Ce este Windows 10 S Mode și cum funcționează acesta?

Unele calculatoare Windows 10, inclusiv laptopul de suprafață Microsoft, vin cu „Windows 10 în modul S”. PC-urile din modul S pot instala numai aplicații din Microsoft Store.Mai jos vedem ce este Windows 10 S Mode și cum funcționează acesta.

Ce este Windows 10 S Mode

Ce este S Mode?

Ce este Windows 10 S Mode

Windows 10 S mode este un sistem de operare Windows mai închis. În modul S, puteți instala numai aplicații din Magazin și puteți naviga pe web numai cu Microsoft Edge.

Microsoft se ocupă de securitate, viteză și stabilitate aici. Deoarece Windows poate rula numai aplicații din Magazin, programele malware de pe web nu vor putea fi difuzate. Nu puteți instala aplicații de pe web, astfel încât acestea să nu poată instala sarcini de pornire care încetinesc procesul de boot sau junkware care se ascunde în fundal.

S Mode împinge și motorul de căutare Bing. În modul S, browserul web Microsoft Edge utilizează Bing ca motor de căutare prestabilit. Nu puteți schimba motorul de căutare prestabilit Edge la Google sau la orice altceva, fără a lăsa mai întâi Modul S.

Windows 10 în modul S nu poate utiliza PowerShell, Command Prompt sau Bash. Diverse alte instrumente de dezvoltare sunt, de asemenea, în afara limitelor. De asemenea, nu aveți acces direct la registrul Windows, prin intermediul Editorului de registri.

Dacă toate aplicațiile pe care doriți să le executați sunt disponibile în Microsoft Store, S Mode este o experiență mai sigură. Acesta este motivul pentru care Microsoft inițial a stabilit modul S pentru școli. Puteți rula Microsoft Edge, Microsoft Office și orice altceva disponibil în Magazin, inclusiv aplicații precum Apple iTunes și Spotify.

Este un pic ca sistemul de operare iOS de la Apple pe un iPhone sau iPad, care vă permite doar să instalați aplicații din App Store. Modul S vă limitează la aplicațiile Windows disponibile în Magazin Microsoft.

S Mode este Opțional

S Mode și cum funcționează

Modul S din Windows 10 este opțional. Cele mai multe PC-uri Windows 10 vin cu sistemele de operare standard Windows 10 Home sau Windows 10 Professional care vă permit să rulați software-ul de pretutindeni. PC-urile care livrează cu modul S vor spune că utilizează „specificațiile produsului Windows 10 Home în S” sau „Windows 10 Professional în modul S”.

Chiar dacă achiziționați un PC în modul S, puteți să folosiți gratuit modulul S. Nu costă nimic, dar este o decizie pentru o singură dată, odată ce ai scos PC-ul din modul S, nu o poți pune niciodată înapoi în modul S.

Nu știm de ce Microsoft face acest proces unic. Dar asta a făcut Microsoft.

Cum să verifici dacă folosești S Mode

Puteți verifica dacă utilizați modul S prin direcționarea în Settings> System> About. Pe pagina About, defilați în jos la secțiuneaWindows Specifications„.

Dacă vedeți „S Mode” în dreapta la Edition, utilizați un PC cu S Mode. Dacă nu, nu utilizați S Mode.

Ce este Windows 10 S Mode

Ar trebui să cumpăr un PC cu S Mode?

Pentru că este ușor și liber să părăsiți S Mode, nu există niciun dezavantaj pentru cumpărarea unui PC Windows 10 care vine în modul S. Chiar dacă nu doriți modul S, puteți să vă dezactivați cu ușurință.

De exemplu, Microsoft vinde doar Laptopul de suprafață în modul S. Dar este bine chiar dacă doriți un laptop de suprafață care rulează un sistem standard de operare Windows, puteți să-l cumpărați și să-l scoateți gratuit din modul S.

Ar trebui să folosesc PC-ul în S Mode?

S Mode sună limitat, iar asta este punctul. Dacă aveți nevoie doar de un browser de bază Microsoft Edge, aplicații Microsoft Office precum Word și orice altceva care este disponibil în Microsoft Store, ar trebui să încercați să utilizați calculatorul în modul S. Restricțiile privind modul S asigură o protecție suplimentară împotriva programelor malware.

PC-urile care rulează în modul S pot fi, de asemenea, ideale pentru tinerii studenți, pentru PC-urile de afaceri care au nevoie doar de câteva aplicații și pentru utilizatorii de calculatoare mai puțin experimentați.

Desigur, dacă aveți nevoie de software care nu este disponibil în Magazin, trebuie să părăsiți modul S. Dar puteți încerca să folosiți computerul în modul S pentru o vreme și să vedeți cât de bine funcționează. Puteți părăsi modul S în orice moment.

Rețineți: în timp ce puteți părăsi modul S ori de câte ori doriți, alegerea voastră de a părăsi modul S este o decizie permanentă. Odată ce ați părăsit modul S, niciodată nu puteți pune PC-ul înapoi în modul S. Acesta va utiliza un sistem de operare standard Windows 10 Home sau Windows 10 Professional. Cu toate acestea, puteți alege să permiteți accesul numai din Magazinul de pe orice PC Windows 10.

Cum să nu mai utilizezi S Mode

Pentru a părăsi modul S, deschideți aplicația Store app pe PC și căutați „Switch out of S Mode„. Magazinul vă va ghida prin scoaterea calculatorului din modul S.

Ce este Windows 10 S Mode și cum funcționează?

Cum este S Mode diferit de Windows 10 S?

Începând cu actualizarea din aprilie 2018, „S Mode” Windows 10 înlocuiește Windows 10 S. Windows 10 S a funcționat similar, însă a fost tehnic o „ediție” separată a Windows 10 în loc de „mod”.

Majoritatea edițiilor de Windows 10 pot fi plasate în modul S. Puteți cumpăra calculatoare cu Windows 10 Home în modul S sau Windows 10 Professional în modul S, iar organizațiile pot utiliza Windows 10 Enterprise în modul S. Cu toate acestea, numai producătorul unui computer îl poate plasa în modul S. Cele mai multe calculatoare Windows 10 nu se livrează în modul S.

De asemenea, Microsoft vă permite să părăsiți Windows 10 S Mode fără să cheltuiți bani suplimentari. Deci, dacă aveți nevoie de software care nu este disponibil în Microsoft Store, îl puteți obține fără a cheltui bani.

Orice PC existent cu Windows 10 S va fi convertit în Windows 10 Professional în S Mode când instalează actualizarea din aprilie 2018.

Dar despre Windows 10 pe ARM?

Microsoft livrează acum PC-uri Windows 10 care utilizează procesoare ARM. Aceste computere au un strat de emulare care le permite să ruleze software tradițional Windows pe 32 de biți.

În timp ce aceste PC-uri ARM pot fi livrate în modul S, puteți alege să lăsați gratuit Modul S pe aceste PC-uri. Acest lucru vă va permite să instalați aplicații de birou pe 32 de biți de pretutindeni, deși multe aplicații și jocuri dificile nu funcționează bine în stratul de emulare.

Multe PC-uri cu mod S, cum ar fi propriul laptop de suprafață Microsoft, au procesoare Intel. Un calculator cu orice tip de hardware poate fi configurat în modul S, iar Windows 10 pe PC-urile ARM nu trebuie să utilizeze modul S.