Activare sau dezactivare NFC pe iPhone sau Android

Activare sau dezactivare NFC pe iPhone sau Android. În acest articol vom vorbi despre cum puteți dezactiva sau activa funcția NFC pe un telefon Android sau iPhone.

Activare sau dezactivare NFC pe iPhone sau Android

Bara de sus a telefonului vostru Android nu numai că vă spune ora, puterea semnalului și durata de viață a bateriei. Bara de notificări vă poate indica, de asemenea, când sosesc e-mailuri, când bateria se descarcă și când Bluetooth-ul este pornit. Dar, ce nu recunoașteți în bara de notificări este un simbol N, deși acest lucru este prezent din ce în ce mai des pe telefoanele moderne.

Ce înseamnă NFC pe telefon?

N este prezent în bara de notificări pentru a vă informa că telefonul vostru are în prezent funcția NFC activată. NFC sau Near Field Communication este o tehnologie care permite dispozitivelor să schimbe informații. Smartphone-urile utilizează NFC pentru a transfera fotografiile, contactele sau orice alte date pe care le specificați pentru a fi transmise cu funcția NFC. Desigur, tot cu această funcție puteți face plăti online.

Cum dezactivezi NFC pe telefon

În funcție de versiunea Android pe care o rulați, este posibil să găsiți opțiunea din meniul derulant settings. Pentru a accesa acest lucru, glisați cu degetul în jos din partea de sus a ecranului și ar trebui să apară o listă cu pictograme, cu setările pentru Wi-Fi, Bluetooth și altele. Dacă vedeți simbolul N, cu NFC dedesubt, apăsați pe acesta astfel încât acesta să devină gri iar funcția NFC va fi oprită.

Dacă această opțiune nu este în meniul de setări rapide, va trebui să deschideți setările (Settings), apoi selectați Connected devices > Connection preferences. În interior veți vedea un comutator pentru NFC. Atingeți această opțiune pentru a dezactiva caracteristica.

Cum dezactivezi NFC pe telefon

Acum, simbolul N ar trebui să dispară din partea de sus a ecranului.

Ar trebui să dezactivez NFC?

Dacă doriți să faceți plăți cu telefonul mobil, ar trebui să lăsați funcția NFC activată. Dacă nu, opriți-o și veți economisi baterie.

Dacă nu știți cum să puneți un video ca ton de apel pe telefon, avem un articol care vă poate fi de folos. Video ca ton de apel sonerie pentru telefon Android.