Aplicații de alergat (fitness) pentru iPhone sau Android

Aplicații de alergat (fitness) pentru iPhone sau Android. Căutați o aplicație de alergat cu sau fără internet? Ei bine, vom vorbi despre câteva aplicații gratis pentru alergat.

Aplicații de alergat (fitness) pentru iPhone sau android

Dacă vă place să alergați și citiți aceste rânduri, pariez că doriți sfaturi despre ce aplicație să descărcați. Desigur, este firesc, dacă obiectivul vostru este să aveți la îndemână un instrument care vă poate ajuta să urmăriți antrenamentele, atunci aveți nevoie într-adevăr de o aplicație. De asemenea, unele aplicații din acest articol sunt ca un antrenor personal și fizic.

Există o mulțime de aplicații pentru alergat, disponibile pentru Android și iOS și voi enumera în detaliu unele dintre cele mai complete și utilizate. Mențineți dispozitivul Android și iOS la îndemână și descărcați și încercați aplicațiile pe care vi le voi recomanda, veți descoperi utilitatea de a avea o aplicație întotdeauna la îndemână, care vă poate urmări progresul.

Aplicație de alergat: Runkeeper (Android/iOS)

Aplicație de alergat Runkeeper

Prima aplicație despre care vreau să vă vorbesc este Runkeeper. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS. Puteți descărca gratuit aplicația pe dispozitivul preferat. După ce ați descărcat și instalat aplicația, va trebui să o deschideți pentru a vedea cum funcționează.

La prima pornire, Runkeeper vă va cere să vă înregistrați, puteți face acest lucru introducând adresa voastră de e-mail, utilizând e-mailul Google sau cu profilul vostru de Facebook. Aplicația vă va cere să răspundeți la unele întrebări, împărtășind date personale legate de greutate, sex și înălțime. Aceste date sunt utilizate pentru a vă ajuta cu programul de instruire, oferindu-vă unul personalizat. Când ați completat totul, apăsați butonul Save my information.

Pe ecranul principal al aplicației veți vedea GPS-ul smartphone-ului vostru, acesta afișează automat o hartă a orașului în care vă aflați. Runkeeper vă va ajuta să urmăriți antrenamentul și îl puteți folosi pentru a practica diferite sporturi, nu doar pentru alergare. Activitățile sprijinite includ canotaj, schi, patinaj, înot și chiar mersul simplu. Pentru a vedea lista completă a sporturilor acceptate, atingeți butonul Activities.

Pentru a începe un antrenament, apăsați caseta Training. Acum puteți alege dacă folosiți un plan de formare sau permiteți aplicației să creeze un plan de pregătire adaptat pentru voi. Funcționalitatea aplicației se va schimba, evident, pe baza la ce selectați.

Abonamentul Runkeeper Go costă 7,25 euro pe lună sau 29,01 euro pentru versiunea de reînnoire anuală. Printre caracteristicile suplimentare ale abonamentului există posibilitatea de a compara antrenamentele, obținerea unor analize mai precise, veți afla vremea în timpul antrenamentelor, precum și posibilitatea să publicați activitățile în timp real.

Cu toate acestea, funcționalitatea gratuită a aplicației include urmărirea activității fizice în timp real. Când sunteți gata să alergați, tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe butonul Go pentru a activa monitorizarea traseului vostru prin GPS. De asemenea, Runkeeper permite accesul la camera telefonului, puteți face fotografii și videoclipuri la activitatea fizică. Odată terminat, apăsați butonul Pause și apoi Stop. În ecranul următor, aplicația vă va arăta rezumatul activității pe care o puteți comenta și, eventual, îl puteți partaja pe principalele rețele sociale.

Aplicație pentru alergare: Runtastic (Android/iPhone)

Aplicație pentru alergare Runtastic

Printre aplicațiile pentru monitorizarea alergatului Runtastic este cu siguranță una dintre cele mai cunoscute. Aplicația Runtastic este disponibilă gratuit pentru dispozitive Android / iOS și Windows, aceasta oferă numeroase caracteristici sociale și motivaționale.

După ce ați descărcat aplicația, înregistrați-vă și completați informațiile personale, și apoi accesați ecranul principal al aplicației. Runtastic vine cu o interfață de utilizator destul de atractivă, veți observa imediat caseta micuță de notificare gata să vă motiveze. Când sunteți gata să alergați, tot ce trebuie să faceți este să atingeți pe butonul Start.

Spre deosebire de Runkeeper, Runtastic nu va începe imediat urmărirea antrenamentului, în schimb, vă va oferi câteva secunde de timp, astfel încât să puteți pune dispozitivul la locul lui înainte să începeți alergarea. Cea mai interesantă caracteristică a aplicației este instrumentul Live Tracking.

