Tema întunecată WhatsApp (tema neagră) Android/iPhone

Tema întunecată WhatsApp (tema neagră) pe Android sau iPhone. În acest articol vă voi explica cum puteți activa tema întunecată pentru WhatsApp pe un telefon Android sau iPhone.

Tema întunecată WhatsApp (tema neagră) Android/iPhone

Deci, dacă nu știți cum să activați modul întunecat pe WhatsApp nu vă faceți griji, în acest articol, vă voi oferi toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți despre acest subiect și vă voi explica cum să activați modul întunecat atât pe Android cât și pe iPhone.

Informații despre tema neagră WhatsApp

Informații despre tema neagră WhatsApp

Înainte să vă explic cum să aveți tema neagră pe WhatsApp, vreau să vă ofer câteva informații utile. De fapt, trebuie să știți că tema neagră pe WhatsApp a fost introdusă oficial în aplicația populară de mesagerie instantanee mai întâi pe Android și apoi, la începutul anului 2020, pe iPhone.

Mai exact, pe dispozitivele actualizate la Android 10 (și versiunile ulterioare) și pe  iPhone-urile actualizate la iOS 13 (și versiunile ulterioare), tema întunecată este activată automat, dacă aceasta a fost activată anterior în setările dispozitivului.

În ceea ce privește dispozitivele Android care acceptă Android 9 sau versiunile anterioare, totuși, trebuie să activați manual tema întunecată pe WhatsApp, acționând din setările aplicației.

Cu toate acestea, în versiunile anterioare de iOS 13, tema întunecată de pe WhatsApp nu este disponibilă, deoarece este o caracteristică strict legată de activarea temei întunecate introduse cu iOS 13 și nu este posibilă activarea manuală prin setările din Aplicația WhatsApp. Clar? Ei bine, să trecem la acțiune.

Tema întunecată WhatsApp Android

Tema întunecată WhatsApp Android

Dacă doriți să activați tema întunecată pe WhatsApp pentru Android, trebuie să țineți cont de ceea ce am explicat mai sus. Acestea fiind spuse, dacă smartphone-ul vostru este actualizat la Android 10, asigurați-vă că tema întunecată a fost activată în setările dispozitivului.

Pentru a face acest lucru, accesați secțiunea Setări a dispozitivului (pictograma angrenajului situată pe ecranul de start sau în sertar), accesați Afișare și apăsați pe Temă, pentru a activa modul întunecat.

Procedura de activare a modului întunecat pe Android 10 este puțin diferită și poate varia în funcție de dispozitivul utilizat. De exemplu, dacă dețineți un smartphone Huawei de ultimă generație, pentru a efectua această operațiune, trebuie să accesați meniul Setări> Baterie și să activați culorile întunecate.

După efectuarea acestei operații, porniți aplicația WhatsApp și ar trebui să vedeți tema întunecată aplicată automat în aplicație.

Cu toate acestea, pe smartphone-urile echipate cu Android 9, este necesară activarea manuală a temei întunecate din WhatsApp. Pentru a realiza acest lucru, porniți aplicația WhatsApp, apăsați pictograma () situată în colțul din dreapta sus și, în meniul care vă este arătat, atingeți elementul Setări.

Acum, căutați și atingeți elementele Conversații> Temă și, în sfârșit, alegeți opțiunea Întunecată, pentru a activa tema întunecată. Pentru a confirma activarea, apăsați butonul OK.

În cazul în care întâmpinați probleme cu activarea temei întunecate pe Android, verificați dacă ați actualizat sistemul de operare și, dacă problema persistă, încercați și actualizarea aplicației WhatsApp.

Modul întunecat WhatsApp iPhone

Modul întunecat WhatsApp iPhone

După cum am spus, pentru a avea modul întunecat pe WhatsApp pe iPhone, este necesar ca sistemul de operare al dispozitivului vostru să fie actualizat la iOS 13, deoarece modul întunecat din WhatsApp este legat de disponibilitatea temei întunecate introdusă cu iOS 13 și activarea acesteia prin setările din dispozitiv.

Acestea fiind spuse, pentru a începe, apăsați pictograma roată (Configurări) situată pe ecranul de pornire al iPhone-ului vostru, pentru a deschide meniul Configurări. După aceea, atingeți elementul Afișaj și luminozitate și atingeți pe opțiunea Întunecat, pentru a activa tema întunecată pe dispozitiv.

Dacă doriți să activați modul întunecat la WhatsApp doar în orele de seară, glisați comutatorul la Automat. În final, porniți aplicația WhatsApp și ar trebui să vedeți modul întunecat activat automat în aplicația de mesagerie.

Aveți probleme cu activarea modului întunecat pe WhatsApp? În acest caz, asigurați-vă că sistemul de operare al iPhone-ului vostru este actualizat la cea mai recentă versiune disponibilă. În cazul în care problema persistă, puteți încerca să actualizați aplicația WhatsApp.

Dacă doriți să activați tema întunecată pe Instagram, vă sfătuiesc să citiți un articol separat. Dark Mode pentru Instagram (temă întunecată pe Android și iPhone).