Găsește sectoarele rele la hard disk cu Hard Disk Validator

Găsește sectoarele rele la hard disk cu Hard Disk Validator. Vom vorbi despre cum puteți găsi sectoarele rele (Bad Sectors) la un hard disk intern sau extern.

Găsește sectoarele rele la hard disk cu Hard Disk Validator

Dacă performanța PC-ului a scăzut, este timpul să faceți o analiză la performanța hard disk-ului și, de asemenea, să aflați dacă aveți sectoare defecte pe hard disk. Un sector rău pe un hard disk este un sector care este fie inaccesibil, fie ne-scris, din cauza deteriorării permanente sau ar putea fi din cauza unor tranzistoare de memorie flash eșuate.

Eroarea de alimentare în timpul procesului de scriere este un motiv obișnuit pentru astfel de probleme. Deci, cum găsește sectoarele rele la hard disk?

Găsește sectoarele rele la hard disk pe PC sau laptop

Hard Disk Validator este un program gratuit pentru Windows, care vă poate analiza hard disk-ul pentru eventuale erori și probleme, precum și remedierea acestor probleme.

Programul este portabil, ceea ce înseamnă că nu necesită nicio instalare. După ce rulați programul, veți vedea 4 opțiuni.

  • Read: Această opțiune va scana întreaga suprafață a unității hard disk pentru a găsi sectoare defecte.
  • Read + Wipe Damaged + Read: Această opțiune va scana întreaga suprafață a unității hard disk pentru a găsi sectoare defecte, dacă se găsesc sectoare defecte, acestea vor fi suprascrise și vor fi citite din nou pentru a vă asigura că au fost scrise cu succes de această dată.
  • Read + Write + Verify + Restore: Programul va scrie un model de testare pe disc, va verifica dacă modelul a fost scris cu succes și apoi va restabili datele originale.
  • Write + Verify: Programul va scrie un model de testare pe disc și va verifica dacă modelul a fost scris cu succes.

Găsește sectoarele rele la hard disk cu Hard Disk Validator setarile programului

În cazul problemelor după o întrerupere a alimentării, cea mai bună opțiune este să folosiți „Read + Wipe Damaged + Read” și este, de asemenea, cel mai rapid mod de a șterge sectoarele defecte și de a îmbunătăți performanța hard disk-ului.

Hard Disk Validator este un program bun pentru a verifica dacă există probleme de performanță pe hard disk și îl puteți descărca gratuit. Pentru download accesați site-ul github și faceți click pe butonul Clone or download apoi click pe Download ZIP.

Dacă nu știți cum să schimbați dimensiunea fontului în Windows 10, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Schimbă dimensiunea fontului în Windows 10.