Ce înseamnă cuvântul default

Ce înseamnă cuvântul default. Dacă nu știți ce înseamnă default trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit. În acest articol simplu vă voi explica ce înseamnă cuvântul default în română.

Ce înseamnă cuvântul default

Default este un cuvânt folosit foarte des în domeniul tehnologiei. Dacă doriți să aflați ce înseamnă default, citiți în continuare acest articol!

Ce înseamnă cuvântul default

În informatică, cuvântul default se referă la valoarea implicită a unei setări care poate fi configurată de un utilizator la o aplicație, program sau periferică de calculator. Aceste setări sunt numite uneori și presetări sau setări din fabrică, mai ales atunci când se referă la dispozitive electronice.

Default este un cuvânt care poate fi cu adevărat folosit în multe domenii: de exemplu, în finanțe, default este eșecul a ceva din cauza lipsei de bani. Un stat care intră în neplată este un stat care intră în faliment din cauza lipsei de bani, prin urmare nu poate să-și plătească datoriile și va trebui să își rearanjeze politica economică de la zero. Dar nu vă faceți griji, în informatică cuvântul default este mult, mult mai simplu!

Exemple pentru cuvântul default

Printre numeroasele traduceri pe care le putem da cuvântului default, există, de fapt, și termenul implicit. Acesta este conceptul cu care acest cuvânt este folosit în informatică! Vă dau un exemplu: restabilirea sistemului de operare la setările default înseamnă readucerea la setările implicite, care este starea în care a fost când l-ați instalat prima dată.

Un program default este un program care este utilizat de la început pentru a gestiona un anumit tip de fișier: de exemplu, browserul implicit din Windows 10 (cel pe care îl găsiți imediat după instalarea sistemului operativ) este Microsoft Edge.

Cuvântul default poate fi, de asemenea, utilizat cu același înțeles pentru domeniul hardware: de exemplu, resetarea routerului la setările implicite (de exemplu, apăsarea și menținerea apăsată a butonului de resetare) înseamnă readucerea la starea în care se afla când l-ați cumpărat. În mod similar, restabilirea unui smartphone la setările default înseamnă ștergerea tuturor aplicațiilor și a setărilor personale și readucerea la starea sa din fabrică.

Un alt exemplu pentru cuvântul default este la un monitor care este echipat cu o funcție care vă permite să restaurați setările din fabrică ale acestuia. Acest lucru vă permite să restabiliți setările recomandate de producător, remediind astfel orice setări care au fost configurate incorect de către utilizator.

Atenție la default

Ești un copil? Nu trebuie să restaurezi singur calculatorul, programele, sistemul de operare, smartphone-ul și așa mai departe în starea lor implicită. Dacă crezi că este nevoie, cheamă un adult și explică-i motivul de ce vrei să faci acest lucru. El va putea să iți spună dacă este cu adevărat nevoie și, dacă da, va ști ce trebuie să facă înainte de resetare.

Ești adult? Nu uita că revenirea la starea implicită a unui dispozitiv înseamnă de a face ca dispozitivul să fie cum a fost din fabrică și se pierd setările și operațiile personalizate. Deci, nu uita să salvezi datele importante înainte de a continua.

Prin urmare, cuvântul default poate fi aplicat celor mai diverse contexte IT, de la cele mai simple la cele mai complexe, cum ar fi funcțiile unui program sau comportamentul unui dispozitiv. Deci, dacă ați citit acest articol, acum știți ce înseamnă cuvântul default.