Aplicații de traducere fără internet Android sau iPhone

Aplicații de traducere fără internet pentru telefon Android sau iPhone. Căutați o aplicație de tradus din engleză în română sau invers? Ei bine, în acest articol vom vorbi despre cele mai bune aplicații pentru traducere.

Aplicații de traducere fără internet Android sau iPhone

Dacă planificați o călătorie în străinătate și, din moment ce va trebui să aveți de-a face cu oameni care vorbesc o altă limbă, trebuie să aveți un traducător. În această situație, aveți nevoie într-adevăr de niște aplicații pentru traducere.

Aproape toate aplicațiile despre care vom vorbi sunt gratuite, cel puțin în versiunea lor de bază și sunt foarte simple de utilizat. Unele permit traduceri offline, altele sunt capabile să asculte o propoziție și să o traducă simultan, în timp ce altele vă permit să încadrați un text cu camera telefonului și să îl traduceți. Nu trebuie decât să le încercați și să alegeți care este aplicația potrivită pentru voi.

Google Translate (Android/iOS)

aplicatie pentru tradus texte Google Translate

Dacă vorbim despre cele mai bune aplicații de traducere, atunci o să începem această listă cu Google Translate, faimosul serviciu creat de Google, care este disponibil și ca serviciu online. Google Translate este o aplicație gratuită 100%, și este disponibilă pentru Android și iOS, aplicația este capabilă să traducă sute de limbi, efectuând traduceri offline, traduceri instantanee și chiar traduceri vocale.

După ce descarcați aplicația Google Translate pe dispozitiv, porniți aplicația apăsând pe butonul Deschideți sau atingeți pe pictograma sa localizată pe ecranul de pornire și, în ecranul de pornire, configurați traducătorul alegând limba principală (de ex. română .) și limba din care traduceți (de exemplu, engleză, spaniolă, chineză etc.).

În ecranul care se deschide, tastați textul pe care doriți să îl traduceți și, instantaneu, va apărea o casetă albastră care conține traducerea propoziției pe care ați tastat-o. Dacă doriți să faceți traducerea unui text încadrându-l cu camera telefonului, va trebui să atingeți pe simbolul camerei și încadrați textul pe care doriți să îl traduceți. Veți vedea că algoritmul Google Translate îl va recunoaște și va modifica cuvintele textului pe care le-ați încadrat, traducându-le în limba pe care ați ales-o. Dacă doriți să faceți traduceri vocale, atingeți pe pictograma microfonului și începeți să vorbiți pentru a traduce simultan ceea ce spuneți. Simplu, nu-i așa?

Dacă doriți să traduceți offline cu Google Translate, trebuie să descărcați dicționarele care vă interesează. Pentru a face acest lucru, apăsați simbolul (≡) și, în meniul care apare în stânga, atingeți pe opțiunea de traduceri offline și apăsați simbolul săgeată situat lângă limba pe care doriți să o descărcați pentru a continua descărcarea sa. După finalizarea descărcării (trebuie să descărcați cel puțin două limbi pentru a traduce offline), puteți efectua în sfârșit traduceri în limbile pe care le-ați descărcat chiar și fără conexiune la Internet.

Microsoft Translator (Android/iOS)

aplicatie de traducere automata Microsoft Translator

Chiar și Microsoft Translator, traducătorul pentru dispozitive mobile creat de gigantul Redmond, este o soluție gratuită pe care ar trebui să o luați în considerare. Ca și traducătorul Google, Microsoft Translator poate efectua traduceri offline (fără internet), traduceri instantanee și traduceri vocale în peste 60 de limbi (unele funcții nu sunt disponibile pentru toate limbile). În plus, acest traducător oferă o carte de fraze care poate fi folosită la nevoie.

După ce descărcați aplicația Microsoft Translator pe dispozitivul vostru Android, iOS sau Windows 10 Mobile, porniți aplicația și apăsați pe unul dintre simbolurile pe care le vedeți pe ecran pentru a începe o traducere. Deci, atingeți simbolul microfonului pentru a începe o traducere vocală, atingeți pe simbolul tastaturii pentru a realiza o traducere text sau atingeți pe simbolul camerei pentru a începe o traducere folosind camera dispozitivului.

