Ascunde mesajele text în imagini BMP

Ascunde mesajele text în imagini BMP. Transferul documentelor care conțin informații sensibile, cum ar fi accesul la contul bancar sau accesul la conturile sociale, poate fi  foarte riscant.

Ascunde mesajele text în imagini BMP

Pentru a evita surprizele neplăcute, este foarte util să folosim resursele adecvate pentru a face această operațiune cât mai sigură posibil.

Acesta este cazul programului Text to Color, un software complet gratuit ce poate fi folosit fără probleme pe toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți) care vă permite să ascundeți mesajele text în imagini BMP.

Text to Color se bazează pe o tehnică specială de steganografie care, în loc să încorporeze un fișier text într-o imagine selectată de utilizator, generează automat fișierul imagine și vă permite să codificați textul în acesta.

Programul este echipat cu o interfață de utilizator simplă, și foarte ușor de înțeles, acest lucru se poate vedea deja în imaginea de la începutul acestui articol.

Pentru a putea utiliza Text to Color pur și simplu tastați sau copiați și lipiți textul pe care doriți să îl transferați în siguranță sau, din nou, selectați un fișier .txt și faceți clic pe comanda care inițiază procesul de codificare.

Textul este imediat transformat într-o imagine (este posibilă și o previzualizare) pentru a fi salvată pe computer. Imaginea este salvată ca un fișier BMP și poate fi întotdeauna decodificată utilizând Text to Color prin încărcarea acesteia în fereastra programului.

Odată ce imaginea este decriptată, este posibilă salvarea textului conținut ca fișier .txt. Pentru a descărca acest program care ascunde mesajele text în imagini BMP, conectați-vă la site-ul oficial al programului, și faceți clic pe butonul Download File situat în partea dreaptă pe pagină.

Dacă doriți să ascundeți arhivele RAR sau ZIP în imagini JPG, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Ascunde arhivele comprimate ZIP și RAR în imagini JPG.