Windows 10 gratuit iată cum se obține și cum poate fi folosit

Microsoft ar prefera să plătiți pentru upgrade la Windows 10, dar puteți utiliza în continuare Windows 10 gratuit dacă utilizați una dintre aceste metode.

Windows 10 gratuit

Microsoft și-a fixat planul, de a oferi o copie gratuită de Windows 10 oricui dorea să facă upgrade de la Windows 7 sau 8.1 pentru doar un an. Cu toate acestea, este posibil să faceți tranziția fără a cheltui 690,00 RON la Microsoft Store pentru Windows 10 Home.

Cum pot obține Windows 10 gratuit?

1. Cheia de produs Windows 7 sau 8

În mod surprinzător, dacă descărcați Windows 10 de la Microsoft, acesta va accepta în continuare o cheie de produs Windows 7, 8 sau 8.1 valabilă atunci când vă va solicita să introduceți o cheie de activare pentru Windows 10.

Windows va arăta apoi că este activat cu o licență digitală, deci aveți posibilitatea să reinstalați Windows 10 pe acel PC sau laptop la o dată ulterioară. Este util să conectați acest cont la contul vostru Microsoft, deoarece aceasta vă permite să reactivați Windows 10 dacă efectuați modificări hardware importante, cum ar fi o nouă placă de bază.

Dacă nu îl conectați, nu veți putea reactiva licența digitală după upgrade-uri grave. Pentru a le conecta, conectați-vă cu un cont Microsoft în Settings> Update & security> Activation> Add a Microsoft account.

Oferta inițială de upgrade sa încheiat pe 29 iulie 2016 și de atunci Microsoft a îndrumat oamenii să plătească 690,00 RON de pe site-ul său.

Utilizatorii consimțiți au aflat că Microsoft a lăsat într-un mod liniștit o versiune deschisă pentru upgrade: utilizatorii de tehnologii de asistență ar putea continua să facă upgrade gratuit. Cu nici un fel de testare, oricine ar putea folosi acest lucru până când Microsoft va închide acest lucru.

2. Nu activați Windows 10

Din nou, puteți descărca Windows 10 de pe site-ul Microsoft și instalați-l. Acesta vă va solicita o cheie de activare. Dar este posibil să săriți peste acest lucru și să ignorați mesajele după ce începeți să utilizați Windows 10.

În afară de câteva lucruri care nu vor funcționa, cum ar fi opțiunile de personalizare, Windows 10 rămâne complet utilizabil.

Aceasta soluție este contrară termenilor de utilizare la Microsoft, dar este util dacă trebuie să instalați Windows 10 ca mașină virtuală sau să testați ceva.

3. Utilizați Enterprise timp de 90 de zile

Pentru modul complet legal pentru a utiliza Windows 10 gratuit, puteți descărca versiunea de încercare de 90 de zile a versiunii Enterprise. Evident, va expira după trei luni, dar dacă doriți doar să testați modul în care rulează Windows 10 pe un PC sau laptop mai vechi, aceasta este o opțiune decentă.

Nu uitați, de asemenea, că puteți instala versiunea Home de Windows 10 utilizând metoda 2 aici și apoi plătiți pentru a cumpăra o cheie de licență odată ce ați decis că sunteți mulțumit de tot.