Ce înseamnă Altele la stocare Samsung

Ce înseamnă Altele la stocare Samsung? Aceasta este cea mai curioasă întrebare care sare în mintea fiecărui utilizator de telefon Samsung. În ultimii ani, Android s-a îmbunătățit semnificativ ca sistem de operare, Google a depus mult efort pentru a-și îmbunătăți sistemul de stocare a fișierelor, iar aplicațiile sale sunt acum mult mai rapide. Cu toate acestea, acest lucru poate face ca stocarea internă a telefonului să se umple mult mai rapid.

Fișierele sistemului de operare au crescut în dimensiune, aplicațiile au crescut, iar jocurile au devenit mai pline de resurse. Având în vedere toate acestea, nu este de mirare că spațiul de stocare al telefonului vostru Samsung se va umple rapid. Deși puteți vedea foarte ușor ce imagini, videoclipuri, foldere, aplicații și jocuri ocupă spațiu de stocare, anumite fișiere pot fi ascunse. În acest articol despre, ce înseamnă Altele la stocare Samsung, vom vorbi despre care sunt fișierele care ocupă spațiu de stocare în secțiunea Altele din Android și vă voi explica cum să eliberați acest spațiu.

Ce înseamnă Altele la stocare Samsung?

Ce înseamnă Altele la stocare Samsung? Ei bine, trebuie să știți că în memoria internă a telefonului vostru Samsung, orice fișiere de date nespecificate sunt clasificate ca „Altele”. Și acesta este folderul dacă îl putem numi asa, care ocupă spațiu foarte mult din memoria telefonului.

Datele aplicațiilor

Datele aplicațiilor private sunt raportate ca fiind probabil cea mai frecventă cauză a depășirii stocării fișierelor în secțiunea Altele. În consecință, acestea ar putea include fișiere descărcate, corecții OTA nereușite, fișiere pentru backup și multe altele. În plus, aplicațiile de streaming de multe ori nu funcționează corect și nu vor șterge datele din memoria cache, ceea ce va umple spațiul de stocare a telefonului Android.

Fișierele pentru backup

Google vă permite să alegeți dacă faceți backup în cloud la toate fișierele din telefonul vostru Samsung (alte servicii de cloud vă permit să faceți același lucru dar desigur, contra cost). Menținerea telefonului sincronizat cu un serviciu de cloud are mai multe beneficii. De exemplu, veți avea o copie de rezervă cu toate datele chiar dacă o ștergeți din telefon și puteți salva toate fișierele atunci când memoria internă a telefonului nu este suficientă.

Seifurile de parole, copiile de rezervă ale fișierelor și aplicațiilor, spațiul de stocare, partajarea fișierelor și alte funcții sunt disponibile prin intermediul furnizorilor de cloud. Cu toate acestea, actualizările și noile funcționalități vor cauza funcționarea defectuoasă a acestor servicii.

Chiar dacă majoritatea acestor probleme sunt rezolvate imediat, ar putea exista backup-uri nereușite pe telefonul vostru care nu sunt acceptate de serviciul de backup. Este posibil să existe și fișiere redundante pe telefon care ocupă spațiu de stocare, care acestea pot apărea în secțiunea „Altele”.

Fișiere temporare (sau cache)

Paginile web, aplicațiile și jocurile sunt întotdeauna conectate la Internet, descarcând cantități mari de date în format text, imagini și videoclipuri. Ar putea fi incluse și fișierele utilizatorului, reclame etc, pentru a păstra memoria internă liberă de lucruri inutile, fiecare dintre aceste date sunt șterse doar atunci când le eliminați.

Cu toate acestea, acest lucru este deosebit de popular pentru browserele web. Dacă nu ștergeți conținutul web, spațiul de stocare al browserului se va umple rapid, folosind mult spațiu pe telefon (aceste date/fișiere for apărea în secțiunea Altele).

Eliminare fișiere din Altele la stocare Samsung

Ce înseamnă Altele la stocare Samsung

Dacă telefonul vostru Samsung are memoria aproape plină și ați observat că categoria Altele ocupă mult spațiu din memorie, urmați instrucțiunile de mai jos pentru a rezolva problema.

Sfatul meu este să folosiți aplicația Fișierele mele/Arhivă, prezentă implicit pe toate telefoanele Samsung. Deci, deschideți aplicația și atingeți pe Memorie dispozitiv/Memorie internă sau Spațiu stocare dispozitiv, în această secțiune veți găsi toate folderele din interiorul telefonului vostru, dar sfatul meu este să vă concentrați pe folderele Download și Pictures.

Tot ce trebuie să faceți este să atingeți pe aceste foldere și să verificați conținutul lor. Când găsiți un fișier care vă este inutil, puteți decide dacă îl ștergeți definitiv, îl mutați pe cardul SD (dacă aveți unul în telefon) sau direct pe un serviciu cloud, cum ar fi Google Drive. Pentru a face acest lucru, apăsați și mențineți apăsat fișierul asupra căruia doriți să acționați și atingeți butonul Mutare dacă doriți să mutați fișierul pe cardul SD, butonul Ștergere dacă doriți să-l ștergeți sau butonul Partajare dacă doriți să-l încărcați pe un serviciu de cloud.

În cele din urmă, din ecranul principal al aplicației Fișierele mele/Arhivă, atingeți cele trei puncte din dreapta sus și atingeți pe coșul de gunoi, apoi atingeți butonul Golire din dreapta sus pentru a elibera definitiv memoria telefonului.

În plus, dacă folosiți foarte mult aplicații de mesagerie, precum WhatsApp și Telegram, sau aplicații de streaming, precum Netflix și Spotify, vă recomand să ștergeți și cache-ul acestor aplicații pentru a recupera spațiu de stocare.