Office pentru telefon Android

Office pentru telefon Android. Prin utilizarea unui telefon Android înseamnă că aveți ocazia să lucrați din mers și să faceți lucruri care erau imposibile până acum câțiva ani. Mă refer la crearea documentelor cu imagini și hyperlinkuri, la fel ca cele realizate pe un calculator.

Important este să folosiți aplicațiile potrivite. Mai jos veți găsi o listă cu cele mai bune suite în stil Office pentru telefon Android, datorită cărora puteți crea documente, foi de calcul și prezentări fără să folosiți calculatorul.

Majoritatea aplicațiilor din acest articol sunt gratuite (cel puțin în versiunea lor de bază) și funcționează în modul offline, trebuie doar să alegeți aplicația care vi se pare cea mai potrivită nevoilor voastre și să învățați cum să o utilizați cel mai bine.

Microsoft Office

Office pentru telefon Android

Dacă lucrați adesea cu documente Office și aveți nevoie de compatibilitate absolută cu suita Microsoft, puteți utiliza doar aplicațiile Office gratuite pentru Android. Acestea sunt aplicații Word, Excel, PowerPoint și Outlook pentru smartphone-uri și tablete, prin intermediul cărora puteți deschide, crea și edita orice tip de document.

Trebuie să stiti că, aplicațiile sunt gratuite pentru toate dispozitivele care nu depășesc dimensiunea de 10,1″, altfel necesită un abonament la serviciul Microsoft 365. Abonamentul la acest serviciu este, de asemenea, utilizat pentru a debloca unele funcții avansate pe dispozitive cu dimensiuni mai mici decât 10,1″.

Aplicațiile Office funcționează în modul offline, dar oferă posibilitatea de a accesa servicii de stocare în cloud, cum ar fi Google Drive și OneDrive pentru salvarea și descărcarea documentelor.

Interfața de utilizator este extrem de intuitivă, pe tablete interfața este aproape identică cu versiunea pentru PC la Word, Excel etc. Pe smartphone-uri oferă un meniu derulant situat în partea de jos a ecranului, care vă permite să derulați cu ușurință toate funcțiile aplicației.

În plus, oferă diferite șabloane care vă permit să creați diferite tipuri de documente, foi de calcul și prezentări direct de pe smartphone-uri și tablete.

Dacă nu aveți prea mult spațiu pe dispozitiv, puteți opta pentru aplicația Microsoft Office, care include tot ce aveți nevoie pentru a vizualiza și a crea fișiere Word, Excel și PowerPoint într-un singur pachet.

În plus, vă permite să scanați documente cu camera telefonului, să semnați PDF-uri, să convertiți imagini și documente în PDF, să scanați coduri QR și multe altele.

Google Drive

Office pentru telefon Android

În acest articol despre Office pentru telefon Android, este imposibil să nu vorbim despre Google Drive și toate aplicațiile de productivitate dezvoltate de Google. Acestea vă permit să creați documente text, foi de calcul și prezentări, o soluție excelentă dacă căutați o aplicație Office pentru Android dar fără publicitate.

Aplicațiile se bazează pe cloud. Pentru utilizare, trebuie să vă autentificați cu contul vostru Gmail, dar funcționează și în modul offline. De asemenea, oferă suport extraordinar pentru a lucra simultan cu alți utilizatori, ceea ce le face foarte potrivite pentru munca în grup.

Acestea acceptă toate documentele Microsoft Office. Dacă doriți să le descărcați pe telefonul vostru Android, puteți atinge pe aceste link-uri: Google Drive, Documente Google, Foi de calcul Google, Prezentări Google.

WPS Office

WPS Office

Printre cele mai bune alternative la Microsoft Office pentru telefon Android este cu siguranță WPS Office. Este o suită gratuită care oferă posibilitatea de a vizualiza documente Word, prezentări PowerPoint, foi de calcul Excel și fișiere PDF, respectând formatarea lor originală.

De asemenea, vă permite să creați documente text, foi de calcul și prezentări salvându-le în diferite formate de fișiere. Salvarea și încărcarea fișierelor se pot face și din servicii de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox, Google Drive, OneDrive și BOX, și de pe servere WebDAV/FTP stabilite de utilizator.

