Curățare telefon Android de praf, dar nu cu spirt

Curățare telefon Android de praf, dar nu cu spirt. Mulți utilizatori de smartphone-uri se întreabă, cum curăț un telefon de praf? Deși nu vor să dea multi bani pe echipamente scumpe, ar trebui să fie atenți în privința felului în care îl curăță. Vom vorbi despre câteva sfaturi pentru curățarea smartphone-ului vostru.

curatare telefon

Puteți să curățați smartphone-ul utilizând un set de consumabile foarte simple.

1 Apă potabilă purificată
2 Bețișoare de vata
3 O cârpă fără scame (de preferință bumbac 100%)

Utilizați doar apă de la robinet. Puteți fierbe o cană de apă, apoi așteptați să se răcească, iar după aceasta se poate folosi pentru curățare.

Curățare telefon Android de praf cu alcool?

Multe dintre tutorialele pe care le-am văzut pe internet îi instruiesc pe oameni să folosească alcoolul pentru a-și curăța electronicele. Nu sunt de acord cu această sugestie. În timp ce alcoolul poate fi utilizat direct pe multe componente electronice, acesta poate deteriora anumite tipuri de materiale plastice și cauciuc, precum și acoperirea oleofobă a ecranului.

Este, de asemenea, inflamabil. În general, nu văd nici un beneficiu pentru a folosi alcoolul și nu apă atunci când curățați carcasa exterioară a unui telefon din sticlă și plastic. De asemenea, nu veți găsi un  producător care să sugereze utilizarea alcoolului pentru curățarea dispozitivului. Vă recomandăm să folosiți apă, dar dacă credeți că alcoolul este mai bun, cautați în kitul de prim ajutor și treceți la treaba!

1. Opriți telefonul și scoateți bateria din el, dacă este posibil.
smartphone

2. Umeziți ușor cârpa cu apă, apoi curățați cu grijă fiecare zonă a telefonului. Mai ales dacă este murdărie lipicioasă pe telefon, puteți să utilizați apă caldă. Personal, am încălzit apă potabilă purificată în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 10 secunde.

monitor telefon

3. Pentru zonele în care nu puteți ajunge cu o cârpă, utilizați un tampon de bumbac. Înmuiați ușor tamponul în apă și începeți să curățați fiecare colț și crenel. Curățați adânc intre tastele de pe tastatura. Încercați să nu obțineți umiditate în interiorul oricărui orificiu sau slot.

ecran telefon

4. Lăsați telefonul să se usuce până când acesta nu conține umiditate. Acest lucru este foarte important, deoarece dacă există apă când este alimentat cu curent este posibil ca dispozitivul vostru să nu mai funcționeze. Aceasta poate crea o deteriorare scurtă sau permanentă a telefonului.

Dacă ați scăpat telefonul mobil în apă, și acesta nu mai funcționează, citiți acest articol. Cea mai simplă reparație pentru un telefon scapăt în apă.