Dacă trebuie să traduceți chiar și atunci când sunteți offline (fără internet), descărcați limbile pe care le preferați. Pentru acest lucru atingeți pe simbolul (…) situat în partea dreaptă sus, apoi selectați elementul pentru limbi offline și atingeți simbolul săgeată situat lângă numele limbilor care vă interesează. Când descărcarea este completă, veți putea traduce limbile pe care le-ați descărcat chiar dacă nu aveți o conexiune la Internet activă.

Reverso Traducere (Android/iOS)

aplicatie de tradus vocal Reverso Traducere

Dacă sunteți în căutarea unei aplicații care, pe lângă faptul că acționează ca un simplu traducător, vă poate ajuta să deveniți mai expert în a vorbi o anumită limbă, Reverso ar putea fi aplicația pe care o căutați. Această aplicație nu numai că vă permite să traduceți instantaneu în 12 limbi diferite, dar integrează și un motor de căutare care propune exemple de utilizare din diverse surse: filme, site-uri web, articole din ziare și multe altele. Datorită acestor exemple, veți putea să vă îmbunătățiți abilitățile de limbă și să obțineți o comandă mai bună a unei limbi străine.

Pentru a elimina bannerele publicitare prezente în aplicație și pentru a accesa un număr mai mare de exemple și conținut, vă puteți abona la versiunea Premium a aplicației care costă 1,99 euro pe lună.

Trebuie să știți că, pe lângă faptul că este disponibil ca aplicație pentru dispozitivele Android și iOS, Reverso este disponibil și ca serviciu online și ca extensie de browser.

iTranslate (Android/iOS)

Aplicații de traducere fără internet iTranslate

iTranslate este o altă aplicație foarte utilă care vă permite să faceți traduceri exacte în mai mult de 90 de limbi. Cu toate acestea, unele funcții avansate, cum ar fi traducerile offline și vocale, pot fi accesate numai achiziționând versiunea iTranslate Pro, care începe de la 2,99 euro în Play Store, 4,99 euro în App Store și 4,49 euro pe Microsoft Magazin.

După ce descărcați aplicația iTranslate pe dispozitivul vostru Android, iOS sau Windows 10 Mobile, porniți aplicația și selectați limba principală și limba din care traduceți. După acest lucru, tastați termenul sau expresia pe care doriți să o traduceți într-unul din cele două câmpuri de text, apăsați butonul de traducere și, instantaneu, iTranslate va traduce cuvântul sau expresia pe care ați tastat-o.

Lângă fiecare traducere, va apărea un difuzor: apăsați pe el pentru a auzi pronunția cuvintelor traduse. De asemenea tot pe ecran, puteți vizualiza conținut suplimentar, cum ar fi sinonimele și conjugarea verbelor. Aceste informații pot fi foarte utile dacă învățați o limbă nouă.

Alte Aplicații de traducere fără internet Android sau iPhone

Alte Aplicații de traducere fără internet Android sau iPhone

Aplicațiile de traducere menționate mai sus sunt, în opinia noastră, printre cele mai bune pe care le puteți instala pe dispozitivul vostru. Cu toate acestea, există multe altele pe care le puteți încerca din Magazinul Google Play sau App Store.

  • Speak to Voice Translator (Android) – această aplicație gratuită permite traduceri vocale precise. Aplicația Speak to Voice Translator vă permite să alegeți între patru servicii de traducere online (Google Translate, Microsoft Translator, Yandex și Baidu) și necesită o conexiune la Internet pentru a funcționa.
  • WordReference (Android / iOS) – este unul dintre cele mai bune dicționare de aplicații dedicate limbii engleze. Permite traducerea termenilor singuri și cunoașterea sensului exact. Aplicația este complet gratuită și necesită o conexiune la internet pentru a funcționa.

Dacă căutați aplicații sau programe pentru machiaj virtual, avem un articol cu cele mai bune programe și aplicații pentru machiaj virtual.