Cea mai simplă reparație pentru un telefon scapăt în apă

Cea mai simplă reparație pentru un telefon scapăt în apă.Telefoanele oferă din ce în ce mai multă protecție împotriva impermeabilizării, dar uneori apa pătrunde în interior, mai ales cele care nu au deloc protecție pentru apă. Avem câteva sfaturi despre cum se usucă un telefon căzut în apa, wc etc.

Cea mai simplă reparație pentru un telefon scapăt în apă

Dacă telefonul vostru nu este rezistent la apă și se uda accidental, NU încercați să-l utilizați. Opriți-l și scoateți apa.

Scoateți cartela SIM și orice alte părți accesibile, apoi frecați-le pe un prosop moale. Faceți o ștergere delicată pentru a elimina apa din porturile sale. Apoi urmați sfatul nostru de mai jos pentru a repara telefonul căzut în apă.

Multe telefoane sunt greu de accesat în interior, iar singura modalitate de a ajunge în interior este adesea prin demontarea ecranului. Probabil că nu doriți să faceți acest lucru, pentru că veți pierde garanția și eventual veți rupe dispozitivul. Desigur, partea bună este că aceste dispozitive sunt în mod obișnuit mai puțin predispuse la deteriorarea apei.

Cum se usucă un telefon scapăt în apă

Cea mai simplă reparație pentru un telefon scapăt în apă orez

Luați un castron și puneți orez în el, apoi în castron puneți telefonul vostru umed și asigurați-vă că îl acoperiți cu orez în mod corespunzător. Apoi uitați de el timp de 24 de ore.

După 24 de ore ar trebui să vă reasamblați telefonul și încercați să-l porniți. Dacă nu funcționează, băgați-l înapoi în orez și încercați din nou a doua zi. În cea de-a treia sau a patra încercare nereușită, ar trebui să începeți să luați în considerare că telefonul nu mai merge.Puteți înlocui, de asemenea, orezul cu pachetele de silica gel.

Dacă aveți un dulap de aerisire în casă, puteți lăsa dispozitivul acolo pentru o zi sau trei ar putea ajuta la extragerea umezelii nedorite. Cuvântul cheie aici, este căldura: evitați orice ține de căldură.

Cum să nu usuci un telefon scapăt în apă

  • Nu puneți un telefon scapăt în apă în uscătorul de rufe (chiar dacă se află în interiorul unei șosete sau într-o față de pernă)
  • Nu lăsați telefonul umed pe calorifer
  • Nu încălziți telefonul umed cu un uscător de păr
  • Nu puneți telefonul umed în congelator

Dacă este vorba de un iPhone scapăt în apă și aveți de gând să mergeți  într-un magazin Apple în speranța că o să vil repare, cel puțin spuneți-le adevărul: cu detectoarele interne de lichid pe care dispozitivele iOS le are, vor ști că iPhone-ul a fost scapăt în apă.Cu toate acestea, ei nu vor ști diferența dintre faptul că a fost aruncat într-o toaletă sau într-o baie, deci asta puteți să păstrați pentru voi.

Dacă aveți un laptop și nu se încarcă bateria avem un articol despre asta aici.Ce faci dacă bateria nu se încarcă la Laptop.