Protejare fișiere text cu parolă (NoteBook)

Protejare fișiere text cu parolă (NoteBook). Notepad din Windows este fără îndoială cel mai utilizat, acesta a fost prezent încă de la început pe sistemul de operare Microsoft. Notepad vă permite să luați notițe extrem de rapid și să deschideți diferite fișiere text pentru editare.

Protejare fișiere text cu parolă (NoteBook)

Uneori, însă, poate fi util să vă protejați fișierele text cu o parolă pentru a obține un grad mai mare de securitate. Pentru a proteja fișierele text cu parolă, în mod eficient și, în același timp, simplu, puteți folosi un program cum ar fi NoteBook.

Program pentru protejare fișiere text cu parolă

NoteBook este un program complet gratuit și poate fi utilizat fără niciun fel de problemă pe toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 biți, cât și pe 64 biți), care este configurat ca un editor de text care oferă funcții de protecție cu parolă, permițând astfel de a cripta orice fișier text fără să vă faceți griji cu privire la problemele de securitate.

Programul vă permite, să salvați fișierele sub forma unui fișier în format PPTF (Password Protected Text File) cu o parolă la alegere.

NoteBook oferă, de asemenea, utilizatorilor o funcție avansată de salvare automată care vă permite să salvați automat fișierul deschis la fiecare 5 secunde pentru a vă asigura că nu pierdeți toate informațiile în caz de probleme cu PC-ul. De asemenea, programul NoteBook vă permite să schimbați fontul, culoarea textului și culoarea de fundal.

Interfața programului, așa cum este posibil să observați în imaginea de la începutul acestui articol, este foarte similară cu cea a Notepad-ului Windows.

Download NoteBook

Vă întrebați de unde, și cum puteți descărca programul NoteBook? Ei bine, pentru download accesați site-ul (sumitmehta.net/password-protected-notepad), iar pe pagina programului în partea de jos dați click pe link-ul Download, apoi salvați arhiva NtBook.zip în calculator. Simplu, nu?

Alte programe pentru protejare fișiere text cu parolă

Căutați alternative pentru protejare fișiere text cu parolă? Ei bine, dacă programul NoteBook nu va convins pe deplin, mai jos veți găsi alte programe pe care le puteți folosi pentru protejarea documentelor text cu parolă.

Secret Pad

protejare fișiere text cu parolă Secret Pad

Secret Pad este ca și cum ai adăuga suport pentru parolă în Notepad. Programul dispune de toate caracteristicile din Notepad, iar interfața este de asemenea, identică cu Notepad. Programul adaugă automat o parolă la fișiere, dar puteți schimba parola. O nouă caracteristică care nu este disponibilă în Notepad și pe care o puteți observa în program este detectarea URL-ului. Acesta va detecta automat adresele URL și le va transforma în hyperlink-uri.

Programul Secret Pad salvează fișierele într-un format .cdt. Ar fi fost bine dacă fișierele .cdt ar putea fi deschise direct făcând click pe ele, dar trebuie să le deschideți manual din program. Acest program este într-adevăr foarte util și seamănă cu Notepad. Pentru download accesați (http://secretpad.findmysoft.com/).

Safe Pad

Safe Pad

Safe Pad este un program foarte simplu care vă ajută să puneți parola la fișiere text. Programul are caracteristici, cum ar fi Bold, Underline, Italics, Right, Left, Center Cut, Copy, Paste etc. Pentru fiecare document, trebuie să creați două parole diferite și apoi să le confirmați. Uneori, acest proces pare foarte plictisitor, introducând fiecare parolă de două ori. Din păcate, nu puteți crea o parolă principală pentru a cripta toate fișierele.

Programul este foarte simplu de folosit și este compatibil cu: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 și Windows 10.

Pentru download accesați site-ul softpedia și dați click pe butonul Download Now. Pe pagina care apare pe ecran dați click pe Softpedia Secure Download (US) sau External mirror 1 și salvați arhiva SafePad1-3.zip în calculator.

Encrypted Notepad

Encrypted Notepad

Encrypted Notepad este un editor de text bazat pe Java și este foarte simplu, care acceptă criptarea fișierelor text. Programul seamănă cu Notepad, dar îi lipsește încă caracteristici precum Word Wrap, selectarea fontului, data și ora, etc. Ca și Safe Pad, la fiecare fișier trebuie să puneți o parolă diferită. Nu are suport pentru o parolă principală. Pe scurt, este un utilitar simplu și util chiar dacă nu are prea multe caracteristici.

Pentru download accesați site-ul sourceforge și dați click pe butonul Download.

Dacă nu știți cum puteți face backup la datele aplicațiilor din Windows 8, vă sfătuiesc să citiți un articol separat. Copie de rezervă (backup) la aplicații în Windows 8.