Cum se utilizează Control parental Android iOS

Acest ghid este pentru configurarea controalelor părintești și a restricțiilor privind sistemul Android și iOS, astfel încât să vă puteți păstra copiii în siguranță, precum și bani din contul bancar.Cum se utilizează Control parental Android iOS.

Copiii sunt din ce în ce mai pricepuți în aceste timpuri și chiar un copil va reuși să vă utilizeze smartphone-ul sau tableta voastră Android în moduri pe care nu știați că este posibil. În afară de riscul la o factură mare în achiziții de aplicații și jocuri, aceasta înseamnă că și copiii voștri pot fi expuși riscului de pradă online și de conținut pentru adulți.

Dar nu trebuie să stați cu frică. Vă vom arăta cum să creați profiluri de utilizator pentru copii și să configurați controale parentale sensibile.

Cum se utilizează Control parental Android

Cum se utilizează Family Link

Compania Google a atras atenția asupra la Family Link, o aplicație recent lansată, care spune că vă poate ajuta să stabiliți reguli de bază digitale pentru copiii mai mici. Puteți să-l utilizați pentru a crea un Cont Google pentru copilul vostru, pentru a gestiona aplicațiile pe care le utilizează, pentru a păstra filele în timpul ecranului și pentru a seta o perioadă de culcare după care nu poate utiliza dispozitivul.

Aplicația este disponibilă în prezent în Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Chile, Irlanda, Japonia, Mexic, Noua Zeelandă, Marea Britanie și SUA și pe dispozitive care rulează Android 7.0 Nougat sau mai vechi. Funcționează numai pentru copiii cu vârsta sub 13 ani, deși nu există o limită de vârstă mai mică, asta e pentru voi de a decide.

Family Link nu blochează conținutul jignitor, este doar un alt instrument pe care îl puteți utiliza în încercările voastre de a vă menține copiii în siguranță online.

 1. Descărcați aplicația Family Link pe propriul dispozitiv (Android sau iPhone)
 2. Lansați aplicația și faceți clic pe Începeți
 3. Faceți clic pe Start pe ecranul „Set up Family Link”, apoi urmați instrucțiunile pentru a trece prin configurare.
 4. Va trebui să răspundeți la câteva întrebări despre faptul dacă copilul vostru are un dispozitiv compatibil și că doriți să creați un cont pentru copil și să începeți un grup de familie.
 5. Introduceți numele și prenumele copilului vostru și apăsați pe Următorul.
 6. Introduceți ziua de naștere și sexul, apoi apăsați pe Următorul.
 7. Alegeți un nume de utilizator Gmail.com și apăsați următorul.
 8. Introduceți o parolă și apăsați pe Următorul.
 9. Acceptați T & C, apoi adăugați o carte de credit la care Google poate percepe o taxă de 0,01 £ (utilizată doar pentru a furniza verificări)
 10. Acum este momentul să adăugați contul pe dispozitivul copilului vostru .Porniți telefonul și conectați-vă utilizând detaliile contului.
 11. Acum, introduceți parola voastră Google și apăsați Next.
 12. Family Link va fi acum instalat pe dispozitivul copilului tău.
 13. Puteți examina aplicațiile preinstalate pe telefon pentru a permite copilului să le folosească și veți găsi că YouTube nu este disponibil pentru copii.
 14. Înapoi în telefon, ar trebui să găsiți comenzi pentru telefonul copilului vostru. Acestea includ filtre de conținut, urmărirea locației, activitatea aplicațiilor și timpul de afișare a ecranului.
 15. Când sunteți mulțumiți de setări, sunteți liberi să dați telefonul sau tableta copilului.

Cum să adăugați un cont de utilizator pe Android

Dacă doriți mai degrabă să configurați controalele părintești pe propriul dispozitiv, decât să dați copilului propriul telefon sau tabletă, cea mai bună metodă este să creați un cont de utilizator separat pentru copil.

Folosim un telefon care rulează sistemul de operare Android Nougat, însă procesul ar trebui să fie în mare parte același cu oricare dintre sistemele de operare Android pe care le folosiți. Ar trebui să rețineți că opțiunea Utilizatori a fost eliminată pe unele dispozitive, dar ar trebui să o puteți găsi dacă utilizați Android.

Lansați meniul Setări al dispozitivului, apoi derulați în jos și selectați Utilizatori.Acum atingeți „Adăugați utilizatori„, urmat de „OK” și „Configurați acum„.

Dispozitivul vă va deconecta și vă va cere să vă conectați la contul noului utilizator. Așa cum este cazul unui copil în acest caz, veți continua să faceți setările.

Atingeți Continuați, apoi vi se va cere să vă conectați la un cont Android,dacă doriți să împiedicați copiii să descarce aplicații, jocuri, muzică, videoclipuri prin Google Play. Încă veți putea descărca aplicații etc. prin intermediul propriului cont de utilizator.

De asemenea, veți avea opțiunea de a vă configura contul de e-mail sau, dacă nu doriți, atingeți Nu acum.

Cum pot restricționa conținutul din Magazin Play?

Presupunând că doriți să permiteți accesul copilului la Magazinul Google Play în cadrul contului acestuia, fie să vă conectați cu propriul cont Google atunci când vi se solicită în timpul instalării, fie să utilizați contul dacă au unul.

Lansați aplicația Magazin Play și apăsați pe cele trei linii orizontale din stânga sus.Derulați în jos și atingeți Setări, apoi defilați până când vedeți Control parental.Atingeți-l și va trebui să creați un cod PIN. Introduceți acest lucru de două ori.

Acum, setarea va fi activată și puteți apoi să atingeți fiecare categorie pentru a stabili cât de restrictiv doriți să fie pentru fiecare. Pentru aplicații și jocuri, numerele se referă la vârste. Apoi asigurați-vă că atingeți Salvați în partea de jos.

Sub comutatorul principal de control parental este afișat un rezumat al restricției care este setat pentru fiecare tip de conținut.

Dacă doriți să împiedicați copiii să cumpere ceva, puteți seta un cod PIN pe care numai voi îl cunoașteți care va fi solicitat atunci când încearcă să descarce ceva care costă bani. Pentru a face acest lucru, reveniți la meniul principal al setărilor Play Store și apăsați pe „Solicitați autentificarea pentru achiziții„.

Magazinul Play nu este singurul loc unde poate descărca aplicații și jocuri, deci este important să vă asigurați că alte surse sunt blocate.