Ce știe Cortana din Windows 10 despre tine?

Indiferent dacă considerați că Cortana este un asistent digital util sau spyware invaziv, iată ce știe Cortana din Windows 10 despre tine, plus cum să gestionați ce informații poate accesa și cum să le ștergeți.

Asistența digitală la Windows 10 este Cortana și, la fel ca Siri, și Alexa, utilitatea ei depinde de cât de multe informații îi permiteți să acceseze.

Ce știe Cortana din Windows 10 despre tine?

Ca o asistentă personală reală, Cortana poate fi cu adevărat utilă numai dacă îi dai permisiunea de a accesa contactele tale și de ai spune mai multe despre tine.

Permițându-i să acceseze calendarul, e-mailurile și multe altele înseamnă că veți obține informații mai bune atunci când îi adresați o întrebare.

Cortana poate combina, de asemenea, diverse servicii, cum ar fi e-mail și hărți. Apoi, dacă există un blocaj de trafic care vă va întârzia în drum spre aeroport sau la o întâlnire, Cortana vă poate anunța că trebuie să plecați mai devreme decât era de așteptat.

Ce știe Cortana din Windows 10

Dar ce știe Cortana de fapt despre tine?

Microsoft a oferit utilizatorilor, de-a lungul anilor, un control asupra a ceea ce doresc. Iată o prezentare generală a informațiilor pe care le puteți permite sau să refuzați accesul:

  1. Locația ta
  2. Persoanele de contact, e-mail, calendar și Istoricul mesajelor
  3. Istoricul de navigare (în Microsoft Edge)
  4. Microfonul dispozitivului
  5. Locurile pe care le vizitați, plus locurile de muncă și de acasă
  6. Informații de la orice servicii conectate pe care le aprobați

Unele dintre acestea sunt grupate, deoarece nu puteți activa sau dezactiva accesul la servicii individuale: este vorba de tot sau de nimic.Când dezactivați oricare dintre aceste lucruri, Cortana nu mai colectează aceste informații, ci păstrează ceea ce a învățat deja.

Pentru a obține o imagine de ansamblu a ceea ce știe, aruncați o privire la Notebook. Faceți clic în caseta de căutare de lângă butonul Start din Windows, apoi pe pictograma pătrată, cu un cerc mic în ea, chiar sub pictograma de casă.

Aceasta arată ce cont este conectat și este împărțit în fila Organiser Manage Skills.Organizatorul include listele și mementourile. Manage Skills vă permite să conectați serviciile la Cortana și să vedeți care dintre acestea sunt deja conectate. Aici puteți activa sau dezactiva notificările pentru servicii cum ar fi vremea, zboruri, întâlniri, știri și titluri sportive.

Rețineți că ceea ce știe Cortana depinde de dispozitivul pe care îl utilizați, ceea ce este probabil Windows. Dar există și aplicația Cortana pentru Android și iPhone, care nu știe destul de multe. Cu toate acestea, dacă utilizați Cortana, este logic să instalați aplicația pe telefonul vostru pentru a primi mementouri atunci când nu utilizați calculatorul sau laptopul.

Cum pot șterge ce știe Cortana?

Puteți șterge istoricul și toate informațiile despre voi pe care le-a stocat făcând clic în caseta de căutare Windows 10, apoi pe caseta de Settings.

Ce știe Cortana privacy

Faceți clic pe Permissions & History, apoi pe „Change what Cortana knows about me in the cloud„.

Ce știe Cortana setari

Aceasta va deschide meniul Cortana din stânga jos a ecranului. Derulați în jos și veți vedea un buton „Clear” din secțiunea „Clearing your personal info„.

Faceți clic pe acesta și butonul se va schimba la „Your recommendations have now been cleared„.

Ce știe Cortana din Windows 10 eliminare date

De asemenea, puteți șterge datele deținute în cloud conectându-vă la contul vostru pe site-ul Microsoft.

Pentru cei care vor sa obțină Windows 10 gratuit avem un ghid pentru acesta Windows 10 gratuit iată cum se obține și cum poate fi folosit.