Aplicație de recunoscut ciuperci

Aplicație de recunoscut ciuperci. Dacă vă place să vă plimbați prin pădure pentru a căuta ciuperci și, prin urmare, doriți să vă perfecționați cunoștințele despre numeroasele soiuri de ciuperci din zona voastră, trebuie să știți că sunteți în locul potrivit, deoarece tehnologia vă poate veni în ajutor.

Aplicație de recunoscut ciuperci

Există aplicații de recunoscut ciuperci, care sunt extrem de ușor de utilizat și pot fi descărcate gratuit. Cum funcționează aceste aplicații? Unele sunt ca niște cataloage portabile, care pot fi consultate la nevoie, altele funcționează ca niște scannere, trebuie doar să încadrați ciuperca cu camera telefonului și veți obține informațiile dorite.

Informații despre culesul și recunoașterea ciupercilor

Informații despre culesul și recunoașterea ciupercilor

Înainte de a vă prezenta lista cu cele mai bune aplicații de recunoscut ciuperci, vreau să vă ofer câteva informații preliminare pe această temă. În primul rând, ar trebui să folosiți acest tip de aplicații doar să vedeți cum funcționează, pentru a recunoaște ciupercile comestibile de cele toxice (care ar putea provoca moartea) ar trebui să vă adresați întotdeauna autorităților competente, care vor desemna un expert pentru a efectua toate verificările necesare. În ceea ce privește culesul propriu-zis al ciupercilor, este nevoie de obicei de o autorizație specială, în conformitate cu reglementările stabilite de autoritățile locale.

Aplicație de recunoscut ciuperci gratis

Deci, haideți să vedem câteva aplicații de recunoscut ciuperci gratis. Aplicațiile pe care le găsiți în acest articol sunt disponibile atât pentru telefoane și tablete Android, cât și pentru iPhone și sunt extrem de ușor de utilizat.

iNaturalist (Android/iPhone)

iNaturalist este o aplicație de recunoscut ciuperci (chiar și plantele, animalele și insectele pot fi recunoscute cu această aplicație). Baza sa de date este actualizată în mod constant de o comunitate de peste 400.000 de membri, inclusiv oameni de știință, naturaliști și iubitori ai naturii.

După ce instalați și deschideți aplicația pe telefon sau tabletă Android / iPhone, citiți informațiile care explică modul de funcționare a aplicației și, dacă nu doriți deocamdată să partajați explorările în baza de date a serviciului, atingeți pe butonul Skip pentru a nu vă crea un cont (puteți face acest lucru mai târziu).

Apoi activați localizarea telefonului, astfel încât să puteți localiza mai ușor ciupercile prezente în zona în care vă aflați, apăsați pur și simplu butonul Observations nearby și acordați aplicației permisiunea de a vă accesa locația.

După ce ați accesat ecranul principal al aplicației, atingeți pe pictograma lupă din partea de sus a ecranului, introduceți cuvântul Mushrooms în bara de căutare din partea de sus a ecranului și apăsați pe butonul Mushrooms and Lichens de pe ecran. Apoi, atingeți din nou pictograma lupă din dreapta pentru a începe căutarea.

După ce ați făcut acest lucru, căutați ciuperca care vă interesează, atingeți pe fotografia acesteia și apoi pe pictograma săgeții îndreptate spre dreapta, care se află lângă numele ciupercii pe care ați găsit-o. În acest fel, veți putea vizualiza fila referitoare la aceasta, care conține informații despre ea.

iFunch (Android/iPhone)

Aplicație care recunoaște ciupercile

iFunch este o aplicație de recunoscut ciuperci, oferind o descriere detaliată a acestora. Aplicația este disponibilă pentru Android și iOS. Pentru Android este disponibilă doar o versiune contra cost, care costă 3,99 euro, pentru iOS există o versiune gratuită și o versiune contra cost care costă 4,99 euro și oferă acces complet la baza de date.