Interfața de utilizator este foarte ușor de utilizat, pentru a crea un fișier nou, trebuie doar să apăsați butonul (+) situat în partea dreaptă jos, pentru a accesa instrumente disponibile, trebuie să apăsați butonul Tools situat în partea de jos a ecranului. Nu este necesară o conexiune la Internet pentru a utiliza aplicația.

De asemenea, aplicația este disponibilă și într-o versiune Pro care costă 4,49 euro pe lună sau 26,99 euro pe an, și permite, de exemplu, să semnați documente PDF și să dezactivați reclamele din aplicație.

Polaris Office

Polaris Office

Printre cele mai utilizate suite de productivitate pe Android este și Polaris Office, care vă permite să vizualizați, să editați și să creați documente text simple, documente Word, prezentări și foi de calcul. De asemenea, include șabloane presetate pentru crearea de documente cu aspect profesional.

Există două versiuni la Polaris Office, una gratuită de bază și una la plată(6,48 euro pe lună sau 64,99 euro pe an) care oferă posibilitatea de a edita fișiere PDF, de a proteja fișierele cu o parolă și de a sincroniza aplicația cu până la 15 dispozitive, astea sunt doar câteva exemple.

Interfața aplicației Polaris Office este foarte similară cu cea a Microsoft Office, în partea din stânga jos există un meniu derulant la îndemână care vă permite să accesați toate funcțiile principale pentru editarea documentelor, foilor de calcul și prezentărilor. Pentru a crea un document nou, atingeți butonul (+) situat pe ecranul principal al aplicației și alegeți tipul de fișier de creat.

De asemenea, include suport pentru diverse servicii de stocare în cloud, precum Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box și WebDAV, dar aplicația poate fi folosită și în modul offline.

AndrOpen Office

AndrOpen Office

După cum sugerează și numele său, AndrOpen Office este o alternativă la OpenOffice/LibreOffice pentru telefon Android. Din păcate, interfața sa nu este deosebit de confortabilă de utilizat (deoarece este 100% similară cu cea pentru versiunea desktop), dar pentru ceea ce oferă, merită cu siguranță încercată.

Cu AndrOpen puteți vizualiza, edita și crea documente, foi de calcul, prezentări și baze de date. De asemenea, sunt disponibile și alte aplicații în Magazin Play care vă permit să adăugați verificarea ortografică în diferite limbi, să instalați fonturi suplimentare și să importați documente în format PDF.

Există și versiunea AndrOpen Office Professional Version, datorită căreia este posibil să eliminați bannerele publicitare din aplicație și să adăugați suport pentru formatele de fișiere OpenOffice.org 1.0 și StarOffice 6.0.

În rest, nu sunt multe de spus, în ecranul aplicației puteți alege dacă doriți să creați un document nou sau să deschideți unul existent. Interfața Writer, Calc etc, pentru vizualizarea și editarea documentelor este identică cu cea a OpenOffice pentru PC (cu instrumente care vă permit să simulați funcționarea mouse-ului și a tastaturii pe ecranul telefonului).

OfficeSuite

OfficeSuite pentru telefon Android

De asemenea, chiar și aplicația OfficeSuite merită o încercare, aplicația este disponibilă în două versiuni, o versiune de bază gratuită și una la plată (4,09 euro pe lună sau 30,99 euro pe an) care vă permite să instalați fonturi suplimentare, să căutați termeni în dicționar, să semnați documente, să editați PDF-uri, să protejați cu parolă documente și include un editor de imagini.

Aplicația în ambele versiuni vă permite să vizualizați, să editați și să creați documente Word, prezentări PowerPoint și foi de calcul Excel foarte ușor și simplu. Aplicația are o bară de instrumente situată în partea de jos prin care puteți accesa rapid funcțiile de formatare și editare a fișierelor.

De asemenea, trebuie menționat faptul că, OfficeSuite acceptă toate serviciile principale de stocare în cloud (Dropbox, Google Drive, OneDrive și Box) și include câteva șabloane prestabilite pentru crearea de documente, prezentări și foi de calcul Excel.

Deci, tot ce trebuie să faceți este să alegeți suita preferată și să o instalați pe telefon sau tabletă pentru a începe să creați (și să vizualizați) documente de diferite formate.