Instalare placă de rețea wireless pe PC

Instalare placă de rețea wireless pe PC. Instalarea unei placi de rețea wireless pe calculator este mai simplu decât credeți. Mai jos veți vedea cum se instalează o placă de rețea Wi-Fi pe calculator.

Instalare placă de rețea wireless pe PC

Rețeaua wireless este din secolul 21, dar totuși nu toate computerele au o placă de rețea wireless. Vă vom arăta cum să instalați o placă de rețea wireless pe PC, acesta este un proces simplu și nu ar trebui să dureze mai mult de 10-15 minute.

Instalare placă de rețea wireless pe calculator

Merită să rețineți că procesul de configurare poate varia ușor, în funcție de placa de rețea Wi-Fi pe care o utilizați. Asigurați-vă că ați aruncat o privire la instrucțiunile care au venit cu placa de rețea, dar dacă este vorba despre un PCI-E, nu ar trebui să existe prea multă diferență.

Opriți calculatorul

Acest lucru poate pare un ridicol, dar puteți deteriora componentele interne (sau să vă electrocutați) dacă încercați să instalați componente cu o sursă de alimentare activă. Cel mai bine este să deconectați complet computerul de la rețeaua electrică în timp ce faceți acest lucru.

instalare placa de rtea wireless oprirea calculatorului

Deschideți carcasa

Acum este de remarcat faptul că modul în care deschideți carcasa este puțin diferit pentru fiecare calculator, deși majoritatea cazurilor vor avea un panou detașabil pe lateral. În cazul nostru, a trebuit să scoatem două șuruburi din spatele carcasei și apoi panoul lateral să alunece.

Dacă nu vedeți niciun șurub, și aveți îndoieli cu privire la modul de a deschide carcasa, nu o forțați, verificați manualul calculatorului pentru instrucțiuni exacte.

slotul pentru placa de retea

Căutați un slot gol

Sloturile PCI-E ar trebui să arate asemănătoare cu cele din imaginea de mai sus și ar trebui să se alinieze cu plăcile metalice detașabile din spatele PC-ului.

plăcile metalice detașabile

Scoateți placa metalică

Înainte de a putea adăuga placa de rețea wireless, trebuie să faceți spațiu. Multe computere sunt dotate cu plăci amovibile, iar acestea sunt ușor de dat jos prin deșurubarea șuruburilor care le țin în poziție.

Există de obicei unul sau două șuruburi care o ține în poziție sau, în unele cazuri, există cleme de plastic care trebuie retrase. Dacă nu sunteți sigur, verificați manualul computerului.

Aliniați placa de rețea wireless în slotul PCI-E

Asigurați-vă că placa de rețea este introdusă bine în slot. Va trebui să împingeți ușor placa de rețea în slot până când aceasta este așezată corect.

Fixați placa de rețea wireless cu un șurub

Folosiți șurubul care l-ați deșurubat mai devreme când ați scos placa metalică, deci, înșurubați placa de rețea wireless în carcasă.

Scoateți capacele și atașați antenele

Pur și simplu scoateți capacele de pe spatele plăcii de rețea wireless și înșurubați cele două antene furnizate.

capacele de scos si pus antenele

Închideți carcasa computerului și porniți-l

După ce ați instalat placa de rețea, închideți carcasa calculatorului și porniți computerul. Placa wireless ar trebui să se instaleze automat cu driverele necesare, deoarece această funcționalitate este cuprinsă direct în sistemul operativ Windows 10.

Dacă nu știți cum să transformați laptopul într-un router wireless, avem un articol care vă poate fi de folos. Transformă laptopul în router wireless cu Windows 10/8/7.