Verifică temperatura la procesor CPU pe PC sau laptop

Verifică temperatura la procesor CPU pe PC sau laptop. Vă vom arăta cea mai bună modalitate de a verifica temperatura procesorului CPU utilizând un program gratuit.

Verifică temperatura la procesor CPU pe PC sau laptop

Procesorul/CPU este foarte important mai ales că este creierul funcționării la un PC sau laptop. Dacă procesorul se încălzește prea tare, acesta poate afecta computerul în mai multe moduri și, din păcate, toate aceste moduri sunt în anume de rău. PC-ul poate deveni lent sau atunci când CPU-ul se încălzește prea tare, ar putea chiar să se blocheze sau să se închidă cu totul.

Cei de la Microsoft au decis că nu avem nevoie de un senzor de temperatură încorporat în Windows, deși informațiile sunt disponibile în BIOS-ul PC-ului, dar pur și simplu nu este o modalitate ușoară pentru toți de accesa BIOS-ul. Va trebui să descărcați un program gratuit dacă doriți să verificați cu ușurință temperatura procesorului vostru.

Dacă nu doriți să descărcați programe pe PC sau laptop pentru a verifica temperatura la CPU, ultima soluție este din BIOS de pe PC-ul sau laptopul vostru, iar dacă nu știți cum să accesați BIOS-ul avem un articol care vă poate ajuta aici. Cum intru în BIOS (UEFI) pe Laptop sau PC cu Windows 10.

Verifică temperatura la procesor CPU

Veți avea nevoie de un program special numit Core Temp. Conectați-vă la site-ul oficial și faceți clic pe butonul Download, situat în mijloc pe pagina principală.

Instalați și deschideți programul. Asigurați-vă că debifați tot ce nu trebuie instalat pe PC în timpul instalări, deoarece programul este gratuit vă va solicita să instalați și alte programe.

Odată ce ați terminat instalarea, programul va porni și va afișa temperatura procesorului și a tuturor nucleelor pe care le are, după cum se poate vedea acest lucru în imaginea de mai jos.

Verifică temperatura la procesor CPU pe PC sau laptop program gratuit Core temp

Dacă nu știți care este cea mai buna temperatură a procesorului pe un PC sau laptop, avem un articol care explică acest lucru, și cu siguranță vă este de folos. Care este cea mai bună temperatură a procesorului.