Site-uri pentru traducători

Site-uri pentru traducători. Dacă doriți să aflați care sunt cele mai bune site-uri pentru traducători, trebuie să știți că sunteți în locul potrivit.

Site-uri pentru traducători

Dacă ați studiat mult timp una sau mai multe limbi străine și acum căutați un loc de muncă ca traducător, dar nu știți care sunt cele mai bune site-uri din această categorie, vă sfătuiesc să încercați site-urile pe care le găsiți în acest articol.

Site-uri pentru traducători

Dacă doriți să aflați care sunt cele mai bune site-uri pentru traducători pe care vă puteți baza, mai jos veți găsi câteva site-uri care în opinia mea, sunt cele mai bune din această categorie. De asemenea, vă voi explica în mare cum să le utilizați.

Translated

Translated

Primul dintre site-urile pentru traducători pe care ar trebui să îl încercați este Translated. Acest site oferă servicii de traducere profesionale în 186 de limbi și 40 de domenii de specializare și permite traducătorilor să lucreze la numeroase proiecte de pe site. Vă permite să decideți prețul pe cuvânt și oferă, de asemenea, programe gratuite pentru traducători. Este gratuit dar pentru utilizare trebuie să vă înregistrați.

Pentru utilizarea acestui site, accesați site-ul oficial, faceți click pe link-ul Traducători din partea de sus și apoi pe butonul Aplică în calitate de traducător. Apoi completați formularul care vi se afișează cu numele, prenumele, adresa de e-mail și parola, bifați caseta de lângă I have read and agree to the Privacy Policy and Conditions și dați click pe butonul Register to continue.

După ce ați făcut acest lucru, dați click pe butonul Let’s start și răspundeți la întrebările referitoare la gradul vostru de experiență și competență ca traducător care vi se solicită, încărcați curriculum vitae, selectați limba maternă și pe cele care intenționați să le traduceți, setați prețul pentru traducere și furnizați toate celelalte informații solicitate în câmpurile și meniurile corespunzătoare, apoi dați click pe butonul Continue.

După ce v-ați înregistrat, veți vedea pagina cu profilul vostru. În primul rând, setați sistemul de primire a plăților pe care le preferați și completați profilul, făcând click pe butonul Payouts din meniul lateral și apoi dați click pe Add payout method și Add billing details.

Ulterior, faceți click pe butonul Jobs pe care îl găsiți în meniul din stânga pentru a vizualiza toate traducerile care v-au fost atribuite, pe baza informațiilor asociate profilului vostru și pentru a putea începe să lucrați la ele.

TextMaster

TextMaster

Un alt site pentru traducători pe care ar trebui să-l luați în considerare este TextMaster. Este o platformă care oferă traduceri de înaltă calitate, lucrate de traducători calificați și sub supravegherea managerilor de proiect. Vă puteți înregistra pe site pentru a oferi serviciile voastre de traducere celor care au nevoie de ele. Sunt acceptate numeroase limbi, iar conținutul variază de la documente specializate în orice format și, de asemenea, pentru SEO.

Pentru utilizare TextMaster, accesați pagina principală a serviciului și faceți click pe Translators din dreapta sus. Pe noua pagină afișată, faceți click pe butonul Create an account și completați formularul care vi se propune cu informațiile solicitate, rolul pe care intenționați să îl aveți, numele, prenumele, adresa de e-mail și parola pentru a fi asociate contului vostru. Bifați casetele referitoare la acceptarea serviciului și faceți click pe butonul Agree and join TextMaster.

După ce ați făcut acest lucru, accesați căsuța de e-mail pe care ați decis să o utilizați pentru a vă înregistra pe site și confirmați-vă contul de e-mail, deschideți e-mailul trimis de TextMaster și faceți click pe butonul pe care îl găsiți în e-mail.

Pe noua pagină web pe care o veți vedea, indicați nivelul de experiență ca traducător și introduceți informațiile referitoare la abilitățile voastre, apoi dați click pe butoanele Continue, Next și Finish.

După ce v-ați conectat la profilul vostru, specificați mai întâi un sistem de plată prin care puteți primi banii, făcând click pe pictograma cu monede în partea de sus, apoi dați click pe butonul Whitdraw my earnings și introduceți detaliile necesare.

