Aplicație de proiectat case

Aplicație de proiectat case. Dacă căutați aplicații pentru proiectare case, trebuie să știți că acest articol vă va fi de folos. Cu ajutorul aplicațiilor de proiectat case, puteți crea practic casa visurilor voastre pur și simplu utilizând telefonul sau tableta.

Aplicație de proiectat case gratis

În acest articol, vă voi prezenta câteva aplicații gratuite (cel puțin în versiunea lor de bază) datorită cărora puteți proiecta o casă în 3D. Chiar dacă nu sunteți arhitect sau inginer, dacă urmați sfaturile mele, veți putea să vă proiectați casa ideală foarte rapid. De asemenea, vă voi prezenta și câteva instrumente pe care le puteți folosi pentru a vă proiecta casa pe calculator.

Aplicație de proiectat case gratis

Deci, dacă căutați o aplicație de proiectat case gratis, mai jos veți găsi aplicațiile care, în opinia mea, sunt cele mai bune aplicații din această categorie. Aplicațiile le puteți descărca din Magazin Google Play pentru Android și din App Store pentru iPhone.

Home Design 3D

Home Design 3D proiectare casa gratis

Prima aplicație de proiectat case se numește Home Design 3D. Aceasta este o aplicație care vă permite să proiectați case foarte rapid și simplu. Aplicația o puteți descărca gratuit pe Android sau iOS, dar pentru a accesa toate funcțiile sale și a salva proiectele create, trebuie să achiziționați versiunea completă a aplicației care costa 7,99 euro.

După ce ați descărcat aplicația Home Design 3D pe dispozitivul vostru, porniți aplicația apăsând butonul Deschideți sau atingeți pictograma care a fost adăugată pe ecran și, în ecranul care se deschide, apăsați pe butonul No pentru a nu achiziționa imediat versiunea completă. Dacă doriți, puteți achiziționa ulterior versiunea completă a aplicației, deocamdată este mai bine să încercați aplicația și să vedeți dacă vă place sau nu.

După ce ați făcut acest lucru, puteți crea proiectul vostru! Pentru a face acest lucru atingeți butonul albastru Start. Apoi vi se va afișa un proiect standard, din păcate, versiunea gratuită nu vă permite să creați proiecte de la zero, pentru a face acest lucru, trebuie să achiziționați versiunea completă a aplicației, dar puteți apăsa butonul (≡), selectați unul dintre cele patru proiecte disponibile și modificați-le complet utilizând funcțiile disponibile.

După deschiderea unui proiect, atingeți butonul 3D pentru a vizualiza planul casei în 3D și apoi apăsați butonul 2D pentru a reveni la vizualizarea normală a casei. Pentru a vizualiza casa din interior, apăsați butonul Visit. Apoi, pentru a ieși și a reveni la vizualizarea de sus, atingeți butonul Top.

Pentru a adăuga elemente proiectului vostru, utilizați meniul situat în partea de sus (în centrul ecranului) și apăsați pe una dintre opțiunile disponibile: Land pentru a adăuga o zonă verde proiectului: Room pentru a intra într-o cameră nouă: Doors pentru a adăuga uși și ferestre: Objects pentru amenajarea casei cu canapele, fotolii, mese, scaune, mobilier sau pentru a schimba podelele, culorile pereților, faianța și așa mai departe.

Planner 5D

Planner 5D

O altă aplicație de proiectat case pe telefon sau tabletă este Planner 5D. Aceasta este o aplicație gratuită și este disponibilă pentru Android și iOS, datorită căreia puteți crea proiecte 3D foarte rapid. Cu toate acestea, aplicația nu este 100% gratuită, deoarece este necesar să faceți achiziții în aplicație pentru a profita de toate funcțiile incluse.

După ce ați descărcat aplicația pe telefon sau tabletă, porniți aplicația și atingeți butonul (+) Create project pentru a începe să creați casa visurilor voastre. În ecranul care se deschide, apăsați butonul (+) și alegeți una dintre opțiunile disponibile: Rooms, pentru a adăuga camere noi în proiect: Buildings, pentru a adăuga ferestre și uși, pereți despărțitori, scări, porți, garduri și acoperișuri: Inside, pentru a introduce obiecte de mobilier, paturi, dulapuri, perdele, covoare, electrocasnice și decorațiuni sau Outside, pentru a adăuga flori, cărări, mobilier de grădină, copaci, plante, garaje, piscine și multe altele.

Pentru a schimba aspectul unei camere sau a oricărui element din proiect, atingeți elementul pe care doriți să-l modificați și, după ce devine verde, apăsați pictograma pensulei pentru a modifica parametrii pe care doriți să îi modificați. Pentru a comuta de la vizualizarea 3D la 2D și invers, utilizați filele din partea de sus.

După finalizarea proiectului, acesta va fi salvat automat în aplicație, dar dacă doriți, puteți partaja casa atingând pictograma cheie, și din meniul care apare alegeți opțiunea Share. Puteți alege dacă salvați o imagine a proiectului în galeria dispozitivului vostru sau să o partajați pe rețelele de socializare.

Roomle 3D

Roomle 3D

Roomle 3D este o altă aplicație pentru Android și iOS, datorită căreia puteți proiecta case și puteți folosi un catalog plin de accesorii care vă pot înfrumuseța casa. Din păcate, versiunea Android a aplicației nu vă permite să proiectați case în 3D, vă permite doar să folosiți un catalog de mobilier și accesorii pentru casă. Deci, informațiile pe care le veți găsi mai jos sunt numai pentru iPhone și iPad.

