Recuperează fișierele pierdute cu Cut și Paste

Recuperează fișierele pierdute cu Cut și Paste. Se întâmplă de multe ori să pierdeți fișierele în timp ce le mutați prin Cut și Paste. Vă vom arăta cum să recuperați fișierele în caz că le pierdeți în timpul transferului.

Recuperează fișierele pierdute cu Cut și Paste

O problemă de exemplu este mutarea de 75GB de fișiere din folderul ‘A’ în folderul ‘B’. Dar doar 25 GB apare în B, iar celelalte fișiere dispare 50GB și nici măcar în folderul A nu se mai găsesc. Unitatea hard disk arată în continuare aceeași cantitate plină dar fișierele lipsesc.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să evitați panica. Este posibil să existe o soluție simplă, pentru a cauta și recupera fișierele dacă vă puteți aminti numele acestora.

Dacă este posibil, nu mai utilizați computerul pentru alte acțiuni în momentul în care observați lipsa fișierelor. Cu cât utilizați mai mult computerul, cu atât este mai mare riscul ca datele să fie suprascrise și pierdute.

Încercați să căutați în dosarul temp, accesând Start> Run> ‘% temp%‘ sau dacă fișierele sunt ascunse, încercați Tools> Folder Options> View> și bifați „Show hidden files” în Explorer pentru a vedea dacă fișierele reapare în locația originală.

Dacă acest lucru nu funcționează, ar trebui să folosiți un program special care să vă ajute la recuperarea fișierelor pierdute.

Programul pe care îl recomandam se numește MiniTool Power Data Recovery și poate recupera datele de pe diferite dispozitive de stocare. Vestea bună este că programul este gratuit, deci nu aveți nimic de pierdut încercând.

Un alt articol despre cum puteți recupera fișierele șterse accidental pe PC, avem aici. Recuperare fișiere șterse de pe PC sau card. Iar dacă doriți să recuperați documente pierdute cum ar fi Excel, PDF, Word, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Recuperarea documentelor pierdute Word sau Excel.