Ai nevoie de antivirus pe un smartwatch?

Poate un smartwatch să se infecteze cu virus? Iată sfaturile noastre esențiale pentru protejarea smartwatch-ului și a datelor voastre.

Ai nevoie de antivirus pe un smartwatch?

Oare ai nevoie de antivirus pe un smartwatch ? Dacă cineva reușește să vă acceseze smartwatch-ul, ar putea afla toate datele voastre personale și, la rândul lor, vă poate goli contul bancar. Deci, este important să vă asigurați, dar asta înseamnă că aveți nevoie de antivirus? Dar cum asigurați un dispozitiv smartwatch?

În majoritatea cazurilor, un smartwatch este cea mai mare parte o extensie a telefonului. Se conectează la telefon prin Bluetooth sau Wi-Fi. Acest lucru înseamnă că hackerii au o cale suplimentară deschisă pentru a sparge conexiunea, iar un sondaj HP a constatat că smartwatch-urile vândute în 2015 au defecte grave de securitate.

Cu toate acestea, dacă cumpărați un smartwatch, trebuie să vă asigurați în mod rezonabil ca toate datele trimise pe telefonul vostru sunt criptate.

Poate un smartwatch să se infecteze cu virus?

Din punct de vedere tehnic, da. Dacă puteți instala software pe un smartwatch, puteți instala și virus. Dar, în ciuda faptului producătorii de antivirus vor spune, că nu există o amenințare directă împotriva malware-ului care vizează ceasul vostru.

Chiar și acum, smartwatch-urile sunt o piață relativ mică în comparație cu miliardele de utilizatori de Windows. Da, în cazul în care există date și tranzacții există o potențială amenințare, dar există multe modalități mai ușoare de a fura datele decât de a instala programe malware pe un smartwatch.

Ai nevoie de antivirus pe un smartwatch?

Unele companii antivirus recomandă să nu păstrați date sensibile pe smartwatch și să nu efectuați nicio plată pe acestea. Cu toate acestea, acest sfat nu este și pentru Apple Watch, deoarece comunicarea între Apple Watch și iPhone este criptată. De fapt, poate fi mai sigur să plătiți utilizând ceasul în loc de carta de credit, deoarece detaliile voastre personale nu sunt niciodată dezvăluite comerciantului. În cele din urmă, într-adevăr nu aveți nevoie de software antivirus pentru smartphone-ul vostru.

Dacă nu știți cum se pune muzică pe un ceas Android Wear, avem un articol care explică pas cu pas cum să faceți acest lucru. Cum se pune muzică pe un ceas Android Wear.