Alternative gratuite la Microsoft Office

Alternative gratuite la Microsoft Office. Descarcă gratuit un program asemănător cu Microsoft Office. Vom vorbi despre cele mai bune programe gratuite din categoria Microsoft Office.

Alternative gratuite la Microsoft Office

Microsoft Office este probabil cea mai bună suită de productivitate care include Word, Excel, PowerPoint și alte instrumente. Acesta are o mulțime de caracteristici, dar este la plată și nu toți oamenii își pot permite MS Office. Pentru cei care nu pot scoate atât de mulți bani din buzunar, există o mulțime de alternative, care oferă funcționalitățile de bază la toate procesele Word sau Excel și sunt de asemenea gratuite de utilizat. Mai jos veți găsi lista cu cele mai bune alternative gratuite la Microsoft Office.

OpenOffice

OpenOffice program gratuit pentru office

OpenOffice nu are nevoie de o descriere foarte mare, este unul dintre cele mai bune programe gratuite pentru procesarea textului. OpenOffice.org este o suită pentru birou multi-platformă și multilingvă. Ultima versiune OpenOffice este 4 și include o serie de caracteristici și îmbunătățiri noi pentru toate componentele sale principale. Puteți descărca ultima versiune de aici. OpenOffice acceptă, de asemenea, foarte multe extensii.

AbiWord

AbiWord este un program gratuit de procesare a textului similar cu Microsoft Word. Este potrivit pentru o mare varietate de sarcini. Acesta acceptă documente Microsoft Word, documente OpenOffice, documente WordPerfect, documente cu format text, pagini web HTML etc.

WPS Office

WPS Office alternativa la microsoft office

WPS Office este o altă suită cu instrumente de birou, disponibilă pe mai multe platforme, inclusiv Windows, Android și iOS. Suita de birou este formată din scriitor, prezentare și foi de calcul, plus instrumentele PDF pentru a îndeplini toate cerințele documentului. Interfața programului este, de asemenea, destul de bună și oferă caracteristici similare cu Microsoft Office.

Free Office

Free Office program pentru birou

Free Office oferă, suport pentru fișierele Microsoft Office și este compatibil cu Windows, Mac și Linux. FreeOffice 2018 deschide documente Word în formate DOC, DOCX, XLS și XLSX. Acesta oferă un set bun de caracteristici pentru editarea documentelor și îl puteți descărca de aici.

Libre Office

Libre Office program pentru birou de editat documente

LibreOffice este o suită puternică de birou și oferă o interfață curată, iar instrumentele bogate în funcții vă ajută să dezlănțuiți creativitatea și să vă sporiți productivitatea. LibreOffice este compatibil cu o gamă largă de formate de documente, cum ar fi Microsoft Word, Excel, PowerPoint și Publisher. Puteți să descărcați programul de aici.

Alte alternative gratuite la Microsoft Office

Dacă alternativele la Microsoft Office menționate mai sus nu v-au atras atenția, puteți încerca alte programe din lista de mai jos. De asemenea, veți găsi și alternative online la Microsoft Office.

  • Jarte – acesta este un procesor de text care se ocupă de documente Microsoft Word 95, 97, 2000, documente de format text (RTF) sau documente (ASCII). Programul are o interfață de utilizator atractivă, și este ușor de utilizat. Acest program are și o versiune la plată cu mai multe caracteristici.
  • Calligra – aceasta este o suită de birouri compatibilă cu Windows și Linux. Programul conține aplicații pentru procesarea textului, foi de calcul, prezentări, baze de date, grafică vectorială, pictura digitală etc.
  • Office Online –  aceasta este suita Microsoft online care includ Word, Excel, PowerPoint, OneNote și multe altele. Acesta vine cu toate opțiunile de bază pentru editare și vă puteți sincroniza proiectele pe mai multe PC-uri apoi să le accesați de oriunde.
  • Google Docs –  este unul dintre cele mai bune suite de aplicații online, care oferă documente și un instrument de prezentare. Trebuie doar să vă conectați la contul vostru Google și puteți începe să utilizați suita. De asemenea, Google permite colaborarea mai multor utilizatori și puteți accesa toate fișierele online.
  • Zoho – un serviciu online care oferă aplicații pentru gestionarea documentelor sau a fișierelor excel. Este disponibil un plan gratuit care oferă 5 GB de stocare în cloud și puteți scrie și edita documente online.

Dacă doriți să descărcați Microsoft Word pe PC sau telefon, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Descarcă Microsoft Word Office gratuit pe telefon sau PC.