Ce este Android Instant Apps și cum funcționează

Ce este Android Instant Apps și cum funcționează. Android este acum cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile, și vedem o mulțime de dispozitive lansate în fiecare zi în întreaga lume. Google a îmbunătățit Android, iar cea mai recentă versiune de Android N a fost anunțată, cu funcții noi și îmbunătățiri la caracteristicile existente.

Ce este Android Instant Apps și cum funcționează

Una dintre noile caracteristici anunțate este Android Instant Apps. Deci, ce este Android Instant Apps și cum funcționează?

Ce este Android Instant Apps

Ce este Android Instant Apps și cum funcționează pe un telefon mobil

Android Instant Apps este o caracteristică nouă, care vă permite să deschideți aplicații, fără a fi nevoie să le instalați pe dispozitiv. De exemplu, dacă faceți clic pe un link, acesta încarcă instantaneu site-ul web. Dar dacă există o aplicație asociată pentru site, trebuie să o instalați înainte să accesați site-ul web.

Pentru a schimba acest lucru, Google a creat Instant Apps. Deci, cu această caracteristică, dacă un link pe care faceți clic are o aplicație asociată, va deschide automat versiunea aplicației în locul site-ului web. Deci, practic, cu Instant Apps, dezvoltatorii pot asocia un anumit site la o aplicație și acesta este încărcat fără a fi nevoie de instalare.

Google afirmă că aplicațiile vor fi încărcate mult mai repede decât site-urile web, deoarece dezvoltatorii pot modula aplicația, astfel încât aplicația să poată încărca doar ceea ce este solicitat.

Android Instant Apps poate funcționa pe dispozitive Android care rulează Android 4.1+. Dezvoltatorii nu trebuie să creeze o aplicație nouă, aceasta poate fi implementată în aplicația existentă. Funcția Android Instant Apps este un upgrade la aplicația existentă pe Android, nu este o aplicație nouă și separată. Este aceleași API Android, același proiect, același cod sursă.

Așa cum am menționat deja, dezvoltatorii pot modula aplicația, iar Google Play descarcă doar anumite părți necesare. Dezvoltatorii pot publica aplicațiile lor prin intermediul Google Play Developer Console, similar cu aplicațiile existente pentru Android.

Dacă doriți să deblocați telefonul sau tableta Android cu Google Assistant, avem un articol care explică pas cu pas cum să faceți acest lucru. Deblocare telefon Samsung cu Google Assistant.