrowser este de fapt un program complet gratuit, care poate fi folosit fără nici un fel de problemă pe toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți) care permite identificarea corectă a tipurilor de fișiere. La starea actuală software-ul este capabil să recunoască peste 1000 de tipuri diferite de fișiere.

Pentru a înțelege cu ce program este posibil să deschideți un fișier care are o extensie specifică, este suficient să porniți HexBrowser și să selectați elementul pe care doriți să știți mai mult despre el, sau să îl glisați direct în fereastra software. Odată ce acest lucru este făcut, HexBrowser va afișa informații despre tipul de fișier selectat. În funcție de preferințe și de nevoi, este posibil să treceți de la fila Info la cea care conține informațiile în format hexazecimal sau textual.

Trebuie remarcat faptul că, oricât de excelent ar fi, HexBrowser este încă în fază beta și pentru funcționarea corectă trebuie Microsoft .NET Framework 2.0. Pentru a descarca programul faceți clic aici.

Dacă doriți să folosiți rapid caractere speciale pe tastatură avem un articol despre asta aici.Folosește rapid caractere speciale pe tastatură.