După instalarea și deschiderea aplicației, atingeți pe butonul Identify a Mushroom situat pe ecranul principal și, folosind butonul Mushroom identificați ciuperca, descriindu-i caracteristicile (de exemplu, forma capacului, culoarea branhiilor etc).

După ce ați reușit să descrieți ciuperca care vă interesează și ați furnizat toate detaliile cerute de aplicație, apăsați pe fotografia care o reprezintă și consultați fila referitoare la aceasta, apăsând pe pictograma cu foaia din colțul din dreapta jos al ecranului.

Alte aplicații de recunoscut ciuperci gratis

Alte aplicații de recunoscut ciuperci gratis

Există și alte aplicații de recunoscut ciuperci gratis pe care vă recomand să le încercați. Mai jos veți câteva care sunt cu adevărat foarte interesante.

  • The Mushroom Book (Android/iPhone) – aceasta este o aplicație care oferă informații detaliate despre o varietate de ciuperci, permițând recunoașterea acestora cu ajutorul nenumăratelor fotografii din baza sa de date care sunt ușor de accesat.
  • Truck my mushroom (iPhone) – aceasta este o aplicație care poate crea o colecție de locații de ciuperci pe o hartă, în care puteți include fotografii și salva traseele parcurse. Din păcate, aplicația este contra cost, costă 0,99 euro.

Aplicații de recunoscut ciuperci din poze

Dacă căutați aplicații de recunoscut ciuperci din poze, mai jos veți găsi câteva aplicații din această categorie și sunt foarte ușor de utilizat.

Mushroom Identify (Android/iPhone)

Aplicații de recunoscut ciuperci din poze

Mushroom Identify este o aplicație pe care vă recomand să o încercați dacă doriți să recunoașteți rapid și ușor ciupercile din poze. Aplicația este disponibilă pentru descărcare gratuită atât pentru Android, cât și pentru iOS. Dar, trebuie să știți că, pentru a avea acces la baza de date completă, trebuie să vă abonați la versiunea contra cost.

După ce ați instalat și ați pornit aplicația pe telefon sau tabletă, apăsați pe butonul OK care apare în centrul ecranului pentru a închide mesajul care apare pe ecran și apoi apăsați pe pictograma lupă situată în stânga jos.

Pe ecranul care se deschide, atingeți pe butonul Scan și, după ce ați descărcat fișierele suplimentare necesare pentru a utiliza scanerul offline al aplicației (pentru a face acest lucru, atingeți pe butonul Start Now și așteptați finalizarea operațiunii), încadrați ciuperca care vă interesează cu ajutorul camerei și așteptați finalizarea scanării.

Alternativ, puteți apăsa butonul From Photo și recunoașteți ciuperca dintr-o poză pe care o faceți în acel moment, sau atingeți butonul Import Photo pentru a încărca una din Galerie. După ce ați terminat, ar trebui să vedeți un ecran cu principalele caracteristici ale ciupercii care a fost detectată.

Alte aplicații de recunoscut ciuperci din poze

Google Imagini

Dacă aplicațiile pe care le-am menționat mai sus nu sunt pe placul vostru, atunci puteți încerca alte alte aplicații de recunoscut ciuperci din poze din lista de mai jos.

  • Mushroom Identification (Android/iPhone) – această aplicație permite identificarea ciupercilor datorită unui algoritm bazat pe inteligență artificială care, după analizarea caracteristicilor acestora, este capabil să identifice posibilele specii cărora le aparțin.
  • Myco free (Android/iPhone) – aceasta este o aplicație care conține descrieri a peste 50 de tipuri de ciuperci, cu fișe îmbogățite cu imagini utile pentru a facilita recunoașterea acestora. Pentru a accesa baza de date completă a aplicației, trebuie să achiziționați versiunea completă care oferă acces la o bază de date cu peste 300 de specii de ciuperci.
  • Google Imagini (Web) – deși nu este o aplicație reală, Google Imagini poate fi cu siguranță o resursă utilă pentru recunoașterea ciupercilor, datorită funcției sale de căutare inversă a imaginilor.