Printare de pe iPhone sau iPad cu sau fără AirPrint

Printare de pe iPhone sau iPad cu sau fără AirPrint. Puteți printa direct de pe iPhone sau iPad dacă aveți sau nu o imprimantă cu funcționalitate AirPrint. Iată cum să faceți acest lucru.

Printare de pe iPhone sau iPad cu sau fără AirPrint

Nu lăsați pe nimeni să vă descurajeze că nu puteți printa de pe iPhone sau iPad. Dacă aveți o imprimantă cu Wi-Fi, este posibil că puteți printa fotografii, e-mailuri, documente sau pagini web din Safari direct de pe iPhone sau iPad.

Este simplu să faceți acest lucru mai ales dacă imprimanta voastră suportă AirPrint, acesta este standardul de imprimare de la Apple. Dar nu vă faceți griji dacă imprimanta voastră nu suportă acest lucru, deoarece există și alte opțiuni de printare de pe iPhone sau iPad.

Ce este AirPrint?

AirPrint este o tehnologie wireless care vă permite să printaţi de pe iPhone, iPod touch, iPad, sau alt dispozitiv iOS. Această tehnologie face mai simplă printarea email-urilor, fotografiilor, paginilor web, şi a documentelor fără a instala drivere şi software.

Cu AirPrint este ușor să printaţi la calitatea originală poze și documente de pe dispozitivul Mac, iPhone, iPad sau iPod touch. Tehnologia AirPrint este integrată în cele mai populare modele de imprimante. Caracteristicile AirPrint includ descoperirea rapidă, selectarea automată a suportului media și opțiuni superioare de finisare.

Printare de pe iPhone sau iPad cu AirPrint

Pentru a utiliza AirPrint, aveți nevoie nevoie de un iPad, iPhone sau iPod touch. De asemenea, aveți nevoie de o imprimantă cu funcționalitate AirPrint, lista imprimantelor care suportă această funcție o găsiți aici. Cei mai renumiți producători de imprimante au imprimante AirPrint, iar dacă aveți o imprimantă wireless cumpărată recent, este posibil ca funcția AirPrint să fie activată.

Printarea de pe iPhone sau iPad este foarte simplă. Asigurați-vă că imprimanta este pornită și conectată la Wi-Fi.

Acum alegeți ce doriți să printați din Mail, Safari, Fotografii sau documente. Opțiunea de printare este o pictogramă care seamănă cu o imprimantă. Uneori trebuie să atingeți cele trei puncte pentru a vedea opțiuni suplimentare care includ pictograma de partajare. Când vedeți ecranul de partajare, opțiunea de printare (Print) trebuie să fie în rândul de jos.

Printare de pe iPhone sau iPad cu AirPrint

Atingeți Print și veți vedea opțiunile imprimantei împreună cu o previzualizare la ceea ce va fi printat. Prima dată când printați, va trebui să selectați imprimanta. Apoi, iPhone-ul sau iPad-ul vostru va scana pentru o imprimantă AirPrint.

Selectați imprimanta pe care doriți să o utilizați (probabil o să fie singura imprimantă afișată în listă, dar aveți grijă de imprimantele vecinilor), alegeți numărul de copii și apăsați Print.

Printare de pe iPhone sau iPad fără imprimantă AirPrint

Există câteva aplicații terță care vă vor ajuta dacă nu aveți o imprimantă AirPrint. De exemplu, o aplicație foarte bună pentru printare de pe iPhone sau iPad este PrintCentral.

În aplicație veți vedea un browser care vă permite să vedeți fișierele de pe iPhone sau iPad. Instalați software-ul client pe PC pentru a conecta imprimanta la iPhone/iPad, și de acolo puteți apăsa pe opțiunea de printare (Print).

O modalitate mai simplă de a conecta o imprimantă la iPhone sau iPad este oferită prin aplicațiile dedicate de la producătorii de imprimante, cum ar fi HP ePrint, Xerox Print și Epson iPrint. Acestea funcționează mult mai bine decât AirPrint. Deci, cautați în magazinul de aplicații dacă producătorul imprimantei are o aplicație care funcționează împreună cu imprimanta.

Dacă nu știți cum să printați de pe un telefon sau tabletă Android, avem un articol care vă poate fi de folos. Printare de pe tableta android sau telefon.