Alocare memorie RAM pentru jocul Minecraft

Alocare memorie RAM pentru jocul Minecraft. Vom vorbi despre cum puteți aloca mai multă memorie RAM în Minecraft pe PC, sau dacă rulați un server Minecraft.

Alocare memorie RAM pentru jocul Minecraft

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri din această generație și este disponibil pentru aproape orice platformă, de la PC la Mac și chiar iOS și Android.

Se execută foarte bine pe majoritatea dispozitivelor, dar ar putea fi întotdeauna mai bine, mai ales dacă aveți un PC cu multă memorie RAM, să profitați de această memorie. Problema este că, în mod implicit, pentru Minecraft este alocat doar 1GB de memorie RAM nu este mult dacă pe PC sau laptop aveți 8 sau 16GB de memorie RAM.

Deși era mai simplu pentru a aloca mai multă memorie RAM în Minecraft, actualizarea 2.0.0 a schimbat acest lucru. Iată cum puteți aloca mai mult RAM în Minecraft pe PC sau pe un server.

Alocare memorie RAM pentru Minecraft

Deși a fost odată o sarcină simplă pentru a aloca mai mult RAM în Minecraft, Microsoft a schimbat acest lucru odată cu lansarea versiunii 2.0.0. Minecraft oferă acum posibilitatea să alocați RAM în Minecraft Launcher, fără a fi nevoie să editați fișiere text și să riscați să distrugeți jocul. Mai jos veți vedea cum să faceți acest lucru.

 1. Asigurați-vă că ați instalat cea mai recentă versiune a jocului Minecraft (cu excepția demo-ului, care este limitat la versiunea 1.5).
 2. Verificați RAM-ul total de pe PC sau laptop: accesați Start> Settings> System> About.
 3. Deschideți Minecraft, faceți dublu click pe pictograma Minecraft de pe desktop.
 4. Faceți click pe fila Launch Options din partea dreaptă în fereastră.
 5. Asigurați-vă că setările avansate (Advanced Settings) sunt activate (comutatorul verde) și selectați profilul pe care doriți să îl editați. Dacă există doar un singur profil, faceți click pe el.
 6. Activați JVM Arguments.
 7. Ar trebui să apară o linie de text, inclusiv fraza -X1G. Modificați numărul 1 la numărul de GB de memorie RAM pe care doriți să îl alocați pentru Minecraft. Nu trebuie să permiteți jocului Minecraft să utilizeze mai mult de două treimi din memoria RAM totală sau o să întâmpinați alte probleme.
 8. Dați click pe Save în partea de jos pentru a salva modificările.

Data viitoare când rulați jocul Minecraft, va utiliza cantitatea specifică de memorie RAM.

Alocare memorie RAM în server Minecraft

Procesul de a aloca memorie RAM pe un server Minecraft este diferit, deoarece nu se face din Launcher ca în jocul normal. Nu este însă prea complicat:

 1. Deschideți folderul serverului Minecraft (folderul care conține fișierul Minecraft_server.exe). Dacă nu sunteți sigur de locație, căutați Minecraft_server pe PC.
 2. Creați un document text în directorul serverului.
 3. În noul document de text, tastați următoarele: java -Xmx****M -Xms****M -exe Minecraft_Server.exe -o true PAUSE
 4. Înlocuiți **** cu valoarea, în MB, pe care doriți să o alocați (1GB = 1024MB). De exemplu, dacă doriți să alocați 2 GB de memorie RAM, introduceți 2048.
 5. În partea stângă sus, în fereastra documentului text faceți click pe File > Save As… și schimbați salvarea la All files. Denumiți fișierul în launcher și modificați extensia de la .txt la .bat.
 6. Fișierul pe care l-ați creat va fi noul lansator pentru serverul Minecraft. Folosind fișierul .bat pentru a lansa serverul, acesta va aloca automat memoria RAM specificată.

Dacă nu știți cum puteți descărca jocul Minecraft pe Android sau iPhone, avem un articol care vă poate fi de folos. Descarcă Minecraft APK gratis pe Android sau iPhone.