Conectând aplicația la contul de Facebook, puteți să partajați antrenamentul pe rețeaua de socializare și să primiți feedback-uri de încurajare de la prietenii voștri (în timp real). Este un instrument opțional, dar din momentul în care caracteristicile sociale reprezintă puterea aplicației, vă sugerez să activați această opțiune pentru a profita din plin de aplicație.

Fiecare sesiune poate fi partajată pe Facebook sau Twitter, sau dacă doriți prin e-mail sau WhatsApp.

Aplicația Runtastic este disponibilă gratuit pentru Android, Windows și iOS, dar oferă posibilitatea de a vă abona la o versiune Premium. Cu un cost de 9,99 euro pe lună sau 59,99 euro pe an, desigur veți avea acces la funcții suplimentare în aplicație. De asemenea, puteți achiziționa aplicația Runtastic Pro la 4,99 euro.

Zombies, Run (Android/iOS)

Zombies, Run iphone android

Printre toate aplicațiile pentru alergare, Zombies, Run este extrem de unic prin faptul că combină urmărirea activității fizice cu elemente narative, pentru a motiva utilizatorul aplicației. Conceptul cheie la aplicația Zombies, Run este să ofere o motivație atrăgătoare care vă determină să alergați. Ce motiv ar fi mai bun decât să vă facă să credeți că vă aflați în mijlocul unei apocalipse zombie?

Descărcați aplicația pentru Android sau iOS. După descărcare și instalare deschideți aplicația pentru a vedea cum funcționează. Aplicația se integrează cu GPS-ul smartphone-ului și oferă monitorizarea alergării cu scopuri întotdeauna diferite: va trebui să evadați și să fugiți de zombi, să recuperați proviziile, să salvați alți supraviețuitori și multe altele.

Zombie, Run nu este doar o aplicație care monitorizează alergările într-un mod pasiv, din momentul în care oferă finalizarea obiectivelor prin misiuni reale. Există o poveste care este povestită prin fișiere audio, o puteți descărca și reda în timp ce alergați. Prin urmare, Zombie Run este, de asemenea, un joc de realitate care se conectează la lumea reală prin elemente virtuale și digitale.

Atingeți Menu ≡ și accesați meniul Missions. Veți găsi întreaga listă de misiuni pe care le puteți îndeplini în timpul sesiunii de antrenament. După ce ați ales ținta, puneți-vă căștile și când sunteți gata, apăsați butonul Start Mission. În timp ce aplicația va urmări cursa, de la căști vei primi instrucțiunile legate de misiunea ce trebuie îndeplinită.

Aplicația Zombie, Run este disponibilă gratuit, însă, pentru a profita din plin de toate caracteristicile va trebui să vă abonați la un abonament lunar sau anual. Costul este de 3,19 euro pe lună sau 21,99 euro pe an.

Alte aplicații de alergat (fitness) pentru iPhone sau Android

cele mai bune aplicatii pentru alergare

Există și alte aplicații pentru alergat disponibile gratuit pentru Android și iOS. Mai jos veți găsi o listă cu alte aplicații populare.

  • Endomondo (Android / iOS / Windows): una dintre cele mai utilizate aplicații pentru monitorizarea alergărilor. În plus față de interfața sa simplă și intuitivă de utilizator, Endomondo oferă integrare cu aplicația MyFitnessPal pentru a vă oferi sfaturi despre nutriția adecvată pe care să o urmați în timpul antrenamentului. De asemenea, aplicația Endomondo este disponibilă și într-o versiune Premium, cu un abonament anual de 29,99 euro sau un abonament lunar de 5,99 euro.
  • Runmeter (iOS): aplicație disponibilă numai pentru dispozitivele iOS. Principalele caracteristici la această aplicație sunt disponibile gratuit, dar puteți achiziționa versiunea Elite. Abonamentul costă 9,99 euro pe an și oferă mai multe instrumente utile, inclusiv integrarea cu Apple Watch pentru iOS.
  • Strava (Android / iOS): aplicația Strava nu este doar un tracker de fitness, deoarece integrează un fel de comunitate virtuală, prin intermediul căreia vă puteți face noi prieteni. Pe scurt, este o aplicație concepută pentru cei care iubesc alergarea. Aplicația Strava este gratuită, dar oferă funcții suplimentare odată cu achiziționarea versiunii Premium. Costul abonamentului este de 7,99 euro pe lună sau 59,99 euro pe an.

Iubitorii de biciclete au și ei aplicații mobile, mai multe detalii despre care sunt cele mai bune aplicații pentru ciclism găsiți într-un articol separat. Aplicații pentru ciclism (bicicletă) Android sau iPhone.