Calculator mai silențios din ventilator sursă sau carcasă

Calculator mai silențios din ventilator sursă sau carcasă. Zgomotul care vine din carcasa PC-ului poate fi de la ventilatoare, dar poate fi și de la alte componente. Vom vorbi despre cum se poate face un PC mai silențios.

Calculator mai silențios din ventilator sursă sau carcasă

Există mai multe moduri de a face PC-ul mai silențios, dar înainte să modificați hardware-ul PC-ului, merită să încercați cauzele de bază.

Menține PC-ul rece

În cazul în care ventilatorul PC-ului face mult zgomot, probabil pentru că încearcă să păstreze componentele reci. Puteți afla cât de calde sunt componentele cu programul Core Temp, acesta este un program mic, care vă permite să vedeți temperatura procesorului pe desktop.

După cum se poate vedea în imaginea de mai jos procesorul se află între 37 și 45 de grade, ceea ce reprezintă un interval acceptabil, dacă CPU-ul vostru funcționează la 60 de grade posibil că este o problemă de răcire și din acest motiv ventilatoarele lucrează mai mult.

Calculator mai silențios din ventilator sau carcasă Menține PC-ul rece

Rețineți că este bine să faceți acest test nu în timp ce rulați programe, jocuri, Photoshop sau programe de editat video.

Calculator mai silențios din ventilator

Dacă credeți că ventilatoarele funcționează prea tare atunci puteți să schimbați viteza acestora din BIOS. Dacă nu știți cum să intrați în BIOS citiți acest articol. Cum intru în BIOS (UEFI) pe Laptop sau PC cu Windows 10.

Sursă de alimentare PC silențioasă

Ei bine, pentru acest lucru va trebui să cheltuiți ceva bani. Dar, se știe că și sursa de alimentare poate provoca mult zgomot la un PC. Iar pentru a înlocui sursa de alimentare la un PC nu necesită mari cunoștințe dacă sunteți atenți la cabluri etc.

Atunci când cumpărați o sursă de alimentare nouă, asigurați-vă că va furniza puterea necesară pentru a funcționa eficient, puterea la sursă nu ar trebui să fie mai mică, poate fi mai mare, sau egală cu puterea la sursa veche.

Schimbă carcasa la PC

Calculator mai silențios din ventilator sursă sau carcasă Schimbă carcasa la PC

Nu toate carcasele de PC-uri sunt egale sau la fel, anumite mărci sunt mai bine construite decât altele, unele scârțâie altele nu. Dar și carcasa contează pentru păstrarea componentelor reci, o carcasă bună poate ajuta și ventilatoarele PC-ului să facă mai puțin zgomot.

Indiferent dacă cumpărați o carcasă Coolermaster sau Corsair, asigurați-vă că configurația actuală se va potrivi în noua carcasă.

Schimbă ventilatorul la CPU

Ventilatorul la CPU este cel care lucrează cel mai mult. Multe CPU-uri vin cu un ventilator stoc care, de obicei, nu este de cea mai bună calitate. În cazul în care ventilatorul CPU-ului face prea mult zgomot, înlocuirea acestuia nu ar trebui să fie o idee rea.

Caz în care schimbați ventilatorul la CPU, nu uitați să puneți pastă termoconductoare pe procesor.

Dacă căutați un program de identificat componente pe PC sau laptop, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Program de identificare componente pe PC sau laptop.