Mărire viteza la uTorrent cu câteva simple setări

Mărire viteza la uTorrent cu câteva simple setări. uTorrent este o modalitate excelentă de a descărca fișiere mari, dar dacă viteza de download este mică, urmați aceste sfaturi pentru a face viteza de download mai mare.

Torentele sunt adesea fișiere mari, care ar dura mult timp pentru a se descărca, dar datorită tehnologiei peer-to-peer care împarte bucăți de fișiere între o mulțime de utilizatori diferiți, vitezele pot fi foarte rapide.

Mărire viteza la uTorrent

Acestea fiind spuse, ce puteți face dacă torentele au nevoie de mai mult timp pentru descărcare decât credeți că ar trebui? Iată câteva modalități simple de a accelera unul dintre cele mai populare programe pentru descărcarea torrentelor.

Este viteza de bandă largă suficient de rapidă?

Evident, înainte de a vă uita la setările uTorrent sau la orice alt element, trebuie să cunoașteți capacitatea reală a furnizării de bandă largă.

Cea mai ușoară modalitate de a verifica este să deschideți browserul și să vizitați SpeedTest.net. După cum sugerează și numele, acesta este un site care măsoară viteza curentă a conexiunii. Trebuie să închideți orice alte aplicații de pe calculator și să vă asigurați că nu vizualizați videoclipuri pe Youtube sau folosiți internetul în timp ce executați testul.

Mărire viteza la uTorrent speedtest

După ce faceți click pe Go, site-ul va stabili rapid viteza la internet. Acest lucru vă va informa dacă conexiunea rulează la viteza mare, sau este mult mai mică decât credeați.

Mărire viteza la uTorrent prin alocarea lățimii de bandă

Pentru a vă asigura că uTorrent obține partea lățimii de bandă disponibile pe sistem, va trebui să setați alocarea la High. Pentru a face acest lucru, faceți click dreapta pe torentul pe care îl descărcați, apoi selectați Bandwidth Allocation> High.

Mărire viteza la uTorrent latime de banda

De asemenea, va trebui să verificați dacă opțiunea Set Download Limit este setată la Unlimited.

Marire viteza de download la uTorrent cu o conexiune prin cablu

Ar putea fi util să utilizați mai degrabă un cablu Ethernet decât Wi-Fi pentru a vă conecta. Acest lucru va elimina orice interferență, s-ar putea întâmpla din cauza altor dispozitive sau de la ziduri.

Are torrentul multe persoane care stă la seed?

Modul în care funcționează torentele este împărțirea încărcării și descărcărilor de fișiere pe o serie de servere diferite, dintre care multe sunt laptopuri și PC-uri ale utilizatorilor. Aceasta se numește Seed. Cu cât mai mulți utilizatori împărtășesc fișierul sau stau la Seed, cu atât mai rapidă va fi descărcarea.

Dacă căutați să descărcați un fișier, atunci primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să vă uitați la numărul de persoane care stau la Seed. De obicei, veți vedea acest lucru într-o coloană marcată cu ‘S‘, ‘SL‘ sau ‘Seed‘, în funcție de site-ul torrent pe care îl utilizați.

persoane care stă la seed

În cazul în care fișierul are doar unul sau două Seed-uri, atunci veți aștepta mult timp la descărcare. În acest caz, vă recomand să vizitați un alt site torrent și să vedeți dacă puteți găsi același fișier disponibil cu mai multe persoane la Seed.

Mărire viteza la uTorrent, descărcând fișiere unul câte unul

Un alt motiv comun pentru performanța lentă este atunci când utilizatorii încearcă să descarce mai multe fișiere simultan. Cel mai bine este să întrerupeți ceilalți torrenți, astfel încât toată lărgimea de bandă să meargă la un singur torrent.

Asigurați-vă că uTorrent nu este blocat de Firewall / Paravanul de protecție Windows

În timpul instalării uTorrent vi se va oferi opțiunea de a permite ca uTorrent să fie controlat de Paravanul de protecție Windows. Dacă nu ați selectat acest lucru, atunci ar putea fi motivul pentru care descărcați fișierele greu.

Verificați setarea deschizând programul uTorrent și mergând la Options> Preferences> Connections și vedeți dacă este selectată caseta de bifare Add Windows Firewall Exception.

firewall

De asemenea, puteți bifa și opțiunea Enable UPnP Port Mapping, ceea ce ar putea da torentelor mai multă viteză.