Verifică frecvența – viteza memoriei RAM pe PC sau Laptop

Cât de multă memorie RAM are calculatorul vostru și ce viteză are această memorie. Vă vom explica cum se verifică frecvența – viteza memoriei RAM pe PC sau Laptop.

Verifică frecvența - viteza memoriei RAM pe PC sau Laptop

RAM-ul computerului vostru este una dintre cele mai importante componente ale acestuia: este responsabil pentru încărcarea și rularea întregului sistem utilizat. Deci, dacă diagnosticați probleme sau căutați să faceți upgrade, știți ce importantă este memoria Ram.

Cât RAM am în calculatorul meu?

Apăsați tasta Windows + R pentru a afișa comanda Run.

Verifică viteza memoriei RAM pe PC sau Laptop comanda run

Scrieți dxdiag în caseta de text și faceți clic pe OK. În fereastra care apare, veți putea vedea câtă memorie se află în interiorul PC-ului.

Verifică viteza memoriei RAM pe PC sau Laptop ram pe aclcualator

Ce viteză are memoria RAM la PC / Laptop ?

Din nefericire Windows-ul face dificilă vizualizarea vitezei memoriei RAM, deci pentru aceasta trebuie să folosiți un program terț: cum ar fi CPU-Z.

Instalați CPU-Z și efectuați o analiză a sistemului vostru, apoi programul va oferi o mulțime de informații utile inclusiv viteza RAM .

Verifică viteza memoriei RAM pe PC sau Laptop cpu-z viteza ram

Faceți clic pe fila Memory pentru a găsi mai multe informații despre memoria RAM a computerului. Cel pe care îl căutați este intrarea de sus: „DRAM Frequency„.

După cum puteți vedea în screenshot, RAM-ul este de 534MHz, dar pentru că este dublu-canal înmulțim în două pentru a obține o cifră finală de 1068MHz.

Un alt articol despre optimizarea memoriei Ram avem aici. Optimizare memoria Ram la calculator sau laptop .