Caută fișiere rapid pe PC sau laptop fără indexare

Caută fișiere rapid pe PC sau laptop fără indexare. Pentru a putea căuta rapid fișierele pe PC sau laptop, sistemele de operare Windows efectuează un proces de indexare.

Caută fișiere rapid pe PC sau laptop fără indexare

Deși poate fi o soluție excelentă, indexarea fișierelor duce, în unele cazuri, la un consum excesiv de resurse, ceea ce poate duce la încetinirea bruscă a sistemului de operare.

Având în vedere acest lucru, multi utilizatori ar prefera să dezactiveze indexarea și să recurgă la utilizarea unor resurse alternative și mai performante în această privință. Aici intervine Swiftsearch, un program care ar trebui remarcat pentru problema în cauză.

Swiftsearch este un program complet gratuit, portabil, și ușor de utilizat pe toate sistemele de operare Windows (pe 32 de biți și pe 64 de biți) care vă permite să căutați fișiere pe sistemul de operare într-un mediu ultra rapid și fără a folosi indexarea.

Pentru a căuta un anumit fișier, pur și simplu indicați în fereastra programului (așa cum se vede și în imaginea de la începutul acestu articol) litera corespunzătoare a hard disk-ului sau dispozitivului de memorie în care doriți să căutați (funcționează pe toate hard disk-urile cu sistemul de fișiere NTFS), apoi tastați termenul și faceți clic pe butonul Search (alternativ puteți apăsa pe tasta Enter de pe tastatură).

După terminarea căutării fiecărui fișier din listă, se afișează numele, folderul sursă, dimensiunea, data ultimei modificări, data creării și ultima dată de acces.

Dublu-clic pe un fișier deschide folderul în care este fișierul prin evidențierea automată a acestuia, astfel încât să îl puteți localiza rapid.

Făcând clic pe un fișier cu butonul drept al mouse-ului, se afișează un meniu contextual, din care se pot efectua operații suplimentare precum tăierea, copierea, trimiterea, ștergerea, crearea unui link și multe altele. Pentru a descărca acest program care caută fișiere rapid pe PC sau laptop fără indexare clic aici.

Dacă doriți să verificați actualizările programelor instalate pe PC, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Verifică actualizarea programelor instalate pe PC.