Transformare hard disk în hard extern (HDD)

Transformare hard disk în hard extern (HDD). Vom vorbi despre cum puteți transforma un hard disk (SATA sau IDE) vechi de la PC sau laptop într-un hard disk USB extern.

Modul de transformare hard disk în hard extern (HDD)

Dacă v-ați modernizat laptopul sau PC-ul cu un SSD, probabil vă întrebați ce să faceți cu vechiul hard disk. Ei bine, îl puteți instala într-o cutie rack și îl puteți utiliza ca un hard disk USB extern. Procesul de transformare a unui hard disk vechi într-un hard disk extern este foarte simplu, citiți în continuare acest articol și vă veți convinge.

Pot transforma un hard disk intern într-un hard extern?

Cum pot transforma un hard disk intern într-un hard extern

Hard disk-urile interne pot fi transformate în hard disk-uri externe cu ajutorul cutiilor rack, acestea vă permit să transformați un hard disk intern SATA sau IDE într-unul extern pe care îl puteți utiliza pentru stocarea fișierelor sau pentru a păstra muzică, filme, videoclipuri etc. De asemenea, un hard disk extern îl puteți conecta și la TV cu ajutorul cablului USB.

Dacă unitatea hard disk este veche, nu ar trebui să o utilizați pentru salvarea fișierelor importante, deoarece hard disk-urile au o durată limitată de viață. Este bine dacă un hard disk vechi încă funcționează, însă este foarte riscant să salvați fotografiile și orice alte fișiere importante pe un hard disk vechi. Cel mai bine este să cumpărați unul nou sau un hard disk extern.

Dacă hard disk-ul vostru nu este vechi și funcționează bine, va trebui să cumpărați o cutie rack externă. Există două tipuri principale: 3.5 inch și 2.5 inch.

Unitățile de hard disk de 3,5 inch sunt utilizate în principal pe PC-uri desktop, iar laptopurile folosesc 2.5 inch. Hard disk-urile la laptopuri variază în grosime (fie 7mm sau 9.5mm), deci asigurați-vă că cutia rack are suficientă înălțime pentru a găzdui hard disk-ul.

Transformare hard disk în hard extern

Modul de transformare hard disk în hard extern

Dacă nu ați făcut deja acest lucru, îndepărtați toate suporturile și șuruburile de pe hard disk.

Deschideți cutia rack și băgați hard disk-ul în interior (aveți grijă să îl băgați în poziția corectă cu portul USB). Utilizați cablul USB inclus pentru a conecta hard disk-ul la PC sau la laptop.

În funcție de ce se află pe hard disk, acesta poate apărea în File Explorer și să fie gata de utilizare. Puteți să îl folosiți ca pe orice unitate hard disk, să copiați fișiere sau să îl formatați. Dacă intenționați să îl utilizați numai cu Windows, îl puteți lăsa formatat ca NTFS, dar este mai bine să utilizați exFAT dacă doriți să îl conectați la alte dispozitive, cum ar fi box-uri pentru redare video. Simplu, nu?

Știați că puteți primi notificările de pe telefonul vostru Android direct pe PC? Pentru mai multe detalii, citiți un articol dedicat acestui subiect. Primește notificările Android pe PC cu Windows 10.