Diferența dintre un smartphone și iPhone

Diferența dintre un smartphone și iPhone. Ați auzit de smartphone sau iPhone, dar nu aveți idee ce înseamnă? Ei bine, în acest articol vă voi explica ce diferență există între smartphone și iPhone.

Diferența dintre un smartphone și iPhone

Diferența dintre un smartphone și iPhone

Nu există nicio diferență între cei doi termeni, deoarece un iPhone este în toate privințele un smartphone. Smartphone-ul este un telefon avansat care integrează multe funcții avansate, inclusiv:

  • conexiune la internet
  • funcții multimedia (poze, videoclipuri, muzică etc)
  • funcții de utilizare (calculator, busolă, navigator prin GPS etc)
  • funcții pentru internet (acces la rețele sociale, distribuire de conținut și informații)

Ce este un smartphone ?

Diferența dintre un smartphone și iPhone

Un smartphone (telefon inteligent) nu este altceva decât un telefon mobil cu ecran tactil și cu funcții specifice calculatorului. Cu un smartphone este posibil, de exemplu, să efectuați apeluri telefonice, să navigați pe internet, să trimiteți sau să primiți mesaje text sau e-mailuri, să jucați unele jocuri video, să ascultați muzică, să faceți poze, și de asemenea, sa vizionați videoclipuri, filme și alte lucruri interesante de genul acesta.

O caracteristică particulară a tuturor smartphone-urilor existente este posibilitatea de a adăuga noi funcții pe dispozitivul vostru prin descărcarea și instalarea așa numitelor aplicații, în versiune gratuită sau la plată, prin intermediul magazinelor disponibile online, numite în mod obișnuit Google Play (pentru Android) sau App Store (pentru iPhone).

La fel ca în cazul calculatoarelor, smartphone-urile au și propriul sistem de operare. Printre cele mai populare sisteme de operare pentru dispozitive mobile găsim Android și iOS, dar pe piață este posibil să găsim și alte sisteme de operare mai puțin populare sau, în orice caz, nu mai sunt folosite, cum ar fi Windows Phone, Bada, Symbian OS și BlackBerry OS.

Ce este un iPhone ?

Ce este un iPhone

Un iPhone nu reprezintă altceva decât o gamă de smartphone-uri produse de Apple, o cunoscută companie americană cu sediul în Cupertino, California. Prima generație de iPhone, echipată cu prima versiune a sistemului de operare iOS, a fost lansată pe 29 iunie 2007 și a introdus noi standarde de calitate, cum ar fi ecranele capacitive, interfața grafică cu pictograme și aplicațiile.

Succesul iPhone-ului se datorează, mai ales, calității excelente de construire, sistemul rapid și stabil, și integrarea optimă cu toate celelalte produse Apple. Pe de altă parte, însă, iPhone-ul are și diverse defecte, cum ar fi sistemul de operare iOS foarte limitat față de alte sisteme de operare, dar și incapacitatea de a înlocui bateria iPhone-ului sau utilizarea unor forme particulare de SIM-uri, chiar și prețurile sunt mult mai mari în comparație cu alte smartphone-uri.

Deci, dacă ați citit acest articol, acum ar trebui să înțelegeți ce diferență există între un smartphone și iPhone.