Instalează Windows 7, 8, 10 de pe stick USB

Instalează Windows 7, 8, 10 de pe stick USB. Dacă ați pierdut DVD-ul cu Windows sau nu ați avut niciodată unul, puteți reinstala Windows-ul fără nicio problemă. Iată cum să instalați Windows-ul de pe un stick USB, să găsiți cheia de produs și să descărcați fișierul ISO în mod legal.

Instalează Windows 7, 8, 10 de pe stick USB

Cum găsesc cheia de produs la Windows?

Pentru a instala sau reinstala Windows-ul, aveți nevoie de cheia produsului. Aceasta poate fi găsită pe o etichetă undeva pe laptop sau pe PC sau pe o anumită documentație furnizată împreună cu acesta.

Dacă nu aveți acest lucru sau ați pierdut cheia, ar trebui să puteți extrage cheia de produs de pe computer utilizând un utilitar gratuit numit Magical Jelly Bean Keyfinder. Aceasta poate extrage și chei pentru alte programe. Evident, va trebui să aveți acces la un computer care rulează exact copia de Windows pe care doriți să o reinstalați sau să o instalați pe alt computer.

Există și alte utilitare care pot căuta în unități de hard disk pentru chei, cum ar fi SterJo Key Finder, Belarc Advisor și Recover Keys, acesta din urmă fiind o alternativă la plată care poate extrage chei pentru multe alte aplicații.

Nu veți reuși să obțineți cheia de produs de pe un PC sau laptop dacă hard disk-ul este defect sau dacă Windows este corupt și nu îl puteți încărca sau nu vă puteți conecta.

Merită remarcat faptul că așa-numitele chei de produs OEM, cum ar fi cele imprimate pe o etichetă pe laptop sau PC Dell sau HP, nu vor funcționa cu versiunile de Windows pe care le puteți descărca de la Microsoft. În acest caz, va trebui să omiteți partea în care introduceți o cheie de produs sau, dacă nu puteți, să apelați linia de suport Microsoft și să explicați situația.

Cum descarci Windows-ul legal, fișierul ISO

Nu puteți descărca Windows-ul până când nu știți ce versiune de Windows utilizează cheia de produs, cum ar fi Windows 7 Home Premium pe 64 de biți. În caz contrar, cheia voastră de produs va fi respinsă dacă descărcați o versiune greșită.

Dacă nu știți versiunea corectă, puteți accesa Control Panel, apoi System and Security și System. Aici veți vedea alte informații despre PC sau laptop, dar veți vedea exact versiunea de Windows. Cheile pentru Windows funcționează de obicei cu versiuni de 32 sau 64 de biți, dar nu puteți descărca o versiune Professional dacă cheia este pentru o versiune Home.

Instalează Windows 7, 8, 10 de pe stick USB versiunea de windows

Windows 10

Dacă aveți Windows 10, puteți descărca instrumentul Microsoft Media Creation Tool. Acest lucru vă va face să parcurgeți întregul proces de descărcare a versiunii corecte, apoi să îl ardeți pe un DVD sau să creați un stick USB bootabil.

Windows 8

Windows 8 este mai complicat, deoarece nu puteți descărca un Windows 8 ISO, doar Windows 8.1. Partea confuză este că o cheie Windows 8 nu va funcționa cu un Windows 8.1 ISO, deci dacă aveți doar o cheie WIndows 8, va trebui să utilizați instrumentul de descărcare Office ISO de mai jos pentru a obține Windows 8. Puteți apoi să faceți upgrade la Windows 8.1.

Dacă aveți o cheie Windows 8.1, puteți descărca Windows 8.1 de la Microsoft. La fel ca Windows 10, se face prin Media Creation Tool, care vă oferă posibilitatea de a alege să creați un USB sau DVD sau chiar să convertiți fișierele descărcate într-un singur fișier ISO pentru copie de rezervă.

Windows 7

Încă puteți descărca Windows 7 în format ISO de pe site-ul Microsoft. Dar veți avea nevoie de cheia de produs pentru a face acest lucru. Și așa cum am spus mai sus, nu poate fi o cheie OEM de la laptopul Dell sau Sony. Dacă aveți doar o cheie OEM, utilizați de mai jos instrumentul de descărcare Office ISO.

Instalează Windows 7, 8, 10 de pe stick USB descarcare sistemul operativ

Ca și în cazul altor versiuni de Windows, descărcarea se va face prin Media Creation Tool și acesta este cel mai simplu și mai convenabil mod pentru majoritatea oamenilor.

Microsoft Windows și Office ISO Download Tool

Puteți descărca gratuit software-ul Microsoft Windows și Office ISO Download Tool pentru a obține legal fișiere ISO pentru diferite versiuni de WIndows. Odată instalat, rulați-l și deselectați caseta „Expert View„. Acum, alegeți între Windows 7, 8, 8.1 și 10 (și chiar 10 Insider Preview) este posibil să trebuiască să așteptați un timp scurt în timp ce instrumentul construiește o listă a numeroaselor versiuni disponibile. Acesta va afișa un meniu drop down ca în imaginea de mai jos.

După aceea, alegeți limba și selectați 32 sau 64 de biți și apoi faceți clic pe butonul Download.

Instalează Windows 7, 8, 10 de pe stick USB Windows și Office ISO Download Tool

Instalează Windows de pe stick USB

În acest moment, și mai ales dacă intenționați să faceți o instalare proaspătă și să formatați hard diskul ca parte a procesului, asigurați-vă că ați făcut backup pentru toate documentele, muzica, fotografiile, videoclipurile și alte fișiere pe care nu doriți să le pierdeți.

Apoi închideți computerul și introduceți unitatea stick USB (sau DVD). Acum porniți computerul și ar trebui să se încarce de pe disc sau unitate. Dacă nu, va trebui să setați în BIOS și să schimbați ordinea de pornire pentru a da prioritate la stick-ul USB sau DVD. Despre cum intrați în BIOS avem un articol despre asta aici.Cum intru în BIOS (UEFI) pe Laptop sau PC cu Windows 10.

Continuați să urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala Windows-ul. Dacă vi se solicită să faceți upgrade sau să efectuați o instalare proaspătă , alegeți ultima, dacă este posibil. Acest lucru va șterge hard disk-ul și este cea mai bună alegere pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru îmbunătățește performanța și utilizează mai puțin spațiu pe disc.

Dacă hard diskul este împărțit în mai multe partiții, va trebui să alegeți una pe care a fost instalat anterior Windows. Aveți grijă să nu îl instalați pe o partiție separată care conține orice copie de siguranță sau fișiere personale.

De multe ori vă puteți da seama care este partiția corectă , uitați-vă la coloana Total Size și tipul, deoarece Windows trebuie să fie pe o partiție primară pentru a fi bootabilă. Și dacă știți că nu doriți să păstrați nimic de pe hard disk, este bine să selectați fiecare partiție și să o ștergeți pentru a începe complet din nou. Restul procesului de instalare ar trebui să fie explicativ și simplu.

Instalează Windows 7, 8, 10 de pe stick USB partitionare

Un alt articol despre cum se instalează Windows 10 pe PC sau Laptop avem aici.Instalare Windows 10 pe PC sau Laptop.