Pot folosi orice încărcător la telefon sau tabletă?

Pot folosi orice încărcător la telefon sau tabletă?. Vă întrebați, dacă se poate folosi orice încărcător la telefon sau tabletă? De exemplu Moto G5 la un încărcător pentru Galaxy S8, sau un iPhone la un încărcător pentru iPad. Ei bine dacă citiți acest articol veți afla acest lucru.

Pot Utiliza Orice încărcător la Telefonul sau Tableta mea?

Pot folosi orice încărcător la telefon

Odată încărcătoarele pentru dispozitive mobile erau diferite. Era necesar să verificați tensiunea de ieșire a încărcătorului și să vă asigurați că se potrivește cu ceea ce suportă telefonul, înainte de al putea utiliza în siguranță. Încărcarea greșită de la
un încărcător cu mai multă putere avea ca rezultat un dispozitiv care a funcționat și nu mai funcționează sau mai rău, nu mai poate fi pornit niciodată.

Pentru a rezolva această problemă, producătorii s-au reunit în 2007 și au stabilit un standard pentru încărcarea prin USB. Ca rezultat, aproape orice telefon și tabletă sunt acum echipate cu un încărcător USB care poate fi utilizat în mod interschimbabil între dispozitive fără probleme. Orice dispozitiv care acceptă specificația de încărcare a bateriei 1.1 sau mai noi, va detecta și gestiona cantitatea de energie furnizată dispozitivului și se va adapta corespunzător.

Aceasta înseamnă că vă puteți simți liberi să utilizați oricare dintre încărcătoarele USB incluse împreună cu telefonul sau tabletă cu orice alt telefon sau tabletă făcute după 2007, fără să vă faceți griji. Adaptor iPhone la portul USB-C la Android? Sigur! Utilizați un adaptor Android pe un port iPad Lightning? Nici o problema! Puteți utiliza orice încărcător cu telefonul atâta timp cât a fost făcut după acordul din 2007.

Întrebări frecvente

Am un telefon vechi. Cum să știu dacă va funcționa cu orice încărcător?

Veți avea nevoie să vedeți dacă telefonul acceptă specificația de încărcare a bateriei USB 1.1 sau o versiune ulterioară. Este adesea dificil să găsiți aceste informații, deoarece acestea nu sunt scrise în manualele de produs. Unii producători menționează acest lucru în secțiunea specificații de pe site-ul lor. În majoritatea cazurilor, va trebui să-l întrebați  pe „Google”.

Am conectat un încărcător la dispozitivul meu și am un X roșu deasupra la baterie. De ce se întâmplă acest lucru?

Pictograma roșie a bateriei X vă informează că încărcătorul furnizează numai o cantitate mică de energie dispozitivului și este posibil să nu se încarce cât mai repede posibil. Nu trebuie să existe niciun pericol și puteți continua să încărcați dispozitivul, deși încet.

Dispozitivul meu nu acceptă Specificația de încărcare a bateriei USB 1.1. Ce fac?

Va trebui să utilizați încărcătorul livrat împreună cu dispozitivul. Dacă încărcătorul original nu este disponibil, va trebui să utilizați un alt încărcător cu același conector care acceptă aceeași tensiune de ieșire ca și încărcătorul original.

Am citit un alt articol care spune că nu pot amesteca încărcătoarele. De ce spui altfel?

Mulți oameni sunt dezinformați încă pentru că sunt obișnuiți cu modul în care lucrurile au fost. Este posibil să nu știe despre noile standarde și să presupună că nimic nu sa schimbat. Mai sunt oamenii care încă mai spun că nu ar trebui să încărcați bateria telefonului până când nu a fost complet descărcată. Informațiile vechi, de genul ăsta, au dus la publicarea unor informații inexacte despre încărcarea prin USB.

Dacă nu știți cum să porniți telefonul cu butonul de pornire/Power stricat, citiți acest articol. Cum se pornește telefonul Android cu butonul Power stricat.