În Windows 10 nu se poate folosi aceste nume la fișiere

În Windows 10 nu se poate folosi aceste nume de fișiere. Windows 10 rezervă anumite nume de fișiere și nu vă permite să le utilizați. Deci nu încercați să folosiți un nume cum ar fi con.txt sau aux.mp3. Toate acestea se datorează unei alegeri făcute în 1974 de Microsoft.

În Windows 10 nu se poate folosi aceste nume de fișiere

Nume de fișiere care nu se pot folosi în Windows 10

În Windows 10 nu se poate folosi aceste nume de fișiere mp3 txt

Microsoft oferă o listă oficială a numelor de fișiere rezervate, iar acestea sunt:

CON, PRN, AUX, NUL, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, și LPT9

Rețineți că nu puteți utiliza aceste nume de fișiere cu nici o extensie de fișier. Deci nu puteți numi un fișier „con.txt„, „con.jpg„, „sau” con.doc „. Chiar dacă folosiți minuscule, nu contează dacă este CON, con, Windows-ul nu vă va permite să folosiți aceste nume.

Puteți încerca acest lucru. Încercați să salvați un fișier ca con.txt sau lpt6.txt în Notepad. Sau încercați să redenumiți orice fișier la unul dintre aceste nume în File Explorer. O să vedeți că Windows-ul nu vă va permite să salvați fișierul.

Desigur, Windows restricționează și numele fișierelor în alte moduri. Nu aveți posibilitatea să utilizați diverse caractere speciale în numele fișierului. Găsiți aici mai multe informații pe site-ul Microsoft.

Dacă nu știți cum să păstrați calculatorul, sau laptopul actualizat, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Păstrează calculatorul actualizat cu Windows 10/8/7.