După ce ați descărcat aplicația pe dispozitiv, porniți aplicația și atingeți butonul Register dacă doriți să accesați proiectele voastre de pe diferite dispozitive și să le partajați cu alți utilizatori sau, dacă preferați, săriți peste acest pas apăsând pe X. În ecranul care se deschide, apăsați pe (+) și, în meniul care apare, selectați una dintre formele de bază disponibile sau unul dintre cele patru exemple de proiecte.

Apoi atingeți previzualizarea proiectului vostru, în caseta care apare, dați-i un nume și confirmați apăsând pe butonul OK. Apoi, apăsați pictograma camerei pentru a adăuga un mobilier sau, dacă preferați, adăugați uși, ferestre, scări și așa mai departe.

Puteți apăsa pictograma pătrată pentru a vizualiza proiectul în 2D, pictograma cub pentru al vizualiza în 3D sau puteți atinge pentru a vizualiza proiectul din interior. În meniul de sus, puteți apăsa săgețile pentru a anula sau a restabili o modificare, puteți atinge pictograma T pentru a adăuga text și puteți apăsa butonul (?) pentru a viziona un scurt tutorial video care vă poate ajuta la utilizarea aplicației. Dacă doriți să salvați o captură de ecran a proiectului și să o distribuiți altor utilizatori, atingeți pictograma Share.

MagicPlan

MagicPlan

MagicPlan este o altă aplicație de proiectat case pe telefon. Această aplicație poate fi utilizată pe Android și iOS. Aplicația vă permite să creați proiecte din imagini, o funcție absentă în aplicațiile prezentate mai sus.

După ce ați descărcat aplicația, porniți aplicația și, pe ecranul de pornire, apăsați butonul Subscribe, it’s free! dacă doriți să creați un cont gratuit sau apăsați pe butonul After pentru a sări temporar acest pas. Pe ecranul care se deschide, apăsați pe opțiunea (+) New Plan și apăsați pe Residential dacă doriți să creați planul unei case, apartament sau apăsați pe butonul Commercial dacă doriți să creați un proiect pentru un birou sau un spațiu public.

După ce ați făcut acest lucru, atingeți butonul (+) New Room și, în meniul care apare, alegeți una dintre opțiunile disponibile: Detect pentru a detecta o cameră cu camera telefonului: Draw pentru a desena manual sau Import dacă vreți să importați și să editați un proiect de casă existent. Dacă ați ales să detectați o cameră cu camera telefonului, selectați podeaua, tipul de cameră din meniul care apare și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a detecta camera corect. Urmăriți și tutorialul video care explică în detaliu cum să utilizați cel mai bine această funcție.

Dacă ați decis să desenați camera manual, alegeți dacă doriți să desenați o cameră pătrată sau o altă formă din meniul care a apărut și selectați podeaua și tipul de cameră pe care doriți să îl desenați. Apoi selectați una dintre opțiunile pe care le vedeți pe ecran pentru a modifica proiectul: Insert object pentru a adăuga uși, ferestre, mobilier etc: Corner pentru a crea un colț între doi pereți: Add Wall pentru a insera un perete sau Room Size pentru a calcula dimensiunea camerei pe care ați creat-o.

Vreau să vă spun că, pentru a profita de toate funcțiile incluse în aplicația MagicPlan este necesar să faceți un abonament care costă 9,99 euro pe lună.

Alte aplicații de proiectat case

Floor Plan Creator

Aplicațiile de proiectat case pe care vi le-am prezentat mai sus, în opinia mea, sunt cele mai bune aplicații din această categorie. Cu toate acestea, sunt și alte aplicații pe care le puteți utiliza, mai ales dacă doriți să proiectați o casă cu programe pentru calculator.

  • Floor Plan Creator (Android) – această aplicație vă permite să creați, să editați și să partajați cu ușurință planuri de case. Interfața aplicației este simplă și o face una dintre cele mai bune aplicații pentru proiectarea caselor pe un dispozitiv Android. Aplicația este gratuită, dar pentru a accesa unele funcții trebuie să efectuați achiziții în aplicație.
  • HouseDesign (iOS/macOS) – dacă nu sunteți foarte familiarizați cu proiectarea caselor, aceasta este aplicația potrivită pentru voi. Versiunea gratuită are unele limitări: nu este posibil salvarea proiectelor și are  publicitate. Pentru a elimina aceste limitări, este necesar să achiziționați versiunea Pro a aplicației care costă 4,49 euro. HouseDesign este disponibil și ca program pentru macOS, care poate fi achiziționat din App Store la un preț de 10,99 euro.
  • SketchUp (Windows/macOS) – acest program este ideal pentru cei care doresc să proiecteze interiorul unei case. Programul oferă nu numai comenzi simple care vă permit să desenați cu ușurință proiecte 2D și 3D, dar oferă multe instrumente gratuite care fac din acest program una dintre cele mai bune soluții pentru PC. De asemenea, este disponibil și într-o versiune Pro, care permite accesul la funcții avansate concepute special pentru profesioniști.
  • SweetHome 3D (Windows/macOS) – acesta este un alt program gratuit pentru proiectarea caselor. Programul vă permite să creați cu ușurință planuri de case atât pe un PC Windows, cât și pe Mac. Este disponibil și ca serviciu online, ideal pentru cei care nu doresc să instaleze programe pe PC.