Aplicații pentru conectare telefon la TV Android sau iPhone

Aplicații pentru conectare telefon la TV Android sau iPhone. Din mai multe motive, mulți utilizatori de dispozitive mobile caută o aplicație bună pentru a conecta telefonul la TV. Unul din aceste motive ar putea fi vizualizarea fotografiilor pe TV. Dar indiferent de motive, vom vorbi de câteva aplicații pentru conectare telefon la TV.

Aplicații pentru conectare telefon la TV Android sau iPhone

Aplicații de acest gen există pentru toate gusturile, unele gratuite iar altele la plată. Trebuie doar să citiți acest articol, și să alegeți ce aplicație credeți că este pe placul vostru.

Conectare telefon la TV prin cablu HDMI

Aplicații pentru conectare telefon la TV Android sau iPhone cablu HDMI

Cea mai ușoară modalitate de a conecta un telefon la un televizor, este utilizarea Chromecast. Este un hardware mic care vă permite să faceți legătura dintre telefon și televizor în cel mai simplu și cel mai rapid mod posibil, fără a utiliza aplicații .

Accesoriul Chromecast va trebui conectat la portul HDMI al televizorului și odată configurat pentru a avea acces la rețeaua Wi-Fi, poate efectua sarcina de a conecta un telefonul la televizor.

Chiar dacă transmiterea conținutului multimedia are loc la o rezoluție de 1080p, rețineți că redarea este legată de aplicațiile compatibile cu Chromecast. Acest lucru înseamnă că va fi necesar să verificați ce aplicații suportă transmiterea conținutului multimedia pe televizor.

Din fericire, sunt multe aplicații care suportă Chromecast, iar cele mai cunoscute aplicații Android și iOS vă permite să conectați telefonul la televizor pentru a transmite conținutul pe ecranul acestuia. Lista completă a aplicațiilor acceptate poate fi vizualizată pe site-ul oficial Chromecast; doar pentru a da câteva exemple, sunt acceptate aplicații precum Netflix, Youtube, Spotify și Twitch.

Costul achiziționării unui Chromecast este, de asemenea, foarte avantajos: modelul de bază la Chromecast costă 39 de euro (transmisie de până la 1080p rezoluție Ultra HD, modelul superior, numit Chromecast Ultra, suportă rezoluția până la UltraHD 4K și costă 79 euro).

Aplicații pentru conectare telefon la TV

Acum vom vorbi despre unele aplicații care vă permite să conectați telefonul la TV, și sunt disponibile gratuit pentru Android și iOS.

De menționat este faptul că pe dispozitivele iOS cea mai bună modalitate de a conecta un iPhone la televizor necesită utilizarea unui Apple TV care acceptă protocolul AirPlay la iPhone și iPad. Dacă doriți să difuzați conținut multimedia, puteți folosi Chromecast și aplicațiile compatibile.

Google Home (Android/iOS)

Aplicații pentru conectare telefon la TV Android sau iPhone Google Home

Dacă nu ați auzit niciodată de această aplicație, trebuie să știți că este o aplicație foarte populară dezvoltată de Google care ajută la configurarea și personalizarea inițială la Chromecast și, prin urmare, la asocierea dintre dispozitiv și televizor. Pe dispozitivele cu sistem de operare Android, acestea pot fi de asemenea folosite pentru a face transmisia ecranului și a sunetului care este folosit în direct pe dispozitiv într-un mod simplu, rapid și imediat. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS.

TV Cast (Android/iOS)

Aplicații pentru conectare telefon la TV Android sau iPhone TV Cast

Aplicația este gratuită pe ambele dispozitive Android și iOS, este o aplicație care acceptă transmiterea conținutului multimedia prin Chromecast. Funcționarea acestei aplicații este destul de simplă și intuitivă, chiar dacă are câteva defecte care îi afectează diferitele limitări. Printre acestea există doar posibilitatea de a transmite conținut multimedia numai prin utilizarea browserului integrat și este, de asemenea, necesar să păstrați întotdeauna în prim-plan aplicația pentru controlul redării multimedia.

Chiar dacă aplicația poate fi descărcată gratuit, este recomandat să achiziționați caracteristicile sale suplimentare (inclusiv posibilitatea de a elimina publicitatea). În special, Ultimate Edition este la un preț de 7,99 euro pentru Android sau 10.99 euro pentru iOS, apoi vă permite să obțineți toate caracteristicile suplimentare și, de asemenea, deblochează suportul de transmisie pe Smart TV și dispozitive cu protocolul DNLA.

All Cast (Android/iOS)

Aplicații pentru conectare telefon la TV Android sau iPhone All Cast

All Cast este o aplicație care poate fi folosită pe dispozitivele Android și iOS pentru a transmite conținut multimedia, cum ar fi fotografii și clipuri video din memoria dispozitivului. Această aplicație este gratuită, dar are câteva caracteristici suplimentare.

Aplicația acceptă, de asemenea, transmiterea conținutului multimedia din serviciile populare de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox sau Google Drive. Pentru a debloca funcții suplimentare și a elimina publicitatea, trebuie să achiziționați versiunea Premium (5.49 euro pe iOS).

Alte aplicații pentru conectare telefon la TV

  • Web Video Caster (Android) – A altă aplicație de conectat telefonul la televizor, este Web Video Caster, o aplicație care integrează transmisia cu o gamă largă de dispozitive. Pe lângă transmiterea conținutului multimedia pe televizor prin Chromecast, aplicația suportă Apple TV, Smart TV, Fire TV, console de jocuri video și alte dispozitive cu protocolul DNLA. Aplicația integrează un browser prestabilit, dar permite, de asemenea, transmiterea conținutului multimedia pe dispozitiv. Versiunea Premium este 3.09 euro.
  • Tubio (Android / iOS) – Tubio este o aplicație care integrează un browser predefinit pentru transmiterea conținutului Web. Suportă transmisie prin Chromecast, Smart TV și console de jocuri video. Interfața minimă a utilizatorului și prezența unor bannere publicitare care nu sunt așa de invazive reprezintă alte puncte în plus acestei aplicații. Versiunea Premium costă 2,69 euro pe Android și 3,49 euro pe iOS. Aplicația se poate descărca gratuit pe Android și iOS.

Dacă doriți să transformați telefonul în telecomandă pentru TV, avem un articol despre acest subiect aici. Aplicații pentru telecomandă telefon Android sau iPhone.