MetroTextual, editor de text pentru Windows 8

MetroTextual, editor de text pentru Windows 8. În acest articol vom vorbi despre un un editor de text gratuit care se integrează perfect cu Windows 8.

MetroTextual, editor de text pentru Windows 8

Windows 8 este un sistem de operare destul de bun și are o interfață de utilizator elegantă, modernă și captivantă. Chiar și acum, chiar dacă Windows 10 este regele sistemelor operative, pentru Windows 8 există foarte multe aplicații și programe gratuite care se pot integra perfect cu sistemul de operare și, mai ales, cu interfața de utilizator.

De exemplu, dacă sunteți în căutarea unui editor de text simplu și gratuit, dar cu un număr mare de caracteristici puteți încerca MetroTextual.

MetroTextual, editor de text pentru Windows 8

MetroTextual, după cum sugerează și numele, este o aplicație gratuită, care este configurată ca un editor de text care se integrează perfect cu Windows 8 și cu interfața sa modernă de utilizator punând la dispoziția utilizatorilor săi toate instrumentele de bază prin care se poate acționa asupra textului.

Aplicația a fost concepută ca o alternativă la Notepad din Windows dar mult mai clasic, aducând funcții interesante, precum posibilitatea de a evidenția sintaxa cu detectarea extensiei de fișiere, compatibilitatea cu toate codificările de caractere acceptate de sistemul de operare și integrarea tehnologiei Multi-Threading, care fac din acest instrument o aplicație valoroasă nu numai pentru utilizatorii obișnuiți, ci și pentru programatorii și dezvoltatorii web.

Toate operațiunile descrise mai sus pot fi efectuate folosind comanda corespunzătoare atașată în partea de sus în fereastra aplicației (puteți vedea un exemplu în imaginea de la începutul acestui articol) din care va fi posibilă accesarea panoului de configurare.

Acționând din partea de sus din fereastra aplicației MetroTextual, va fi de asemenea posibil crearea de noi fișiere text, deschiderea fișierelor existente și salvarea documentului încărcat în aplicație.

Rețineți că, pe lângă faptul că aplicația o puteți utiliza pe Windows 8, MetroTextual este compatibil și cu Windows Vista și Windows 7.

Download MetroTextual

Aplicația o puteți descărca de la această adresă (singularlabs.com/software/metrotextual). Deci, accesați pagina web a aplicației și dați click pe butonul Download Free (în partea dreaptă pe pagină). Pe pagina care se deschide dați click pe butonul Download MetroTextual 2.0.1 și salvați fișierul metrotextual-install-2.0.1.exe în calculator.

În mod alternativ, aplicația o puteți descărca de pe site-ul softpedia. Accesați site-ul Softpedia și dați click pe butonul Download Now (butonul îl găsiți în partea stângă sus pe pagină) pe pagina care se deschide dați click pe Softpedia Secure Download (US) și salvați fișierul metrotextual-install-2.0.1.exe în calculator.