Asamblare calculator din componente

Asamblare calculator din componente. Asamblarea unui calculator desktop, achiziționând componentele online poate părea un lucru destul de dificil, în special pentru cei care nu sunt foarte practici.

Asamblare calculator din componente

Cu toate acestea, cu puțină răbdare și urmând câteva sfaturi simple, nu numai că veți putea asambla un calculator desktop fără să cereți ajutor nimănui, dar, mai ales, veți putea economisi bani, timp și efort. Prin urmare, în acest articol, vă voi explica mai întâi cum să alegeți componentele PC-ului, și, apoi să le montați.

Asamblare calculator din componente

Asamblare calculator din componente

Pentru a asambla un calculator desktop, achiziționând componentele online, trebuie să știți mai întâi cum să alegeți unul câte unul toate componentele necesare PC-ului (care sunt componentele calculatorului). Pentru a putea înțelege cum să alegeți fiecare componentă de cumpărat, tot ce trebuie să faceți este să citiți mai jos ce vă trebuie:

 • procesor, care poate fi de obicei Intel sau AMD;
 • cooler;
 • placa de bază;
 • memorie RAM;
 • placă video;
 • hard disk sau SSD (chiar și în format M.2);
 • arzător DVD;
 • sursa de alimentare;
 • carcasă

În afară de aceste componente esențiale, puteți fi, de asemenea, interesat de achiziționarea unui monitor și a unui UPS. Evident, în alegerea procesorului și a plăcii de bază, va trebui să vă asigurați că ambele sunt echipate cu aceeași socket, în timp ce toate celelalte componente ale PC-ului pot fi alese independent. Totuși, trebuie să acordați mai multă atenție la sursa de alimentare, să se potrivească cu placa video pe care o alegeți, mai ales dacă intenționați să achiziționați o placă video pentru gaming.

În ceea ce privește cantitatea de memorie RAM, aceasta poate varia în schimb între 4 și 8 GB pentru un calculator clasic, ca să spunem așa, este recomandat 16/32 GB, pentru un calculator de gaming. De asemenea, dacă nu aveți preferințe particulare pentru spațiu de stocare, sfatul meu este să asamblați un calculator cu un SSD, cu o capacitate de cel puțin 256 GB și, prin urmare, să uitați de hard disk-urile vechi, care în opinia mea nu fac altceva decât îngreunarea întregului sistem, mai ales dacă rulați Windows 10.

Dacă într-adevăr doriți un hard disk clasic, sfatul meu este să cumpărați unul de la cel puțin 1 TB. Dacă în alegerea unui SSD, a unui procesor sau a unei plăci video, întâmpinați probleme mergeți la SSD UserBenchmark, CPUBoss sau GPUBoss, astfel încât să puteți face o comparație între ele și să alegeți produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre.

Cumpără componente PC online

Acum că știți ce componente va trebuie pentru calculator, mai jos veți găsi câteva site-uri care, după părerea mea, sunt cele mai bune site-uri pentru a cumpăra componente PC online, astfel încât să puteți compara preturile. Desigur, puteți căuta și pe alte site-uri, nu doar pe cele menționate mai jos.

 • altex.ro
 • pcgarage.ro
 • mediagalaxy.ro
 • cel.ro
 • emag.ro
 • flanco.ro

Asamblare calculator

După ce ați cumpărat toate componentele pentru calculator, trebuie doar să le asamblați respectând, eventual, următoarea ordine:

 1. în primul rând montați sursa de alimentare, arzătorul DVD și hard disk-ul/SSD în interiorul carcasei;
 2. acum instalați procesorul, cooler-ul și memoria RAM pe placa de bază;
 3. apoi puteți continua să montați placa de bază în carcasă;
 4. în sfârșit, montați placa video, împreună cu orice alte periferice, apoi conectați cablurile componentelor montate, încercând eventual să le treceți în partea din spate a carcasei atât pentru ordine, cât și pentru a circula mai bine aerul din interiorul carcasei.

Trebuie spus, totuși, că pentru a asambla componentele PC-ului nu trebuie întotdeauna să urmați această ordine. De exemplu, se poate întâmpla ca mai întâi să montați placa de bază, apoi sursa de alimentare sau hard disk-ul, iar după toate celelalte componente, dacă ați cumpărat ventilatoare suplimentare pentru carcasă, mai întâi va trebui să le montați, și apoi toate celelalte componente.

Să spunem, așadar, că pentru a asambla un calculator pe cont propriu, nu există o ordine reală de urmat, fiecare montează componentele cum vrea. În orice caz, dacă se face o greșeală în montarea unui component și nu a altuia, nu se va întâmpla nimic, în afară de timpul pierdut, deoarece va fi suficient să demontați componentele și apoi să le reasamblați într-un alt mod.

Singura excepție este pasta termică a procesorului, de fapt, dacă aceasta este eliminată de deasupra procesorului, înainte să îl montați din nou, va trebui să adăugați o nouă cantitate de pastă termică.

În concluzie, chiar și pe YouTube puteți găsi videoclipuri care vă vor arăta pas cu pas cum să asamblați un calculator desktop. De asemenea, veți găsi videoclipuri care, pe lângă procesor, memoria RAM, hard disk-ul, SSD-ul și placa video, vor fi montate suplimentar ventilatoare, și, de asemenea, o placă de sunet suplimentară, adică componente care salvează nevoi speciale.

Deci, după ce ați asamblat calculatorul, va trebui să îl formatați și să instalați orice sistem de operare, cum ar fi Windows 7, Windows 8.1 sau Windows 10.