Facebook elimină 500 de milioane de conturi false în efortul de a curăța rețeaua

După ce a recunoscut că a lăsat Cambridge Analytica să folosească rețeaua pentru a lua datele utilizatorilor, Facebook a fost pe o gheață subțire, atât cu consumatori, cât și cu oficiali guvernamentali. Acum, compania dorește să demonstreze că poate face o treabă decentă și curată fată de poliție.

Astăzi, Facebook a lansat primul său raport de aplicare a standardelor comunitare, care detaliază milioane de piese de conținut care au fost eliminate de pe site în 2018 pentru încălcarea standardelor rețelei. Din cele aproximativ 1,5 miliarde de posturi și conturi care au fost eliminate de pe site până în prezent în acest an, majoritatea sunt spam (837 milioane) și conturi false (583 milioane).

Facebook elimină 500 de milioane de conturi false în efortul de a curăța rețeaua

Eliminarea conturilor false este semnificativă, deoarece Facebook lucrează la controlul daunelor după ce roboții au fost folosiți pentru a influența alegerile. Prin eliberarea acestor numere, Facebook poate pretinde că are o influență asupra comunității sale. Cu toate acestea, este important să rețineți că compania declară că a eliminat și mai multe conturi false (694 milioane) în 2017.

Numerele pentru alte aspecte ale butonului fierbinte care au fost surprinse au fost: nuditatea adultă și activitatea sexuală (21 milioane de posturi), violența grafică (3,4 milioane), discursuri de ură (2,5 milioane) și propaganda teroristă (1,9 milioane).

În timp ce Facebook utilizează ceea ce numește „tehnologie de detectare” pentru a elimina mesajele și profilurile care încalcă drepturile, software-ul întâmpină dificultăți în detectarea discursurilor de ură. Din totalul de 2,5 milioane de posturi de discursuri de ură a eliminat, doar 38% au fost trase de tehnologia Facebook înainte ca utilizatorii să vadă. Comparați acest procent cu 95,8% din nuditate sau 99,5% din propaganda teroristă pe care Facebook o elimină automat.

Facebook a constatat în raport că „Conținutul discursului de ură necesită adesea o examinare detaliată de către recenzatorii instruiți pentru a înțelege contextul și a decide dacă materialul încalcă standardele”.

Dacă acest lucru lasă loc pentru prejudecăți umane, este încă de văzut. Tentativă reînnoită de transparență este un început frumos pentru o companie care a intrat în foc pentru a permite rețelei sale sociale să găzduiască tot felul de conținut ofensator. Va trebui să vedem dacă Facebook continuă să facă schimb de date cu publicul în săptămânile și lunile următoare.