Accelerare telefon android să meargă mai repede

Accelerare telefon android să meargă mai repede. Android este una dintre cele mai utilizate platforme din lume datorită performanței sale și designului ușor de utilizat, dar indiferent de calitatea software-ului sau hardware-ului, un dispozitiv va începe să încetinească după un timp. Vom vorbi despre cum se poate face un telefon Android să meargă mai repede.

Accelerare telefon android să meargă mai repede

Înainte de a începe, nu toate problemele la dispozitivele Android sunt la fel, astfel încât vom vorbi de mai multe modalități prin care puteți face telefonul android să meargă mai repede. Puteți să le încercați pe toate sau pe cele care credeți că rezolva problema în cauza.

Cum afli ce încetinește dispozitivul Android

Vă vom arăta cum să vedeți exact ce anume vă ocupă resursele de pe dispozitivul Android. Acest lucru vă va oferi o idee despre exact ce încetinește telefonul.

Trepn Profiler, produs de Qualcomm, vă va permite să vedeți utilizarea în timp real a procesorului vostru, veți vedea traficul de rețea pentru datele/WiFi și vă va arăta încărcarea pe GPU și RAM.

Mergeți pe Google Play și descărcați aplicația, apoi aruncați o privire la ceea ce vă încetinește telefonul mobil sau tableta.

Accelerare telefon android să meargă mai repede: Ștergeți aplicațiile nefolosite

O cauză comună a unui smartphone sau tabletă Android este că l-ați umplut cu aplicații, multe dintre acestea probabil nici nu le utilizați. Ca și un PC, dispozitivul vostru Android va încetini dacă va fi plin cu aplicații.

Sfatul nostru este să treceți prin toate aplicațiile instalate și să le ștergeți pe cele care nu le utilizați pentru a elibera spațiu. Nu uitați dezinstalați-le pe deplin, nu eliminați doar pictograma de pe ecranul vostru inițial.

Cu mai mult spațiu disponibil pe dispozitivul vostru Android, lucrurile ar trebui să funcționeze mai bine.

Accelerare telefon android să meargă mai repede: Ștergeți video, poze și muzică

Următorul lucru care trebuie făcut pe smartphone-ul sau tableta voastră Android este de a elimina poze, muzică și video. În același mod în care aplicațiile pot ocupa cu ușurință o mulțime de spațiu, muzica, fotografiile și videoclipurile fac același lucru și mai mult dacă înregistrați în mod regulat videoclipuri de 4K sau păstrați întreaga bibliotecă de muzică stocată pe dispozitiv.

Pentru a accelera dispozitivul Android, ștergeți din fotografii, muzică și videoclipuri, dar înainte de a face acest lucru nu uitați să le salvați pe PC, dacă nu ați făcut deja acest lucru.

Accelerare telefon android: Eliminați widget-urile

Widget-urile sunt o caracteristică excelentă a Androidului, dar au nevoie de mai multă putere de procesare pentru a rula în comparație cu simpla afișare a unei pictograme.

Dacă utilizați prea multe, eliminați pe cele care nu le folosiți prea mult sau pe care nu le puteți folosi deloc. Având mai puține pe dispozitivul vostru Android, ar trebui sa funcționeze mai rapid.

Accelerare telefon android să meargă mai repede widget-urile

Accelerare telefon android: Eliberați memoria RAM

Android eliberează automat aplicațiile dacă are nevoie de memorie. Cu toate acestea, vă puteți accelera dispozitivul Android prin eliberarea totală a memoriei RAM. Deși există instrumente integrate în Android pentru gestionarea aplicațiilor, există unele aplicații pe care le puteți descărca din Magazinul Google Play, cum ar fi Advanced Task Killer.

Accelerare telefon android: Prin repornirea dispozitivului

Aceasta este metoda clasică, ați încercat să opriți telefonul și să-l reporniți? Da într-adevăr încă funcționează pentru multe telefoane. O repornire poate ajuta un telefon lent, cel puțin pentru o vreme. Dacă problema este rezolvata doar pentru scurt timp, va trebui să încercați alte metode din acest articol.

Accelerare telefon android: Prin resetare din fabrică

Dacă nu reușiți altceva, vă recomandăm să încercați o resetare completă din fabrică a dispozitivului. Nu este ideal, dar o curățenie ar putea fi exact ceea ce are nevoie telefonul, mai ales dacă nu vă puteți da seama de ce dispozitivul vostru Android este lent.

Dacă nu știți cum se resetează un telefon android din butoane sau meniu avem un articol dedicat acestui subiect aici.Resetare telefon Android din butoane sau Meniu.