Ce conține un calculator funcțional

Ce conține un calculator funcțional. Poate părea o întrebare banală, dar nu toată lumea știe ce conține un calculator funcțional. În acest articol vă voi explica modul intern în care este făcut un calculator.

Ce conține un calculator funcțional

În general, dacă doriți să știți care sunt componentele unui calculator, pur și simplu trebuie să știți ce este în interiorul carcasei. În interiorul carcasei există, de fapt, toate componentele electronice ale calculatorului care, pe scurt, permit PC-ului sau computerului personal să funcționeze corect.

Printre acestea, cea mai importantă componentă este, fără îndoială, procesorul, care ia și numele de CPU, de fapt este acea componentă care reprezintă, ca să spunem așa, creierul calculatorului, tocmai pentru că face toate calculele necesare procesării pentru diferitele informații.

procesoare claculator

Imediat după procesor este posibil să găsiți în schimb memoria primară, numită și memorie centrală, memorie principală sau pur și simplu RAM, care nu este altceva decât o memorie temporară care conține toate datele și instrucțiunile preluate din memoria de masă, în așteptarea ca acestea la rândul lor să fie preluate și procesate de procesor (CPU).

memoria ram la calculator

Pentru a salva permanent informațiile din calculator, este nevoie de un alt component care se numește memorie secundară, memorie de masă sau pur și simplu hard disk (aceasta, dacă se dorește, în cele mai moderne calculatoare, poate fi, de asemenea, înlocuit de către noi unități de stare solidă). Hard disk-ul, pe scurt, are sarcina delicată de a memora diferitele informații prezente în computer, astfel încât să poată fi reutilizate chiar și după oprirea fizică a computerului.

hard disk-ul la clalculator

Pentru a putea prelucra și afișa imaginile pe monitor, este nevoie de așa numita placă video, care, în funcție de computerul folosit, poate fi integrată, sau chiar dedicată.

placa video la calculator

Componenta care este de obicei cea mai mare din punct de vedere fizic dintr-un computer, ia în schimb numele de placa de bază. În special, acesta din urmă permite conectarea tuturor componentelor din PC.

placa de baza

Apoi, sursa de alimentare, care are sarcina de a furniza electricitatea necesară pentru a alimenta corect toate componentele prezente în calculator.

sursa de alimentare

Desigur, pe lângă aceste componente esențiale, există și alte componente secundare, cum ar fi unitatea CD/DVD, placa de sunet, placa de rețea și așa mai departe, care, pentru buna funcționare a computerului, nu trebuiesc neapărat instalate. Deci, dacă ați citit până aici acest articol, acum ar trebui să înțelegeți ce conține un calculator funcțional. Mai multe detalii despre componentele (hardware) interne și externe, găsiți într-un articol separat. Care sunt componentele calculatorului (hardware).