Ascunde arhivele comprimate ZIP și RAR în imagini JPG

Ascunde arhivele comprimate ZIP și RAR în imagini JPG. Există circumstanțe în care trimiterea unui e-mail care conține informații importante, să fie riscant, și exista posibilitatea ca cineva să afle aceste informații.

Ascunde arhivele comprimate ZIP și RAR în imagini JPG

Pentru a împiedica ca informațiile confidențiale să ajungă în mâinile greșite sau sub ochii altora, este posibil să folosiți programe speciale pentru a ascunde fișierele în interiorul imaginilor.

Acesta este cazul programului Steganography, un software complet gratuit, care poate fi folosit fără probleme pe sistemele de operare Windows (pe 32 de biți și pe 64 de biți) care permite ascunderea arhivelor comprimate, inclusiv a formatelor ZIP și RAR, în imagini cu format JPG.

Software-ul, după cum se vede și în imaginea de la începutul acestui articol, prezintă o interfață de utilizator simplă și curată, un fapt foarte important pentru că vă ajută să folosiți programul într-adevăr foarte simplu și intuitiv.

Pentru a ascunde o arhivă dintr-o imagine cu Steganography, faceți clic pe fila Create atașată la fereastra software-ului, selectați imaginea în care doriți să ascundeți fișierul, selectați fișierul de ascuns, introduceți numele pentru a atribui imaginea, indicați unde să salvați totul și faceți clic pe Create. Butonul Reset vă permite să eliminați toate datele introduse cu un singur clic.

Pentru a deschide fișierul care a fost ascuns în interiorul imaginii, este suficient să faceți clic pe fila Open atașat sus în partea stângă în fereastra programului, selectați imaginea și faceți clic pe butonul Open.

O soluție suplimentară pentru extragerea fișierului ascuns din imagine este redenumirea imaginii JPG modificând extensia în cea a arhivei, astfel încât să poată fi deschisă cu software-ul folosit în acest scop. Pentru a descărca și utiliza acest program care ascunde arhivele comprimate ZIP și RAR în imagini JPG , clic aici.

Dacă doriți să criptați datele în Windows 10 , avem un articol dedicat acestui subiect aici. Criptare date pe hard disk în Windows 10 cu BitLocker.