Rezolvă problema cu ecranul negru în Windows 10

Rezolvă problema cu ecranul negru în Windows 10. Windows 10 este un sistem de operare excelent, dar are și defectele sale, așa că vom vorbi despre cum să rezolvați problema cu ecranul negru pe calculator sau laptop.

Rezolvă problema cu ecranul negru în Windows 10

Windows 10 este un sistem de operare utilizat în întreaga lume și este conceput de la bază pentru a fi ușor de utilizat. Cu toate acestea, nu înseamnă că este perfect. Există mai multe probleme care pot apărea în Windows 10. Vom vorbi despre cum se rezolvă problema cu ecranul negru în Windows 10.

Rezolvă problema cu ecranul negru în Windows 10 în timpul instalării

Dacă ecranul este negru în timpul procesului de instalare la Windows 10, în funcție de hardware-ul vostru, aceasta ar putea însemna că instalarea progresează în fundal.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți în această situație este să lăsați PC-ul cu ecranul negru timp de până la 6 ore dacă calculatorul vostru este lent. Cu cât hardware-ul este mai bun, cu atât procesul va dura mai puțin.

Dacă după acest timp nu sa întâmplat nimic, țineți apăsat butonul de alimentare de pe PC timp de 10 secunde, pentru al forța să se oprească. Deconectați tot ce este neesențial și încercați să porniți calculatorul din nou și reporniți procesul de instalare.

Dacă aveți în continuare probleme, încercați să instalați Windows-ul de pe o unitate USB bootabilă.

Verificați conexiunile monitorului

Asigurați-vă că verificați conexiunile dintre PC și monitor și cablul de alimentare al monitorului.Dacă monitorul nu afișează o lumină atunci când îl conectați la alimentare, ar putea fi o problemă cu cablul de alimentare sau chiar cu monitorul însuși.

Încărcați în modul sigur/safe mode pentru a rezolva problema ecranului negru

Încărcarea în safe mode pornește Windows 10 cu doar programele și aplicațiile esențiale care rulează, deci dacă așa funcționează,veți ști că este ceva care rulează pe computerul vostru, și care este rădăcina problemei.

În ecranul de pornire când porniți computerul, țineți apăsată tasta Shift și faceți clic pe butonul de alimentare din partea dreaptă jos a ecranului, apoi selectați repornirea.

Dacă nu vedeți nimic deoarece ecranul este deja negru, apăsați butonul de pornire și reporniți din nou PC-ul. Faceți acest lucru de trei ori și veți declanșa funcția de reparare automată din Windows 10. Urmați instrucțiunile de mai jos.

  • Faceți clic pe meniul Start, apoi apăsați pe Troubleshoot.
  • Faceți clic pe advanced options.
  • Accesați setările de pornire (Startup Settings).
  • Faceți clic pe butonul Restart.
  • În setările de pornire, apăsați pe 5 sau pe F5 pentru a intra în modul de siguranță/Safe mode cu Networking.

Cum se reinstalează driverul video

Problema cu ecranul vostru ar putea fi de la driverul video, deci este o idee bună să încercați să îl reinstalați.

  • Apăsați tasta Windows + X și accesați Device Manager.
  •  Faceți clic dreapta pe placa video și selectați Uninstall.
  • Apăsați OK pentru a confirma și dezinstala driverul.

Windows va reinstala automat driverul de la placa video atunci când se încarcă din nou, astfel încât, dacă a existat o problemă, aceasta ar trebui să fie rezolvată.

Dacă doriți să dezactivați actualizările în Windows 10 avem un articol dedicat acestui subiect aici.Dezactivare update (actualizări) în Windows 10.