Facebook anunță un nou instrument de autentificare sigură

În ultimul timp Facebook a anunțat un instrument nou și interesant prin care să protejeze conturile online. Acesta este Delegated Recovery și rezolvă preocuparea de a pierde dispozitivul conectat la contul vostru și utilizat pentru autentificare.

instrument de autentificare sigură

Facebook anunță autentificare sigură prin Token

Prin Delegated Recovery, Facebook face o autentificare sigură și permite utilizatorilor să configureze un Token de recuperare criptat pentru site-uri precum GitHub și să le stocheze în cadrul platformei. Dacă vă pierdeți datele de conectare pentru GitHub, utilizatorii trebuie doar să vă conectați la Facebook și să trimiteți Token-ul stocat pe site pentru a vă dovedi identitatea și a vă recâștiga accesul.

Token-ul este criptat și Facebook nu poate accesa informațiile stocate pe acesta. În prezent, funcționalitatea se află într-o fază experimentală și este disponibilă numai pentru utilizarea cu GitHub. Instrumentul este open-source și face parte, de asemenea, din programul de recompensare a bug-urilor de pe Facebook, unde cercetătorii pot testa noi soluții pentru a raporta orice vulnerabilități de securitate înainte ca funcțiile să fie oferite utilizatorilor.

Pentru cei care nu își amintesc sau nu au fost familiarizați cu această problemă, rețineți că autentificarea cu doi factori este un sistem care necesită un al doilea pas pentru autentificarea împotriva parolei unice, de obicei printr-un mesaj text trimis pe telefonul mobil care conține al doilea cod pentru inserare. În consecință, pierderea dispozitivului poate duce la blocarea contului. Datorită noului instrument în cauză, Facebook va putea să ofere utilizatorilor săi un sistem de autentificare cu doi factori și mai sigur.