Aplicație care te ajută să nu folosești telefonul Android

Aplicație care te ajută să nu folosești telefonul Android. Folosiți telefonul la fiecare zece minute? Verificați mesajele chiar dacă nu ați primit nicio notificare? Acest lucru este ceva ce majoritatea utilizatorilor de Android sunt vinovați și verificând întotdeauna telefonul se pierde timp prețios la locul de muncă etc.

Aplicație care te ajută să nu folosești telefonul

În acest articol, vom vorbi despre câteva aplicații care vă vor ajuta să rămâneți concentrați și, în final, să faceți lucrurile la timp. Aplicațiile pe care le găsiți în acest articol vă vor împiedica să utilizați telefonul sau aplicațiile pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât să puteți fi mai productivi și concentrați la ceea ce faceți.

Aplicație care te ajută să nu folosești telefonul

În lista de mai jos veți găsi câteva aplicații pentru Android (le puteți descărca din Magazin Google Play) care vă ajută să nu folosiți telefonul la fiecare câteva minute.

Stay Focused

Aplicație care te ajută să nu folosești telefonul Stay Focused

Forest: Stay Focused este o aplicație gratuită care va bloca telefonul pentru maxim două ore. De exemplu, dacă vă așezați la masă și lăsați telefonul în pace până când va trece timpul setat în aplicație, un copac sau o plantă pe care ați selectat-o anterior, va crește. Puteți alege dintr-o varietate de specii, iar cea pe care o alegeți va fi cea pe care o veți vedea că crește odată cu trecerea timpului.

Cu cât refuzați mai mult să folosiți telefonul, cu atât veți câștiga mai multe monede. Când ați adunat suficiente monede, puteți merge la magazinul aplicației și puteți cumpăra mai multe plante sau copaci, cum ar fi un cactus, iarbă înfloritoare, pinul chinezesc și multe altele!

Dacă vă ajută să vă concentrați, puteți, de asemenea, să ascultați sunete relaxante, cum ar fi pădurea tropicală. Există o opțiune pentru a dezactiva aceste sunete dacă vă deranjează. Dacă doriți mai multe opțiuni de sunet pentru a vă ajuta să vă relaxați, va trebui să câștigați cât mai multe monede și apoi să cumpărați sunete relaxante.

Pentru a vedea cât de mult ați progresat sau nu, accesați setările aplicației și veți vedea cât a crescut copacul, pădurea, etc.

Caracteristicile pe care le are aplicația sunt utile, iar ideea de a lăsa planta până când înflorește face aplicația mai atractivă. Este o aplicație excelentă, dar un dezavantaj este că vă oferă o opțiune de renunțare.

Stay Focused – App Block & Website Block

Stay Focused - App Block & Website Block

Blocarea telefonului pentru perioade lungi de timp nu este întotdeauna o idee bună. Este posibil să fie necesar să răspundeți la un apel telefonic important sau să trimiteți un e-mail. Dacă ceea ce vă împiedică să rămâneți concentrați sunt anumite aplicații, ar trebui să încercați aplicația Stay Focused – App Block & Website Block.

Această aplicație își face treaba, deoarece nu aveți posibilitatea de a debloca acele aplicații care distrag atenția. Tot ce puteți face este să așteptați până când timpul va crește. În aplicație, va trebui să creați profiluri care să includă aplicațiile pe care doriți să le blocați.

De exemplu, dacă există aplicații pe care le puteți accesa în timp ce lucrați, puteți crea un profil numit Zile de lucru. În acest profil, adăugați aplicațiile care vă distrag atenția, setați timpul pentru cât doriți să le blocați și dacă doriți puteți să dezactivați și notificările.

Dacă doriți să vă bucurați de mai multe caracteristici, puteți cumpăra versiunea Pro. Pentru 4,33 $ puteți utiliza funcții cum ar fi ore nelimitate pentru profiluri, aplicații nelimitate, fără anunțuri, notificări nelimitate și profiluri nelimitate. Dacă nu doriți să plătiți pentru toate caracteristicile și doriți numai una sau două caracteristici, puteți cumpăra fiecare caracteristică la un preț de 1,70 $.

Cold Turkey
Cold Turkey aplicatie de concentrat

Pentru a bloca complet telefonul, ar trebui să încercați aplicația Cold Turkey, cu această aplicație nu aveți acces la nimic pe telefon. Puteți să deblocați telefonul și să atingeți chiar și o aplicație, dar veți vedea cât timp trebuie să așteptați pentru a putea folosi telefonul.

Cold Turkey este o aplicație excelentă, mai ales dacă nu aveți nimic important de făcut pe telefon, deoarece nu aveți acces la nicio aplicație sau fișier. Aplicația este foarte simplă de utilizat, deschideți aplicația setați cursorul la momentul în care doriți să blocați telefonul și apăsați pe butonul de blocare, este foarte simplu.

ClearLock – Block Distractions
ClearLock

ClearLock este o altă aplicație utilă care vă va ajuta să vă faceți treaba liniștiți. De îndată ce deschideți aplicația, veți vedea toate aplicațiile pe care le-ați instalat pe telefon. Asigurați-vă că vă uitați în listă, deoarece anumite aplicații au fost preselectate pentru a fi blocate.

Odată ce ați ales aplicațiile, apăsați pe butonul portocaliu și alegeți cât timp doriți să le blocați. Puteți alege 10 minute sau 12 ore. După ce ați ales timpul, veți vedea o notificare care vă va întreba dacă sunteți siguri de blocarea acestor aplicații și după aceea tot ce puteți face este să rezistați fără telefon.

Pentru a vedea cât timp a rămas, glisați în jos din partea de sus a ecranului, ar trebui să vedeți o notificare care vă arată timpul rămas. Aplicația face o treabă excelentă de a vă ține departe de acele aplicații/jocuri care vă distrag atenția.

Dacă căutați aplicații pentru vacanțe sau excursii, pe site găsiți un articol dedicat acestui subiect. Aplicații pentru vacanțe, excursii, pentru Android sau iPhone.