Ce înseamnă scanarea unui document ?

Ce înseamnă scanarea unui document ? Dacă nu știți ce înseamnă să scanați un document sau o fotografie, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit.

Ce înseamnă scanarea unui document ?

Scanerul este instrumentul care ne permite să stocam digital documentele care ne interesează pentru a le importa în calculator. De obicei, scanerele sunt incorporate în imprimante (sau nu) și pot fi găsite cu ușurință pe piață. În acest articol vă voi explica ce înseamnă să scanați un document sau o fotografie, și cum să scanați documente, reviste etc. Pentru mai multe detalii citiți în continuare acest articol!

Ce înseamnă scanarea unui document ?

În informatică, termenul de scanare înseamnă o anumită operație care permite trecerea datelor dintr-un document de hârtie pe un alt document în format digital, cu simpla intenție de a putea copia, salva sau modifica acest document în format digital.

Deși în domeniul IT termenul de scanare este cel mai potrivit pentru operațiunea care permite trecerea datelor dintr-un document de hârtie obișnuit către un alt document în format digital.

Scanare documente sau poze

Scanare documente sau poze

Pentru a scana documente sau poze, tot ce trebuie să faceți este să utilizați un anumit dispozitiv cunoscut în mod obișnuit sub numele de scaner sau cititor optic de imagini.

Odată ce scanerul este conectat prin wireless sau cu cablu la calculatorul vostru, va fi, prin urmare, posibil să transformați un simplu document de pe hârtie sau o fotografie, într-un document digital, apoi îl puteți modifica sau să îl stocați în format digital.

Indiferent de modul în care scanerul este conectat la calculator, pentru a scana un document sau o fotografie, în general este posibil să acționați fie direct de la scaner, prin apăsarea unuia sau mai multor butoane, fie direct de pe calculator, utilizând programele speciale care sunt de obicei gratuite sau, în orice caz, deja integrate în sistemul vostru de operare.

Ce este un scaner ?

Ce este un scaner

Pe scurt, scanner-ul este un dispozitiv extern care poate fi conectat la orice calculator. Cu acest dispozitiv puteți scana documente, poze, reviste etc).

Practic, dacă aveți un document, pur și simplu va trebui să îl introduceți în scaner pentru a obține o reproducere a acestuia pe monitor. Acest lucru este foarte util deoarece aceste reproduceri pot fi ulterior modificate cu ajutorul unor programe speciale care vă permit să eliminați imperfecțiunile, să adăugați efecte speciale, părți de text, cadre sau orice alte modificări.

Prin urmare, scanerul folosește un mod optic, de fapt provine din studiul efectelor vizuale care pot fi exploatate pentru a obține anumite rezultate. Conform unei proceduri similare, s-a născut și OCR, recunoașterea optică a caracterelor, proces prin care prin inserarea unei foi cu text în scaner va fi analizat de PC în așa fel încât să fie reprodus în Word sau Notepad, și apoi poate fi modificat direct sau ulterior.

De asemenea, scanerul este un dispozitiv esențial pentru mulți fotografi profesioniști care, pentru a prelucra fotografii în format digital (pe calculator), îl folosesc mereu împreună cu programe de editare foto.

Deci, dacă ați citit acest articol, acum știți ce înseamnă scanarea unui document. Nu știți ce înseamnă formatarea unui hard disk sau stick USB ? Ei bine, vă sfătuiesc să citiți un articol în care am explicat ce înseamnă formatarea unui hard disk.