Apoi, veți găsi diferite traduceri care v-au fost atribuite, pe baza informațiilor asociate contului vostru, în secțiunea tasks, pe care o puteți accesa făcând click pe pictograma folderului din partea de sus a site-ului web.

ProZ

ProZ

ProZ este unul dintre cele mai bune site-uri pentru traducători, dar și unul dintre cele mai renumite, atât la nivel național, cât și internațional. Permite celor care doresc să ofere serviciile lor de traducere să caute proiecte pentru care pot lucra și agenții de traducere care trebuie să găsească un traducător. Pe scurt, funcționează ca un fel de panou de anunțuri. Acest serviciu web este gratuit, dar oferă și oferte la plată pentru a obține acces pentru vizualizarea anunțurilor pentru locuri de muncă. Trebuie să creați un cont pentru a introduce ofertele voastre cu locuri de muncă și să răspundeți la ofertele altora.

Pentru utilizarea acestui serviciu accesați site-ul oficial și creați un cont. Dați click pe butonul Înregistrare (gratuit) din dreapta sus, apoi pe butonul Register Now situat în coloana FREE și completați formularul propus cu toate datele voastre. Alternativ, vă puteți conecta utilizând contul vostru Google sau contul LinkedIn.

După ce v-ați conectat la contul vostru, faceți click pe „Joburi și directoare” din partea de sus, dați click pe link-ul „Căutați joburi” și începeți să căutați în lista ofertelor cu locuri de muncă ca traducător pe noua pagină care se deschide. Dacă aveți nevoie, puteți alege afișarea anunțurilor folosind filtrele pe care le găsiți în bara laterală din stânga.

Când găsiți un anunț pentru traducător care credeți că ar putea fi bun pentru voi, faceți click pe titlul acestuia, astfel încât să puteți vedea toate detaliile despre proiect, plată etc. Dacă intenționați cu adevărat să lucrați ca traducător, faceți click pe butonul corespunzător pentru a intra în contact cu clientul.

Dacă doriți să inserați un anunț pentru traducere, faceți click pe link-ul „Publicați un job” pe care îl găsiți pe pagină, completați formularul cu toate informațiile solicitate și publicați anunțul, pentru a permite celor care caută un traducător să ia legătura cu voi.

Job traducător freelancer

Job traducător freelancer

Deși nu se încadrează exact în categoria site-urilor pentru traducători, chiar și site-urile pentru locuri de muncă pot fi utile în acest caz. Pe aceste site-uri, persoanele fizice și companiile își publică adesea anunțurile referitoare la căutarea serviciilor de traducere și este posibil să puneți anunțurile voastre.

  • Monster – este un site care vă permite să luați legătura cu companiile care caută traducători. Este gratuit și înregistrarea nu este obligatorie pe site.
  • Fiverr – este un site internațional foarte cunoscut care permite freelancerilor să ofere serviciile lor pentru locuri de muncă.
  • OLX – după cum bine știți, pe site-ul olx.ro puteți căuta locuri de muncă și să adăugați anunțurile voastre. De asemenea, chiar și pe site-ul olx.ro găsiți foarte multe anunțuri pentru traducători.

Site-uri pentru traducători online

Site-uri pentru traducători online

Mai jos veți găsi câteva site-uri pentru traducători online care vă pot fi utile pentru traducere în diferite limbi.

  • Google Translate – acesta este traducătorul Google, unul dintre cei mai renumiți și apreciați. Este gratuit, acceptă toate (sau aproape toate) limbile din lume, oferă traduceri extrem de precise și folosește cea mai recentă tehnologie pentru a înțelege contextul propozițiilor. De asemenea, puteți traduce și documente PDF.
  • Bing Translator – este traducătorul online pus la dispoziție de Microsoft. Este gratuit, acceptă o listă destul de mare de limbi și integrează  detectarea automată.
  • WordReference – este un site web bine cunoscut care oferă servicii de traducere online cuvânt cu cuvânt în aproape toate limbile. Este ideal pentru traducerea de cuvinte sau propoziții scurte. Este foarte ușor de utilizat, iar traducerile sunt destul de exacte.
  • BabelFish – acesta este un alt site de traducere online, foarte precis  pentru cuvinte și fraze scurte. Din păcate limbile acceptate nu sunt la fel de multe comparativ cu serviciile de mai sus.